GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tatravagonka dala jedinu ozbiljnu ponudu za ulaganje u TŽV Gredelj

Tatravagonka dala jedinu ozbiljnu ponudu za ulaganje u TŽV Gredelj
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2020 / 13:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Sukladno raspisanom javnom pozivu investitorima za ulaganje u društvo TŽV Gredelj d.o.o. – u stečaju iz Zagreba, radi održivosti nastavka poslovanja kroz izradu stečajnog plana prema odredbama Stečajnog zakona, zaprimljene su dvije ponude u zatvorenim kovertama, te jedan dopis društva Stadler Rail AG iz Švicarske.

Društvo Stadler u svom dopisu obavještava članove odbora vjerovnika da u ovom trenutku nije u stanju dati pravno obvezujuću ponudu za Gredelj.

Prispjele su ponude društva DOK-ING d.o.o. iz Zagreba i društva TATRAVAGONKA a.s.

Društvo DOK-ING d.o.o. je u ponudi navelo iznos ulaganja do 35 milijuna EUR. Ponuda društva DOK-ING d.o.o. nije sastavljena u skladu s uvjetima navedenima u objavljenom javnom pozivu, te nema priloge koji su propisani javnim pozivom, kao niti traženo jamstvo za ozbiljnost ponude. Stoga se utvrđuje da je ponuda društva DOK-ING d.o.o nevaljana, te je društvo TŽV Gredelj d.o.o. stečaju obvezno odbiti takvu ponudu sukladno točci 15. javnog poziva.

Društvo TATRAVAGONKA a.s. je u ponudi navelo iznos ulaganja od 45 milijuna EUR. Ponuda društva TATRAVAGONKA sadrži svu dokumentaciju navedenu u točci 3. javnog poziva, te traženo jamstvo za ozbiljnost ponude. Sukladno odluci skupštine vjerovnika od 12.prosinca 2012. te prispjeloj i odabranoj ponudi pristupit će se izradi nacrta stečajnog plana prema odredbama Stečajnog zakona a sve radi održivosti nastavka poslovanja kroz spomenuti stečajni plan.

„Iskreno se nadam da je ovo početak jednog novog Gredelja te da će se kroz stečajni plan održati poslovanje i sačuvati radna mjesta.“ – izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Tomislav Đuričin.

Tagovi: Tatravagonka, TŽV Gredelj, Stadler, Tomislav Đuričin, DOK-ING
PROČITAJ I OVO
Adris grupa: Rast prihoda i dobiti; započeo novi razvojni ciklus vrijedan više od 600 milijuna eura
DOBRA GODINA
Adris grupa: Rast prihoda i dobiti; započeo novi razvojni ciklus vrijedan više od 600 milijuna eura
ZAGREB - Prema nerevidiranim konsolidiranim izvješćima za četvrto tromjesečje 2023. godine, Adris grupa ostvarila je ukupan prihod u iznosu od 983 milijuna eura, što je za 16 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.
Luka Rijeka: Potonuće neto dobiti i pad prometa u 2023.
SLABO
Luka Rijeka: Potonuće neto dobiti i pad prometa u 2023.
RIJEKA - Luka Rijeka je tijekom 2023. godine ostvarila slabiji financijski rezultat nego prethodne godine.
ACI je novi član Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti
KLIMATSKE PROMJENE
ACI je novi član Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti
RIJEKA – Međunarodni institut za klimatske aktivnosti (IICA), kao prvo udruženje stručnjaka u Republici Hrvatskoj koje se isključivo bavi temama klimatskih promjena i politika, u svoje je članstvo uključio Adriatic Croatia International Club – ACI d.d.
United Grupa dovršila akviziciju Bulsatcoma
AKVIZICIJE
United Grupa dovršila akviziciju Bulsatcoma
ZAGREB - United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, uspješno je završila akviziciju Bulsatcoma, pružatelja satelitske televizije za izravnu distribuciju do krajnjih gledatelja i širokopojasnog interneta u Bugarskoj.
Pekarski dug Elona Muska
NEVJEROJATNO
Pekarski dug Elona Muska
SAN FRANCISCO - Vlasnik Tesle Elon Musk privukao je pozornost posljednjih dana otkazivanjem narudžbe malih pita u vrijednosti od 2000 dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE