GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Teška godina za Arena Hospitality Group: Čak 227,3 milijuna kuna gubitka u 2020.

Teška godina za Arena Hospitality Group: Čak 227,3 milijuna kuna gubitka u 2020.
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2021 / 09:27
Autor: SEEbiz
PULA - Konsolidirani gubitak Arena Hospitality Groupa nakon poreza iznosio je u prošloj godini 227,3 milijuna kuna (2019.: dobit od 149,0 milijuna kuna).

Prihod od poreza na dobit iznosio je 5,0 milijuna kuna (2019.: prihod od poreza na dobit u iznosu od 40,2 milijuna kuna). Pozitivan utjecaj s osnove poreza je posljedicaporeznih olakšica koje je odobrilo Ministarstvo gospodarstva, a odnose se na prethodna ulaganja u Hrvatskoj.

Prihod u 2020. godini smanjio se za 69,4% na 238,3 milijuna kuna (2019.:778,1 milijuna kuna). EBITDA gubitak iznosio je 18,3 milijuna kuna (2019.: dobit od 229,5 milijuna kuna). Prihod od smještaja zabilježio je pad od 69,8% na 192,4 milijuna kuna (2019.: 637,7 milijuna kuna) prvenstveno kao rezultat pada popunjenosti koja se smanjila na 25,4% (2019: 55,1%).

Izuzetno je važno istaknuti da je Hrvatska operativno uspjela zabilježiti pozitivan EBITDA rezultat od 3,1 milijun kuna, što je veliko postignuće s obzirom na izazovne okolnosti tijekom godine

U 2020. godini Grupa je uložila ukupno 274,3 milijuna kuna u obnovu kampova, turističkih naselja, javnih prostora i sadržaja određenih hotela, kao i u kupnju novih nekretnina.

Nakon što je prva dividenda isplaćena već u 2019. godini, Društvo je donijelo odluku da ne isplati dividendu u 2020. godini. Odluka je donesena zbog neizvjesnosti i volatilnosti na tržištu te iz potrebe da se Grupa usredotoči na očuvanje likvidnosti te strateški podrži isključivo ciljane investicije koje će u budućem razdoblju stvarati vrijednost.

Namjera Društva je nastaviti s isplatom dividende što je prije moguće, uzimajući u obzir poslovne rezultate, buduće investicijske planove i tržišno okruženje pri razmatranju isplate.

Tagovi: Arena Hospitality Group, hrvatski turizam, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Most Gradiška u prometu u proljeće iduće godine
MOSTOVI
Most Gradiška u prometu u proljeće iduće godine
ZAGREB - Posljednjih su se tjedana intenzivirali radovi na mostu Gradiška, na rijeci Savi, koji će spojiti hrvatsku i bosanskohercegovačku obalu te rijeke.
Čačić: Nisam zadovoljan sa šefovima Hrvatskih šuma i Hrvatskih željeznica
PORUKE
Čačić: Nisam zadovoljan sa šefovima Hrvatskih šuma i Hrvatskih željeznica
VARAŽDIN - Predsjednik Narodne stranke Reformisti, Radimir Čačić, u Dnevniku N1 komentirao je izjavu premijera Andreja Plenkovića da mu se nije požalio da netko u Vladi ne radi dobro, kao i situaciju s ministrom Vilijem Berošem.
HT: Nije počinjena šteta ni jednom od dioničara niti društvu
REAKCIJE
HT: Nije počinjena šteta ni jednom od dioničara niti društvu
ZAGREB - Hrvatski Telekom (HT) poručio je u srijedu u komentaru tvrdnji iz Društva dioničara HT-a, da kupnja obveznica ne utječe na dobit kompanije, koja se odlukom glavne skupštine dijeli kao dividenda dioničarima, te kako nije počinjena šteta ni dioničarima ni društvu.
Brend Adria Airways u rukama arapskog biznismena
KUPNJA
Brend Adria Airways u rukama arapskog biznismena

LJUBLJANA - Kupac marke Adria Airways je Munif Otman Tarmum, državljanin Ujedinjenih Arapskih Emirata, prema odluci suda o suglasnosti za sklapanje kupoprodajnog ugovora, objavljenoj na Ajpesu. Arapski poduzetnik za robnu marku je platio 33.400 eura, a također je platio pripadajuće troškove prodaje.

Sazvana skupština Pevexa, predložena dividenda od 7.600 kuna po dionici
DIVIDENDA
Sazvana skupština Pevexa, predložena dividenda od 7.600 kuna po dionici
ZAGREB - Uprava Pevexa predložila je glavnoj skupštini tog trgovačkog lanca, sazvanoj za 27. svibnja, da se dioničarima iz lanjske dobiti isplati dvidenda u ukupnom iznosu od 100,3 milijuna kuna, ili 7.600 kuna po dionici, objavili su u srijedu iz Pevexa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE