GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tender za ekološku obnovu prvog bloka TE Pljevlja početkom 2019.

Tender za ekološku obnovu prvog bloka TE Pljevlja početkom 2019.
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2018 / 14:25
Autor: SEEbiz / CdM
PODGORICA - Tender za ekološku rekonstrukciju prvog bloka Termoelektrane Pljevlja (TEP) očekuje se početkom naredne godine, kazala je juče u parlamentu ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ona je istakla da od Elektroprivrede (EPCG), koja je počela taj posao, očekuje skoriji fizički ulazak u rekonstrukciju.

"To je projekat koji će dati dobre efekte i zadržati ljude u Pljevljima", navela je Sekulić u odgovoru na pitanje poslaniku DPS-a Bogdanu Fatiću o projektima koji treba da doprinesu smanjenju nezaposlenosti na sjeveru.

Ministarka važnim zadatkom smatra i toplifikaciju Pljevalja koja će se, kako je Vlada nedavno odlučila, finansirati iz budžeta Direkcije javnih radova i Opštine Pljevlja, te da će EPCG investirati u izgradnju toplovoda od TEP-a do grada.

Od ukupnih 60 miliona, za ekološku rekonstrukciju prvog bloka je predviđeno 40, a za toplifikaciju grada ostalih 20 miliona eura. EPCG je krajem marta sa njemačkom firmom Steag Energy Services potpisala ugovor o izradi idejnog projekta, vrijedan 664.260 eura.

Sekulić je za početak naredne godine najavila i donošenje Državnog plana eksploatacij e mineralnih sirovina koji će dati jasan pregled rudnih nalaziša u Crnoj Gori. Planom će se, kako je navela, definisati načini i rokovi vađenja mineralnih sirovina.

"Očekujemo da taj plan stvori dobre osnove za svaki budući plan koncesija", istakla je Sekulić odgovarajući na pitanje poslanika DPS-a Filipa Vukovića o aktivnostima Ministarstva ekonomije o valorizaciji ležišta mineralnih sirovina za narednu godinu.

Vuković je naglasio da je rudarstvo jedno od najvažnijih pitanja tog resora, te da kasnije nastaju energetika, industrija.

Ministarka je kazala da je njen resor do sada zaključio 38 koncesionih ugovora o eksploataciji mineralnim sirovinama.

Tagovi: TE Pljevlja, Elektroprivreda Crne Gore, Dragica Sekulić
PROČITAJ I OVO
Kako će klimatske promjene transformirati vinski sektor?
KLIMA I VINO
Kako će klimatske promjene transformirati vinski sektor?
FERIČANCI - Sve ekstremniji vremenski uvjeti, globalni porast temperature, rast razine mora, sve češći šumski požari, egzodus životinja u nova staništa ili njihovo izumiranje…, samo su neke od posljedica globalnog zatopljenja.
Ericsson NT: Pad neto dobiti, rast prihoda u 2019.
REZULTATI
Ericsson NT: Pad neto dobiti, rast prihoda u 2019.
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla ostvarila je u 2019. godini neto dobit od 102,6 milijuna kuna što je 9,7% manje u odnosu na prethodnu godinu.
Blagi pad prometa na Aerodromu Tuzla
TREND
Blagi pad prometa na Aerodromu Tuzla
TUZLA - Međunarodni aerodrom Tuzla zabilježio je blagi pad broja putnika za 3,2 posto u odnosu na isti period prošle godine, objavljeno je na zvaničnoj stranici.
Blokada 3. maja postaje sve veći problem
PROBLEMI
Blokada 3. maja postaje sve veći problem
RIJEKA - Prošla je i srijeda, a da se nikakav pomak oko Ćosićpromexa i blokiranog računa »3. maja« nije dogodio. Ni najmanji.
Kina preuzima posrnuli HNA Group
SPAŠAVANJE
Kina preuzima posrnuli HNA Group
PEKING - Kina planira preuzeti HNA Group Co i rasprodati imovinu zrakoplovne tvrtke jer je izbijanje koronavirusa pogodilo sposobnost konglomerata da ispunjava financijske obveze, izvijestio je Bloomberg u srijedu pozivajući se na ljude upoznate s tim problemom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE