GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Televizija i dalje glavni izvor informisanja u Srbiji

Televizija i dalje glavni izvor informisanja u Srbiji
TRENDOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2018 / 21:07
Autor: SEEbiz / Danas.rs
BEOGRAD - Građani Srbije se i dalje najviše informišu preko televizije, rezultat je istraživanja agencije Ipsos kada su u pitanju mediji u 2018. godini.

Ovaj trend nije tipičan za veći deo Evrope. Ipak, ljudi u Srbiji prate trendove kada je u pitanju informisanje preko interneta koji konstantno raste kao izvor informisanja.
U Srbiji je u 2018. godine registrovano 2034 medija, od čega je zakonski prijavljeno 1263.

Najviše je pisanih izdanja – dnevnih novina i magazina 863, a slede internet portali 432 i radio stanice 309. TV stanica je 211.

Gledajući period od 2015. godine, povećao se broj svih medija, a očekivano, najveći je broj novih internet portala. Njih je pre tri godine bilo 156, a danas gotovo tri puta više.

Ipak u Srbiji je televizija i dalje najdominantniji i najuticajniji medij. Slede internet i radio. Velika popularnost FM radio stanica je takođe atipična kada se pogleda kontinent.

Televizija dospeva do pet miliona građana Srbije, a slede internet sa 4,9, radio (3,6), magazini (2,5) i dnevne novine sa dosegom od 1,3 miliona. Shodno tome i najveći deo novca za oglašavanje ide na televizije, više od 50 odsto ukupne sume odnosno blizu 100 miliona evra.

Prema dostupnim podacima sledi ga oglašavanje u dnevnim novinama sa 26,6 miliona, ali treba istaći da je ono u konstantnom padu, tako da je pitanje trenutka kada će dnevnu štampu prestići internet koji je na 26 miliona evra. Skok od pola miliona evra zabeležilo je i oglašavanje na radiju i sada iznosi 7,5 miliona.
Poverenje građana je i dalje najveće za programe televizije, a najmanje je za informacije u dnevnim novinama i političkim magazinima.

Tagovi: informisanje, izvori informisanja, internet, dnevne novine, Ipsos, srpski mediji, mediji u Srbiji, oglašavanje
PROČITAJ I OVO
Radovi na Aerodromu Nikola Tesla vredni pet milijardi dinara
ŠIRENJE
Radovi na Aerodromu Nikola Tesla vredni pet milijardi dinara
BEOGRAD - Kompanija Belgrade Airport početkom godine počela je radove na modernizaciji i proširenju Aerodroma Nikola Tesla, a u ovom trenutku radi se na proširenju postojeće zgrade terminala, kao i na proširenju platforme što će omogućiti parkiranje većeg broja aviona, saopšteno je danas iz te kompanije.
Air Serbia obavestila Etihad da neće moći da ispuni dužničke obaveze
PROBLEMI
Air Serbia obavestila Etihad da neće moći da ispuni dužničke obaveze
BEOGRAD - Air Serbia obavestila je Etihad Airways partners BV, kompaniju koju je nacionalni prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uspostavio da bi finansirao svoje podružnice, da potencijalno neće moći da ispuni svoje dužničke obaveze usled krize izazvane koronavirusom.
Nema procene isplativosti Telekomove kupovine Kopernikusa
NEJASNO
Nema procene isplativosti Telekomove kupovine Kopernikusa
BEOGRAD - I više od godinu i po dana otkako je Telekom kupio kablovskog operatera Kopernikus, nema procene isplativosti te akvizicije, a, prema navodima Insajdera, vidljiva su samo dugovanja.
Američki sud blokirao prodaju Bayerovog herbicida s dikambom
BLOKA
Američki sud blokirao prodaju Bayerovog herbicida s dikambom

NEW YORK - Njemačkoj agrokemijskoj skupini Bayer zabranjeno je u SAD-u prodavati herbicid s djelatnom tvari dikamba, nakon što je žalbeni sud odbio dozvolu saveznog regulatora za taj proizvod.

Vlada: Ponovno pokretanje brodogradnje u Puli putem Uljanik Brodogradnje 1856
POTEZI
Vlada: Ponovno pokretanje brodogradnje u Puli putem Uljanik Brodogradnje 1856
ZAGREB - Vlada je u četvrtak zaključkom iskazala spremnost uključiti se u stvaranje preduvjeta za pokretanje brodograđevne djelatnosti u Puli putem društva Uljanik Brodogradnja 1856.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE