GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tele2 ostvario rast prihoda od 14,5 posto u prvom kvartalu

Tele2 ostvario rast prihoda od 14,5 posto u prvom kvartalu
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2018 / 09:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tele2 AB (Tele2) (NASDAQ OMX u Stockholmu: TEL2 A i B TEL2) objavio je danas konsolidirane rezultate poslovanja za prvo tromjesečje 2018. godine koji pokazuju snažan nastavak pozitivnog trenda poslovanja protekle godine na nivou cijele Tele2 Grupe, naravno, uključujući i Hrvatsku.

Na razini Grupe Tele2 je u prvom tromjesečju ostvario ukupni prihod u iznosu 6,2 milijardi švedskih kruna, što je povećanje od 5% u odnosu na isto razdoblje 2017. godine. EBITDA je porasla za 6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te je iznosila 1,6 milijardi švedskih kruna.

„Prvo tromjesečje 2018. godine obilježila je velika transformacija Tele2 Grupe. Naš poslovni zamah nastavio je s rastom prihoda, EBITDA-om i novčanim tijekom poslovanja. Veselimo se spajanju s tvrtkom Com Hem te najavljujemo ažurirane vrijednosti naknade za dioničare za koju vjerujemo da će biti zanimljiva svim dioničarima fuzioniranih kompanija", izjavila je Allison Kirkby, predsjednica Uprave Tele2 AB.

U prvom tromjesečju ove godine u Tele2 Hrvatska ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 323 milijuna kuna što je porast od 14,5%. EBITDA je iznosila 39 milijuna, a na njezin rast pozitivno su utjecali povećanje prihoda od krajnjih korisnika (11% bez utjecaja jednokratnih stavki) i niži troškovi naknada za radijskofrekvencijski spektar.

EBIDTA marža iznosila je 12,2% dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 6,7%.

Tele2 Hrvatska bilježi rast u svim ključnim pokazateljima koji uključuju prihod od krajnjih korisnika usluga i prihoda od opreme, odnosno uređaja te ukupnu bazu korisnika.

S ciljem dodatnog unapređenja korisničkog iskustva početkom 2018. otvorili smo 6 vlastitih prodajnih centara što sada čini mrežu od ukupno 12 centara u 9 najvećih gradova.

„Zadovoljan sam rezultatima ostvarenim u prvom tromjesečju, kako financijskim u vidu rasta prihoda i EBITDA-e tako i u pogledu rasta broja korisnika. Veseli me da je zaključno s krajem ožujka, a u odnosu na kraj prošle godine, broj korisnika pretplatničkih tarifa porastao za 17.000. To je još jedna potvrda da naša jedinstvena ponuda „BEZBROJ GB" nailazi na odličan odaziv, kako kod postojećih tako i kod novih korisnika Tele2.

U narednom razdoblju naš će fokus i dalje biti platforma neograničene slobode komuniciranja koja neustrašivo oslobađa korisnike od ograničenja koja im nude tradicionalni i zastarjeli modeli telekomunikacijskih opcija i tarifa prisutnih na tržištu.

Rast financijskih pokazatelja i broja naših korisnika ne bi bio moguć bez naših zaposlenika pa tako s ponosom mogu konstatirati da je Tele2 tim u posljednjih godinu dana povećan za 59 zaposlenika – što je povećanje zaposlenih od preko 30%!

Ponosan sam na sve nas te sam uvjeren da ćemo u razdoblju pred nama s velikim angažmanom i entuzijazmom nastaviti nuditi kvalitetne i relevantne proizvode i usluge, a na zadovoljstvo svih korisnika usluga Tele2", izjavio je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

Tagovi: Tele2 Hrvatska, Tele2, Viktor Pavlinić
PROČITAJ I OVO
S tržišta povučena Domaća kobasica Braće Pivac
POVLAČENJE
S tržišta povučena Domaća kobasica Braće Pivac
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da je s tržišta povuklo Domaću kobasicu koju proizvodi Mesna industrija Braća Pivac, zbog neoznačenog sadržaja soje na deklaraciji proizvoda.
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
POBOLJŠANJE
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
SLAVONSKI BROD - Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci ove godine imala je gubitak od 31,8 milijuna kuna, što je gotovo sedam milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te slavonskobrodske kompanije.
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
KREDITIRANJE
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je zajam kompaniji "Sojaprotein" u vrednosti od 25 miliona evra. Isto toliko kompanija će zajmiti od Raiffeisen banke Beograd, a novac će se koristiti za proširenje proizvodnih pogona kompanije, kao i za refinansiranje duga.
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
SKOK
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
ZAGREB - Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 26,3 milijuna kuna, što je za 7,8 milijuna kuna ili 42,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje u petak objavljeno financijsko izvješće te kompanije.
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
SJAJNE BROJKE
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
ZAGREB - Neto dobit Grupe Končar za razdoblje siječanj - rujan iznosi 49,2 milijuna kuna, znatno više od 20,1 milijuna kuna iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Končara objavljenog u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE