GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tele 2 premašio milijun korisnika u Hrvatskoj

Tele 2 premašio milijun korisnika u Hrvatskoj
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2019 / 18:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tele2 Hrvatska na današnji je dana prije 14 godina počeo poslovati na hrvatskom tržištu, što uz ostalo obilježava i porastom prihoda u trećem tromjesečju za 6 posto, na 405 milijuna kuna, te premašivanjem brojke od milijun korisnika, izvijestili su iz te tvrtke.

Prvi poziv Tele2 Hrvatska ostvaren je na današnji dan 2005., kada je, kako kažu iz te tvrtke, minuta razgovora mobitelom stajala gotovo kao kilogram kruha, ali su se kasnije njihove cijene telefoniranja smanjile za 60 posto, što je i bio cilj njihovog poslovanja na hrvatskom telekom tržištu kao trećeg operatoraa.

Porast prihoda u trećem tromjesečju ove godine pratilo je i povećanje operativne dobiti (EBITDA) za 18 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, i to na 111 milijuna kuna, bez utjecaja MSFI-ja 16 (međunarodni računovodstveni standardi).

I ukupno su u prvih devet mjeseci zabilježili porast prihoda, od 8 posto, na 1,2 milijarde kuna, dok je EBITDA, bez utjecaja MSFI-ja 16, porasla 41 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pri čemu ne navode iznos EBITDA.

Istodobno, kapitalne investicije povećali su za 128 posto, na 116 milijuna kuna.

Ocjenjujući te rezultate izvrsnim, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić je istaknuo da su posljedica stalnog unapređivanja kvalitete mreže, proizvoda i usluga, dodajući da je broj korisnika u trećem tromjesečju porastao za više od 59 tisuća, na nešto više od milijun.

Iznosi i podatak da je su povećali broj zaposlenih, više od 45 posto ili za njih 109, te ih je sada u toj tvrtki 351.

Rezultati Tele2 Hrvatska objavljeni su u četvrtak u sklopu rezultata švedskog Tele2 AB.

Tagovi: Tele 2 Hrvatska, Tele 2, Viktor Pavlinić
PROČITAJ I OVO
Bombardier planira ukinuti 2.500 radnih mjesta
PLANOVI
Bombardier planira ukinuti 2.500 radnih mjesta
TORONTO - Kanadski proizvođač zrakoplova Bombardier priopćio je da će ukinuti 2.500 radnih mjesta, odnosno oko 11 posto ukupne radne snage, zbog utjecaja koji je pandemija Covida-19 imala na njegovo poslovanje.
Emirates ponovo odgodio letove za Zagreb
ODGODA
Emirates ponovo odgodio letove za Zagreb
ZAGREB - Emirates je odgodio nastavak sezonskog servisa Dubai - Zagreb za još mjesec dana.
Telekom Slovenije isplaćuje dividendu od 3,5 eura
DIVIDENDA
Telekom Slovenije isplaćuje dividendu od 3,5 eura
LJUBLJANA - Na Glavnoj skupštini Telekoma Slovenije Slovenski državni holding (SDH) uspio je s protuprijedlogom da se dio dobiti podijeli dioničarima.
Šćuric: Montenegro Airlines prvo treba da otvori linije prema Frankfurtu i Parizu
ANALITIČARI
Šćuric: Montenegro Airlines prvo treba da otvori linije prema Frankfurtu i Parizu
PODGORICA - Odluka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije da zabrani slijetanje aviona Montenegro Airlinesa na beogradski aerodrom je politička i vlade dvije zemlje treba da je politički riješe, kazao je Pobjedi hrvatski vazduhoplovni analitičar kompanije ZAMAaero Alen Šćuric.
Nova Liburnija protiv prijedloga o dokapitalizaciji LRH
PROTIVLJENJE
Nova Liburnija protiv prijedloga o dokapitalizaciji LRH

OPATIJA - Tvrtka Nova Liburnija, preko koje grad Opatija i tri općine drže kontrolni paket dionica Liburnia Rivera Hotela (LRH), neće na najavljenoj skupštini LRH podržati prijedloge o dokapitalizaciji LRH, objavljeno je u petak putem internet stranice Grada Opatije.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE