GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tender za ekološku obnovu prvog bloka TE Pljevlja početkom 2019.

Tender za ekološku obnovu prvog bloka TE Pljevlja početkom 2019.
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2018 / 14:25
Autor: SEEbiz / CdM
PODGORICA - Tender za ekološku rekonstrukciju prvog bloka Termoelektrane Pljevlja (TEP) očekuje se početkom naredne godine, kazala je juče u parlamentu ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ona je istakla da od Elektroprivrede (EPCG), koja je počela taj posao, očekuje skoriji fizički ulazak u rekonstrukciju.

"To je projekat koji će dati dobre efekte i zadržati ljude u Pljevljima", navela je Sekulić u odgovoru na pitanje poslaniku DPS-a Bogdanu Fatiću o projektima koji treba da doprinesu smanjenju nezaposlenosti na sjeveru.

Ministarka važnim zadatkom smatra i toplifikaciju Pljevalja koja će se, kako je Vlada nedavno odlučila, finansirati iz budžeta Direkcije javnih radova i Opštine Pljevlja, te da će EPCG investirati u izgradnju toplovoda od TEP-a do grada.

Od ukupnih 60 miliona, za ekološku rekonstrukciju prvog bloka je predviđeno 40, a za toplifikaciju grada ostalih 20 miliona eura. EPCG je krajem marta sa njemačkom firmom Steag Energy Services potpisala ugovor o izradi idejnog projekta, vrijedan 664.260 eura.

Sekulić je za početak naredne godine najavila i donošenje Državnog plana eksploatacij e mineralnih sirovina koji će dati jasan pregled rudnih nalaziša u Crnoj Gori. Planom će se, kako je navela, definisati načini i rokovi vađenja mineralnih sirovina.

"Očekujemo da taj plan stvori dobre osnove za svaki budući plan koncesija", istakla je Sekulić odgovarajući na pitanje poslanika DPS-a Filipa Vukovića o aktivnostima Ministarstva ekonomije o valorizaciji ležišta mineralnih sirovina za narednu godinu.

Vuković je naglasio da je rudarstvo jedno od najvažnijih pitanja tog resora, te da kasnije nastaju energetika, industrija.

Ministarka je kazala da je njen resor do sada zaključio 38 koncesionih ugovora o eksploataciji mineralnim sirovinama.

Tagovi: TE Pljevlja, Elektroprivreda Crne Gore, Dragica Sekulić
PROČITAJ I OVO
Cromarisovi proizvodi dobili najviše svjetsko priznanje za kvalitetu
KVALITETA
Cromarisovi proizvodi dobili najviše svjetsko priznanje za kvalitetu
ROVINJ - Riječ je o najcjenjenijoj nagradi u segmentu prehrane u svijetu koju od 2005. godine dodjeljuje International Taste Institute iz Bruxellesa. Cromaris je dobitnik Superior Taste Awarda 2020 za sva tri svoja prijavljena proizvoda: brancin, oradu i hamu.
Putnički promet Norwegian Aira srušen 97,8 posto u svibnju
POTONUĆE
Putnički promet Norwegian Aira srušen 97,8 posto u svibnju
OSLO - Broj putnika zrakoplovne kompanije Norwegian Air u svibnju je bio 97,8 posto niži u odnosu na isto razdoblje lani, jer je većina flote ostala prizemljena zbog ograničenja uvedenih kako bi se suzbilo širenje koronavirusa, priopćila je u petak ta niskobudžetna kompanija.
Pula: Požar u Kauflandu
VATRA
Pula: Požar u Kauflandu
PULA - Jutros oko 9 sati izbio je požar u Trgovačkom centra Kaufland u Poreču.
JGL: Izvoz raste, ali HZZO kasni s plaćanjima
UTJECAJ PANDEMIJE
JGL: Izvoz raste, ali HZZO kasni s plaćanjima
RIJEKA - Sukladno preporuci ESMA-e, kompanija Jadran Galenski laboratorij očitovala se o potencijalnim učincima bolesti COVID-19.
Fraport Slovenija najavljuje otpuštanja
REZOVI
Fraport Slovenija najavljuje otpuštanja
LJUBLJANA - Operator ljubljanske zračne luke Fraport Slovenija najavljuje velika otpuštanja zbog posljedica epidemije. Neslužbeno, otpušta se četvrtina zaposlenih. Sindikat se nada pomoći države.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE