GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tehnixu nagrada za inovaciju godine

Tehnixu nagrada za inovaciju godine
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.12.2021 / 17:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Inovacija Đure Horvata, odnosno njegove tvrtke Tehnix, "Tehnologija za bioreaktorsko kompostiranje i proizvodnju EKO komposta" osvojila je u srijedu nagradu "Inovacija godine 2020", prema izboru Udruge inovatora Hrvatske.

Nakon natječaja, ocjenjivački sud Udruge je odredio tri finalista - tvrtku Tehnix, potom HS Produkt - inovaciju Marka Filipovića i Igora Stojkovića "Ćelija za robotsko pročišćavanje srha", te JEL-TOM - inovaciju Franje Pokrajčića "Mobilne Box barijere - sustav za zaštitu od poplava".

Preuzimajući nagradu za najbolju inovaciju, Đuro Horvat je kazao kako njegova kompanija danas zapošljava 600 djelatnika te je odavno prepoznala vrijednost znanja.

Istaknuo je kako im je u realizaciji inovacije pomogao i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) s 10 milijuna kuna, a uloženo je i 20 milijuna kuna vlastitih sredstava.

"Imali smo jedan inovativni pristup da se iz biorazgradivog otpada, koji se do sada odlagao na deponije stvarajući velike ekološke probleme, proizvodi kvalitetno organsko gnojivo, koje je temelj za proizvodnju zdrave hrane", naveo je Horvat.

Inovacija se, inače, razvijala dvije godine uz pomoć akademske zajednice.

Već sada vlada veliki interes za inovacijom za koju je Tehnix dobio nagradu, rekao je Horvat, najavljujući da će se već iduće godine graditi tri tvornice gdje će se zaposliti 150 stručnjaka.

Predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Miljenko Šimpraga naveo je da Sveučilište u Zagrebu i Udruga inovatora Hrvatske već pet godina rade na tome da spoje akademsku zajednicu s gospodarstvom.

Udruga inovatora Hrvatske danas broji 50-ak članica, od čega su jedna trećina udruge i savezi inovatora, jedna trećina su inovativne tvrtke, a jedna trećina su fakulteti.

Inovacija je jedna od glavnih misija sveučilišta, rekao je Šimpraga i istaknuo kako je, zahvaljujući suradnji i s Udrugom inovatora Hrvatske, Sveučilište u Zagrebu u posljednjih pet godina posjetilo čitav niz sajmova inovacija diljem svijeta gdje su naši timovi dobili više od 170 nagrada i priznanja.

Dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje Dubravko Majetić naglasio je da taj fakultet već godinama pokazuje svoje inovacije, u najvećem dijelu studentske. Studenti i djelatnici tog fakulteta u posljednjih pet godina osvojili su deset zlatnih, 11 srebrnih i četiri brončane medalje na raznim natjecanjima, naveo je.

Tagovi: Tehnix, Đuro Horvat, inovacije
PROČITAJ I OVO
Oštar pad dobiti H&M-a
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti H&M-a
STOCKHOLM - Švedski modni div H&M objavio je vrlo slabe rezultate i ogroman gubitak u zadnjem kvartalu 2022.
Pevex reagira: Zdravko Pevec laže
REAKCIJE
Pevex reagira: Zdravko Pevec laže
ZAGREB - Iz tvrtke Pevex reagirali su na tvrde Zdravka Peveca o tome da je Pevexu sudski zabranjeno koriđtenje imena Pevex.
Prihodi u slovenskoj maloprodaji na krilima goriva lani porasli za petinu
RAST
Prihodi u slovenskoj maloprodaji na krilima goriva lani porasli za petinu

LJUBLJANA - Realni prihod od prodaje u trgovini na malo lani je bio 20,3 posto veći nego godinu prije. Najviše je porasla u trgovini motornim gorivima, više od 57 posto.
Philips otpušta više od 1.000 radnika
REZOVI
Philips otpušta više od 1.000 radnika
EINDHOVEN - Zbog najnovije organizacije rada tvrtka Philips planira nova otpuštanja, a samo u Nizozemskoj planira smanjiti broj radnih mjesta za više od 1000.
Pravna pobjeda Zdravka Peveca: Pevex se više ne smije zvati Pevex
PRAVNA BITKA
Pravna pobjeda Zdravka Peveca: Pevex se više ne smije zvati Pevex
ZAGREB - Zdravko Pevec, nekadašnji vlasnik lanca trgovina koji se sada zove Pevex, tvrdi da mu je Upravni sud dao za pravo te da se Pevex prema sudskoj odluci više ne smije zvati Pevex.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE