GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tele2 dobio odobrenje AZTN-a za prodaju hrvatskog poslovanja United Grupi

Tele2 dobio odobrenje AZTN-a za prodaju hrvatskog poslovanja United Grupi
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2020 / 19:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) obavijestila je švedski Tele2 AB i United Grupu o svojoj odluci odobrenja prodaje Tele2 Hrvatska United Grupi, priopćio je u četvrtak Tele 2.

Švedski Tele2 AB dogovorio je još krajem svibnja 2019. godine prodaju svog hrvatskog poslovanja Tele2 Hrvatska United grupi, odnosno tvrtki iz svog sastava Slovenia Broadbandu, za 220 milijuna eura.

Ta transakcija podlijegala je regulatornom odobrenju, uključujući i AZTN-a.

U današnjem priopćenju Tele 2 podsjeća da je najavio prodaju svoje hrvatske podružnice United Grupi 31. svibnja 2019. godine.
Kažu i da je AZTN 25. studenog 2019. godine objavio takozvanu drugu fazu postupka ocjene dopuštenosti provedbe koncentracije poduzetnika Slovenia Broadband i Tele2, a sada je obavijestio Tele2 i United Grupu o svojoj odluci odobrenja te transakcije. Objava službenog odobrenja se očekuje u sljedećim tjednima.
Tele2 Hrvatska ubuduće će moći ponuditi još veću vrijednost svojim korisnicima kao dio United Grupe i njezinih članica iz telekomunikacijskog i medijskog poslovnog sektora, zaključuje se u današnjem priopćenju.

Telekom Tele2 Hrvatska sredinom listopada lani proslavio je 14. godišnjicu poslovanja. U prvih devet mjeseci lani zabilježio je porast prihoda od 8 posto, na 1,2 milijarde kuna, dok je EBITDA, bez utjecaja MSFI-ja 16, porasla 41 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pri čemu nisu naveli iznos EBITDA. Istodobno, kapitalne investicije povećali su za 128 posto, na 116 milijuna kuna.
Broj korisnika na kraju trećeg tromjesečja lani iznosio je nešto više od milijun. Tvrtka je tada imala 351 zaposlenika.
United Group je vodeći pružatelj medijskih i telekomunikacijskih usluga u jugoistočnoj Europi. S najvećom mrežnom pokrivenošću u regiji i 3,82 milijuna pretplatnika, nudi domaći i međunarodni medijski sadržaj. Posluje u šest zemalja, među kojima je i Hrvatska, gdje ima televizijske postaje Nova TV i N1 TV, zapošljava oko 4.400 zaposlenika, a sjedište tvrtke nalazi se u Amsterdamu

Tagovi: Tele2, United Group, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE