GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tehnika značajno smanjila gubitak u 2019.

Tehnika značajno smanjila gubitak u 2019.
REZULTATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2020 / 14:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tehnika je prošle godine ostvarila ukupni prihod od 209,2 milijuna kuna što je 46 posto manje od prihoda prethodne godine i 34,6 posto manje od planiranog prihoda za 2019. godinu.

Rashodi su sa 629,2 milijuna kuna iz 2018., lani smanjeni na 287,1 milijun kuna.  Ukupni gubitak razdoblja Tehnike lani je iznosio 77,9 milijuna kuna, dok je za isto razdoblje prethodne godine ostvaren gubitak u iznosu od 239,4 milijuna kuna.

Prema planu za prošlu godinu društvo je planiralo ostvariti dobit od 2,58 milijuna kuna, a kao osnovni razlog smanjenja ostvarene realizacije i ostvarenog rezultata u odnosu na plan navode nedovoljnu popunjenost kapaciteta, nedostatak ugovorenih radova tijekom godine, smanjenje marži za radove po ugovorima od poznatog investitora i nedostatak proizvodnih radnika.

Za aktualnu godinu Tehnika ima ugovorenih radova u vrijednosti od 25 milijuna kuna, dok vrijednost radova pred ugovaranjem i projektima u pripremi iznose 50 milijuna kuna i svi se odnose na 2020. godinu.

Tagovi: Tehnika, građevinski sektor
PROČITAJ I OVO
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
BRODARI
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
SPLIT - Jadroplov je u prvom kvartalu ostvario ukupni prihod u iznosu od 219.712.737 kuna, što je za 170.35.563 kuna više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Enver Moralić novi predsjednik uprave Kutjeva
PROMJENE
Enver Moralić novi predsjednik uprave Kutjeva
KUTJEVO - Kutjevo je objavilo da je predsjednik Uprave Zlatko Romić podnio ostavku iz osobnih razloga, a za novog predsjednika Uprave imenovan je Enver Moralić, dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora.
Metalac nije smanjio dividendu
DIVIDENDA
Metalac nije smanjio dividendu
GORNJI MILANOVAC - Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca (MTLC) sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 26. jun, a na dnevnom redu je usvajanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu kao i donošenje odluke o raspodeli dobiti.
RegioJet planira izravno povezati Prag s Rijekom
ŽELJEZNICA
RegioJet planira izravno povezati Prag s Rijekom
PRAG - Češka prijevoznička tvrtka RegioJet planira izravno povezati glavni grad Češke, Prag, s hrvatskim lučkim gradom Rijekom.
Daniel Šturm preuzima funkciju direktora i člana Uprave  Kauflanda za nabavu i marketing
KARIJERE
Daniel Šturm preuzima funkciju direktora i člana Uprave Kauflanda za nabavu i marketing
ZAGREB - Dosadašnji direktor Nabave za svježe proizvode u Kauflandu Hrvatska k.d., Daniel Šturm, sada preuzima funkciju direktora i člana Uprave za Nabavu i Marketing.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE