GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tele2 u 2019. povećao prihod 8%

Tele2 u 2019. povećao prihod 8%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2020 / 10:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tele2 je u 2019. godini nastavio s trendom odličnih poslovnih rezultata i ponovno bilježi rast svih ključnih pokazatelja na godišnjoj razini.

Tako je u 2019. ostvario 1,506 milijardi kuna prihoda, što je porast od 8 posto. Prihod od krajnjih korisnika iznosio je 873 milijuna kuna, odnosno 9 posto više u odnosu na 2018. godinu. U 2019. je EBITDA bez najmova iznosila 318 milijuna kuna, što je rast od 77 posto (usporedivo bez jednokratnih stavki). Sukladno tome, EBITDA marža je porasla na razinu od 21 posto sa usporedivih 13 posto u prethodnoj godini. Dodatno, u 2019. investicije su povećane za 80 posto, a godina je završena s 945 tisuća korisnika, što je povećanje od 48 tisuća u usporedbi s krajem 2018. godine. Također, Tele2 je zaključio 2019. s 375 zaposlenika, što predstavlja rast od 38 posto u usporedbi s krajem 2018. godine.

„U 2019. investirali smo 166 milijuna kuna. To povećanje od 80 posto u odnosu na 2018. najvećim dijelom odnosi se na nadogradnju mrežne infrastrukture na 4G%2B standard, čime smo korak bliže 5G mreži, ali i investicije u širenje i modernizaciju prodajnih mjesta, novi i moderno opremljen središnji ured kompanije te u unapređenje digitalnih kanala interakcije s korisnicima i poboljšanje korisničkog iskustva. Ponosan sam što smo i u 2019. nastavili trend rasta u svim ključnim financijskim i nefinancijskim pokazateljima poslovanja. Za taj je uspjeh najzaslužniji stručan i kreativan tim zaposlenika Tele2, koji čine mahom najbolji profesionalci na domaćem tržištu, i taj ćemo tim u 2020. godini i dalje nastaviti širiti. Početak godine obilježila je prošlotjedna odluka Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja kojom se prodaja Tele2 Hrvatska ocjenjuje dopuštenom. Pozdravljamo tu odluku te sam uvjeren da ćemo kao dio United Grupe korisnicima moći ponuditi još veću vrijednost za njihov novac", izjavio je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska.

Iz Tele2 podsjećaju kako su početkom prošle godine prvi na tržištu korisnicima bonova ukinuli naknadu za pristup mreži, nakon što su svoje revolucionarno poslovno promišljanje pokazali još u 2017. godini uvođenjem neograničenog mobilnog interneta, također prvi na tržištu. Ujedno, u protekloj godini Tele2 nastavio je snažno razvijati svoju mrežu te su korisnicima omogućene prosječno još veće brzine mobilnog surfanja zahvaljujući nadogradnji mreže na 4G standard u trećem tromjesečju prošle godine. Tako je sada 98 posto stanovništva u Hrvatskoj pokriveno 4G ili 4G signalom Tele2.

Također, Tele2 je i u 2019. nastavio ulagati te svojim aktivnostima podržavati zajednicu. Tako je, primjerice, gotovo polovica zaposlenika sudjelovala u volonterskoj akciji povodom 14. rođendana te su sadnjom više od tri tisuće sadnica smreke pomogli obnoviti dva hektara šume u Gorskom kotaru. Tele2 je nastavio s projektom „Dronacija" pa se još pet vatrogasnih društava diljem Hrvatske priključilo projektu, dodjelom prijeko im potrebnih i korisnih specijaliziranih dronova. Time je Tele2 još jednom pokazao kako tehnologija može itekako služiti zaštiti i spašavanju ljudi, imovine i prirode u cjelini te je potvrdio predvodništvo 'čuvara šume' u brizi za zaštitu zelenog bogatstva i okoliša.

Tagovi: Tele2, Tele2 Hrvatska, Viktor Pavlinić
PROČITAJ I OVO
S tržišta povučena Domaća kobasica Braće Pivac
POVLAČENJE
S tržišta povučena Domaća kobasica Braće Pivac
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da je s tržišta povuklo Domaću kobasicu koju proizvodi Mesna industrija Braća Pivac, zbog neoznačenog sadržaja soje na deklaraciji proizvoda.
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
POBOLJŠANJE
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
SLAVONSKI BROD - Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci ove godine imala je gubitak od 31,8 milijuna kuna, što je gotovo sedam milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te slavonskobrodske kompanije.
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
KREDITIRANJE
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je zajam kompaniji "Sojaprotein" u vrednosti od 25 miliona evra. Isto toliko kompanija će zajmiti od Raiffeisen banke Beograd, a novac će se koristiti za proširenje proizvodnih pogona kompanije, kao i za refinansiranje duga.
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
SKOK
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
ZAGREB - Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 26,3 milijuna kuna, što je za 7,8 milijuna kuna ili 42,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje u petak objavljeno financijsko izvješće te kompanije.
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
SJAJNE BROJKE
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
ZAGREB - Neto dobit Grupe Končar za razdoblje siječanj - rujan iznosi 49,2 milijuna kuna, znatno više od 20,1 milijuna kuna iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Končara objavljenog u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE