GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Telekom Slovenije isplaćuje dividendu od 3,5 eura

Telekom Slovenije isplaćuje dividendu od 3,5 eura
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 20:18
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Na Glavnoj skupštini Telekoma Slovenije Slovenski državni holding (SDH) uspio je s protuprijedlogom da se dio dobiti podijeli dioničarima.

Iako operater ove godine nije imao namjeru dijeliti profit, sada će svojim dioničarima isplatiti dividendu u iznosu od 3,50 eura bruto po dionici.

Raspodjela dobiti Telekoma Slovenije za 2019. godinu iznosi 30,16 milijuna eura, od čega će 22,77 milijuna eura biti isplaćeno za dividende. Zajedno sa SDH, koji upravlja 62,5-postotnim udjelom države u Telekomu i posjeduje nešto više od 4,2 posto dionica, prijedlog je podržalo 99,93 posto dioničara.

Ove je godine uprava na čelu s Tomažem Seljakom namjeravala uskratiti cjelokupnu raspodjelu dobiti zbog neizvjesnih utjecaja i nejasnih posljedica vezanih za pandemiju covida-19. Međutim, kako je SDH napisao u protuprijedlogu, raspoloživa dobit može se isplatiti dioničarima, jer je financijsko stanje tvrtke stabilno, a isplata dividendi omogućit će nesmetan rad i razvoj tvrtke.

Tagovi: Telekom Slovenije, dividenda, Tomaž Seljak, Slovenski državni holding
PROČITAJ I OVO
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE