GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping

Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
OTVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 10:00
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Terme Tuhelj u petak otvaraju unutarnje i vanjske bazene, u skladu s mjerama zaštite i preporukama HZJZ-a, idući petak otvaraju i hotel, a sredinom lipnja planiraju dovršetak uređenja novog glamping naselja, investicije vrijedne oko 3 milijuna eura, doznaje se iz tih Termi.

Glamping naselje, koji spaja glamur i kampiranje, Terme Tuhelj realiziraju u suradnji s austrijskim partnerom Gebetsroitherom i njime se dodatno pozicioniraju među veće i sadržajnije kamp resorte u Hrvatskoj, posebice u kontinentalnom dijelu s bazenskim kompleksom Vodenim planetom na 15 tisuća metara kvadratnih.

Kupanje na bazenima uz mjere i ograničenje broja

U ljetnim mjesecima broj kupača dnevno doseže više stotina, što će ovog ljeta biti ograničeno u skladu s preporukama HZJZ-a, pri čemu u prvim danima i ne očekuju velik broj kupača.

"Ljudi su još oprezni, a ni vrijeme nije baš sklono, no u petak pripremamo program otvorenja, naravno uz sve propisane zaštitne mjere na bazenima, od osiguravanja razmaka od 1,5 metra između ležaljki do dezinficiranja opreme, ruku, nogu, obuće i prozračivanja prostora. To preporučujemo i gostima, primjerice razmak u vodi i izvan od 1,5 metra te pridržavanje drugih mjera", ističe za Hinu direktor Termi Vasja Čretnik.

Sve mjere primjenjuju i u hotelu Well, kojeg otvaraju 5. lipnja, te u kampu Vita, u kojem, uz postojećih 56 kamp mjesta, planiraju do sredine lipnja dovršiti uređenja novog glamping naselja s 36 luksuznih mobilnih kućica, bazenima, wellnessom, restoranom i drugim sadržajima.


Cijene slične lanjskima, ovise i o 'punjenju' i potražnji

Ne iznoseći procjene turističkog prometa i prihoda u odnosu na 2019., Čretnik vjeruje da će se tržište uslijed otvaranja granica i bolje epidemiološke situacije sve više otvarati te da će uskoro imati dosta kupača na bazenima, a s vremenom i više noćenja.

"Ne planiramo sniženje cijena ulaznica na bazene, a i ukupno skoro već dvije godine primjenjujemo sistem fleksibilnih cijena, što znači da cijene noćenja ili polupansiona ovise o popunjenosti hotela i potražnje te se mijenjaju tri puta tjedno i taj ćemo sistem zadržati i sada", kaže Čretnik.

S punjenjem kapaciteta su krenuli još početkom svibnja bez poznatog datuma otvaranja, po principu da je cijena bila najpovoljnija u prvom tjednu po otvaranju, a nakon toga su popusti 'padali' do zadnjeg, četvrtog tjedna od otvaranja.

Tu akciju su prvenstveno pokrenuli na domaćem tržištu pa dodali i Sloveniju, a ocjenjuju je uspješnom, posebice jer gosti nisu točno znali termin rezervacije, nego su se samo očitovali na dan u tjednu po otvaranju.

"Tako smo bukirali više od 3.000 noćenja za lipanj, većinom gostima iz Hrvatske, a još od prije krize imamo i rezervacije za više od 7.500 noćenja u srpnju i kolovozu, koje nisu bile stornirane, većinom su iz drugih zemalja gdje još čekaju upute oko režima prekograničnih putovanja", kaže Čretnik.

S druge strane, za termine do 20. lipnja primili su otkaze rezervacija dijela stranih gostiju, a toga bi moglo biti još.

Individualnih upita turista, osim domaćih, za lipanj skoro i nemaju, ali imaju rezervacija za poslovne skupove, kojih bi na jesen, ako sve bude u redu, moglo biti i više nego lani.

Zaposlenih nešto manje

Zbog manje popunjenosti i zaposlenih će ovoga ljeta biti nešto manje, a prijavili su se i za državne mjere pomoći gospodarstvu te su im odobrene za 174 radnika u ožujku.

"Trenutno nema otpuštanja, radnici koriste slobodne dane i godišnje odmore dok je hotel zatvoren, a za nekoliko njih kojima je istekao ugovor o radu on nije produžen zbog nastale situacije", kaže Čretnik, dodajući da od Vlade očekuju produženje dijela mjera zbog činjenice da će oporavak biti spor, a tako će se očuvati radna mjesta u turizmu.

Vezano za vlasnika Termi Tuhelj, slovenske Terme Olimia iz Podčetrteka, Čretnik iznosi da su i oni počeli s postupnim otvaranjem - smještajne objekte planiraju otvoriti 5. lipnja, a tjedan poslije termalni park Aqualuna (na otvorenom).

Tagovi: Terme Tuhelj, glamping, Vasja Čretnik, Podčetrtek, Terme Olimia, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
MAŠTOVITO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
ZAGREB - U zagrebačkoj Preradovićevoj ulici 21 i 23, u strogom centru, uređuje se, kako se priča, golemo parkiralište na otvorenom.
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
PLANOVI
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
ZAGREB - HRT-ov “Novi smjer”, strateški dokument javne radiotelevizije predstavljen je u ponedjeljak, a u njemu se, između ostaloga, navodi da će tijekom 2025. i 2026. “biti nužno smanjivanje broja zaposlenih za 30 posto” te se najavljuje “uvođenje niza inovacija u tehnologiji i radnim metodama”.
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
PLANOVI
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
KOPER - Luka Koper planira izgradnju međunarodnog logističkog centra u Beltincima.
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
PROTIVLJENJE
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
BEČ - Austrija neće poduprijeti planove restrukturiranja dva najvažnija ogranka posrnule austrijske nekretninske grupe Signa na glasovanju vjerovnika koje bi se trebalo danas održati, rekao je za ORF Radio vladin predstavnik u pregovorima.
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
VLAKOVI
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
ZAGREB - Objavljen je otvoreni postupak javne nabave šest elektrodizelskih motornih vlakova za relaciju Zagreb - Split - Zagreb, koji bi prema planu u prometu trebali biti tijekom 2026. i 2027. godine, objavio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE