GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Temeljni kapital crikveničkog Jadrana povećava se za 200 milijuna kuna

Temeljni kapital crikveničkog Jadrana povećava se za 200 milijuna kuna
KAPITAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.10.2018 / 12:52
Autor: SEEbiz
CRIKVENICA - Temeljni kapital crikveničke hotelske kuće Jadran povećat će se za 200 milijuna kuna, na ukupno 482,5 milijuna kuna, a to će se povećanje provesti izdavanjem 11.594.240 novih dionica.

Uprava Jadrana krajem prošlog tjedna je, nakon provedenog postupka dokapitalizacije, donijela odluku o točnom iznosu povećanja temeljnog kapitala.

Prethodno je glavna skupština Jadrana krajem kolovoza donijela odluku o dokapitalizaciji u iznosu od oko 200 milijuna kuna, a sredinom rujna je objavljen i javni poziv za upis novih dionica. Tim je pozivom bilo predviđeno povećanje temeljnog kapitala za najviše 282,7 milijuna kuna odnosno izdanje najviše 16.390.360 novih dionica po cijeni od 17,25 kuna po dionici. U toj su dokapitalizaciji mogli sudjelovati postojeći dioničari Jadrana, a oni su bili pozvani na upis novih dionica u razdoblju od 14. do 28. rujna.

Nakon provedenog postupka upisa i uplate novih dionica, ukupno je uplaćen iznos od 200 milijuna kuna, izvijestila je Uprava Jadrana koja je donijela odluku da se za taj iznos poveća temeljni kapital i to izdanjem 11.594.240 novih dionica.

Povećanje temeljnog kapitala Jadrana bilo je predviđeno i privatizacijskim procesom te crikveničke hotelske kuće, u sklopu kojeg su većinskim vlasnicima 70,74 posto državnog udjela u toj tvrtki u svibnju ove godine postali mirovinski fondovi PBZ CO i Erste, plativši taj udjel 199,8 milijuna kuna.

Jadran ima više od 1700 smještajnih jedinica u Crikvenici, Dramlju i Selcu ukupnog potencijala za gotovo 5000 gostiju, a sastoji se od hotela Esplanade, Katarina, Omorika, Kaštel, International, Zagreb, hotela i paviljona Slaven, hotela i paviljona Ad Turres, turističkog naselja Kačjak, kampa Selce i kampirališta Kačjak.

Tagovi: Jadran, Jadran Crikvenica, ZSE:JDRN-R-A
PROČITAJ I OVO
Tim Keating, Boeingov dugogodišnji lobist u Washingtonu, napustio kompaniju
ODLAZAK
Tim Keating, Boeingov dugogodišnji lobist u Washingtonu, napustio kompaniju
SEATTLE - Kompanija Boeing je objavila da je veteran lobist i strateg poslovne politike Tim Keating, koji je pomogao američkom proizvođaču aviona da prebrodi najgoru krizu ikada nakon dvije fatalne nesreće aviona 737 MAX, napustio kompaniju ne navodeći razloge za to.
Aerodromi Crne Gore: Uprava planira smanjenje plata i broj radnika
REZOVI
Aerodromi Crne Gore: Uprava planira smanjenje plata i broj radnika
PODGORICA - Uprava Aerodroma trebalo bi uskoro da pošalje reprezentativnim sindikatima predlog novog kolektivnog ugovora, kojim bi smanjili troškove poslovanja tog preduzeća koje je od marta prošle godine u velikim problemima, tj. bilježi drastičan pad prihoda zbog pandemije virusa korona, piše Dan.
Smenjen generalni direktor Krušika
NEZVANIČNO
Smenjen generalni direktor Krušika
BEOGRAD - Nadzorni odbor Holding korporacije „Krušik“ danas je smenio generalnog direktora Vladana Lukića i na njegovo mesto postavio diplomiranu inženjerku hemije Jovanku Andrić, već zaposlena u toj valjevskoj fabrici, nezvanično saznaje regionalna TV N1.
Direktor u Holdingu podnio ostavku nakon prijave za kršenje etičkih načela
OSTAVKA
Direktor u Holdingu podnio ostavku nakon prijave za kršenje etičkih načela
ZAGREB - Nakon što ga je Nezavisni sindikat radnika Zagrebparkinga prijavio Upravi Zagrebačkog holdinga, Tomislav Jurić, direktor Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova pri Zagrebačkog holdingu, dao je neopozivu ostavku.
Nova odgoda gradnje autoceste Zagreb-Sisak
NOVA ŽALBA
Nova odgoda gradnje autoceste Zagreb-Sisak
ZAGREB - Hrvatske autoceste upravo su objavile primitak žalbe na natječaj javne nabave za izbor izvođača radova na izgradnji 300 milijuna kuna vrijedne dionice autoceste Zagreb-Sisak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE