GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tele2 dobio odobrenje AZTN-a za prodaju hrvatskog poslovanja United Grupi

Tele2 dobio odobrenje AZTN-a za prodaju hrvatskog poslovanja United Grupi
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2020 / 19:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) obavijestila je švedski Tele2 AB i United Grupu o svojoj odluci odobrenja prodaje Tele2 Hrvatska United Grupi, priopćio je u četvrtak Tele 2.

Švedski Tele2 AB dogovorio je još krajem svibnja 2019. godine prodaju svog hrvatskog poslovanja Tele2 Hrvatska United grupi, odnosno tvrtki iz svog sastava Slovenia Broadbandu, za 220 milijuna eura.

Ta transakcija podlijegala je regulatornom odobrenju, uključujući i AZTN-a.

U današnjem priopćenju Tele 2 podsjeća da je najavio prodaju svoje hrvatske podružnice United Grupi 31. svibnja 2019. godine.
Kažu i da je AZTN 25. studenog 2019. godine objavio takozvanu drugu fazu postupka ocjene dopuštenosti provedbe koncentracije poduzetnika Slovenia Broadband i Tele2, a sada je obavijestio Tele2 i United Grupu o svojoj odluci odobrenja te transakcije. Objava službenog odobrenja se očekuje u sljedećim tjednima.
Tele2 Hrvatska ubuduće će moći ponuditi još veću vrijednost svojim korisnicima kao dio United Grupe i njezinih članica iz telekomunikacijskog i medijskog poslovnog sektora, zaključuje se u današnjem priopćenju.

Telekom Tele2 Hrvatska sredinom listopada lani proslavio je 14. godišnjicu poslovanja. U prvih devet mjeseci lani zabilježio je porast prihoda od 8 posto, na 1,2 milijarde kuna, dok je EBITDA, bez utjecaja MSFI-ja 16, porasla 41 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pri čemu nisu naveli iznos EBITDA. Istodobno, kapitalne investicije povećali su za 128 posto, na 116 milijuna kuna.
Broj korisnika na kraju trećeg tromjesečja lani iznosio je nešto više od milijun. Tvrtka je tada imala 351 zaposlenika.
United Group je vodeći pružatelj medijskih i telekomunikacijskih usluga u jugoistočnoj Europi. S najvećom mrežnom pokrivenošću u regiji i 3,82 milijuna pretplatnika, nudi domaći i međunarodni medijski sadržaj. Posluje u šest zemalja, među kojima je i Hrvatska, gdje ima televizijske postaje Nova TV i N1 TV, zapošljava oko 4.400 zaposlenika, a sjedište tvrtke nalazi se u Amsterdamu

Tagovi: Tele2, United Group, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja
PROČITAJ I OVO
Podravka najpozitivnija hrvatska kompanija u očima potrošača
ISTRAŽIVANJE
Podravka najpozitivnija hrvatska kompanija u očima potrošača
ZAGREB - Prema istraživanju agencije Ipsos, proizvodnja hrane i pića najbolje je ocijenjena industrija u Hrvatskoj – njoj 73 posto ispitanika u Hrvatskoj daje ocjenu 4 ili 5, a samo šest posto jedinicu.
Franck pokrenuo webshop
POTEZI
Franck pokrenuo webshop
ZAGREB – Franck je predstavio svoj službeni webshop, novi prodajni kanal osmišljen prema potrebama i navikama modernih potrošača.
EK razmatra uvođenje novog korporativnog poreza
POREZI
EK razmatra uvođenje novog korporativnog poreza

BRUXELLES - Europska komisija razmatra novi korporativni porez kojim bi financirala otplatu duga vezanog za planirana izdvajanja za pomoć europskim gospodarstvima i sektorima najteže pogođenima koronakrizom, objavila je u ponedjeljak Komisija.

Institut IGH: Uzletjela EBITDA, neto gubitak 3,4 milijuna kuna
PRVI KVARTAL
Institut IGH: Uzletjela EBITDA, neto gubitak 3,4 milijuna kuna
ZAGREB - Institut IGH u prvom je kvartalu ostavrio poslovne prihode od 50,9 milijuna kuna.
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
BRODARI
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
SPLIT - Jadroplov je u prvom kvartalu ostvario ukupni prihod u iznosu od 219.712.737 kuna, što je za 170.35.563 kuna više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE