GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina

Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2021 / 17:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - United Grupa objavila je danas da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.

Budući je Hrvatska na putu da postane potpuno konvergentno tržište za United Grupu, a Slovenija već u cijelosti konvergira i raste u svim segmentima, logično je povezati ta dva tržišta kroz jedinstvenu upravu.

Unutar United Grupe u Hrvatskoj djeluje telekom operater Telemach Hrvatska, televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Adrian Ježina započeo je svoju karijeru u Hrvatskoj gdje je radio 15 godina, a u svom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu u telekomunikacijskoj industriji, proveo je dva desetljeća na vodećim pozicijama.

Pridružio se United Grupi 2017. godine i pod njegovim je vodstvom Telemach Slovenija postala lider u širokopojasnom internetu u toj zemlji. Također, kompanija je jedan od rijetkh alternativnih operatora u Europi koji je pretekao bivšeg monopolistu na tržištu. Telemach Slovenija uspješno je povećala svoj tržišni udio u mobilnim komunikacijama na oko 25 % i vodeći je pružatelj video usluga u Sloveniji.

Adrian će upravljati kompanijama na oba tržišta, predan osiguravanju kontinuirane izvrsnosti u Sloveniji i daljnjoj transformaciji u Hrvatskoj.

Viktor Pavlinić, dosadašnji izvršni direktor Telemach Hrvatska, zajedničkom odlukom se povlači sa svoje funkcije. Viktor je od 2016. godine izvršni direktor, a pridružio se United Grupi 2019. godine po preuzimanju kompanije, koja se tada zvala Tele2 Hrvatska.

Vodio je Tele2 kroz uspješan proces preuzimanja i integracije u Grupu i od presudnog je značaja za sve rezultate kompanije, rebranding u Telemach Hrvatska, uvođenje fiksnih usluga i nove mobilne ponude.

Izvršni odbor United Grupe zahvaljuje se Pavliniću na njegovom vodstvu tijekom ovog važnog razdoblja integracije i tranzicije te mu želi uspjeh u daljnjem radu

Tagovi: Telemach Slovenija, Telemach Hrvatska, United Group, Adrian Ježina, Viktor Pavlinić
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE