GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tankerska Next Generation: Vozarine za tankere još će neko vrijeme ostati na visokim razinama

Tankerska Next Generation: Vozarine za tankere još će neko vrijeme ostati na visokim razinama
VOZARINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2020 / 08:16
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Jedini među domaćim brodarima koji još uvijek uspijevaju odolijevati negativnim financijskim učincima aktualne krize su Zadrani kod kojih se i sada pokazuje da su imali itekako dobar nos kada su fokus svojeg poslovanja i flote usmjerili prema tankerskom tržištu.

O time što se događa na tankerskom tržištu u posljednjih mjesec-dva nedavno smo pisali u analizi.

Tankerska plovidba u svojoj matičnoj floti ima pet tankera za prijevoz sirove nafte i četiri bulk carriera, a upravlja i mladom flotom Tankerske Next Generation koja se sastoji od šest product tankera i u kojoj su vlasnici 51 posto dionica. Dramatičan pad cijene sirove nafte za tankerske je kompanije, pa tako i zadarske brodare, zapravo - dobra vijest.

- Očekivan rast cijene nafte u relativno kratkom vremenu, likvidno tržište s terminskim ugovorima te, prije svega, nedostatak skladišnih kapaciteta u SAD-u, prouzročen smanjenom potrošnjom i nedovoljnim izvozom, uzrokovali su izraženu potražnju za tankerima kao plutajućim skladištima. Očekujemo da će se kratkoročno već rekordan broj brodova kao plutajućih skladišta još i dalje povećavati, što će neko vrijeme održati vozarine jako dobrim, objašnjava za Novi list čelni čovjek Tankerske plovidbe Mario Pavić, ali istovremeno svjestan realnosti da u ovakvim razmjerima smanjene potrošnje tankerske kompanije ipak neće uspjeti izaći neokrznute.

Međutim, situacija na svjetskom tržištu zasad ide na njihov mlin, što se iskazuje i u poslovanju Tankerske u kojoj vozarinama od tankera uspijevaju amortizirati izrazito nepovoljnu situaciju s bulkovima.

- Vozarine koje se trenutno ostvaruju na tržištu brodova za rasuti teret upola su niže od prošlogodišnjih, pri čemu 2019. nije bila godina za pamćenje u ovom segmentu. Prihodi ne pokrivaju niti operativni trošak, pa je jedna od tema koju razmatramo i rasprema ovih brodova.

Gubici brodova za rasuti teret kompenzirani su vozarinama koje ostvaruju tankeri, tako da usprkos lošem bulk tržištu na razini grupe možemo konstatirati da je iza nas financijski uspješan prvi kvartal, a takav bi trebao biti i tekući, navodi Pavić.

Tagovi: Tankerska Next Generation, Tankerska plovidba, vozarine, brodari, brodarsko tržište, nafta, Mario Pavić
PROČITAJ I OVO
Nestle preuzeo Freshly
DOSTAVA
Nestle preuzeo Freshly
NEW YORK - Nestle je preuzeo kompaniju za dostavu hrane Freshly u poslu koji se procjenjuje na 950 milijuna dolara.
Pandemija oštro srezala prodaju vinjeta
VINJETE
Pandemija oštro srezala prodaju vinjeta
LJUBLJANA - Europski statistički ured objavit će prvu procjenu kretanja bruto domaćeg proizvoda u Europskoj uniji i eurozoni za treće tromjesečje ove godine.
Dalekovod: Gubitak, ali i snažan rast EBITDA u devet mjeseci
SOLIDNO
Dalekovod: Gubitak, ali i snažan rast EBITDA u devet mjeseci
ZAGREB - Poslovni prihodi Grupe iznose 944,2 milijuna kuna i veći su za 11 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Berlinski aerodrom otvoren devet godina kasnije od planiranog
OTVORENJE
Berlinski aerodrom otvoren devet godina kasnije od planiranog
BERLIN - U subotu je s devet godina zakašnjenja i nakon mnogobrojnih skandala otvoren središnji berlinski aerodrom koji nosi ime bivšeg berlinskog gradonačelnika i njemačkog kancelara Willyja Brandta.
Imperial Riviera Grupa s gubitkom od 22,2 milijuna kuna
GUBITAK
Imperial Riviera Grupa s gubitkom od 22,2 milijuna kuna
RAB - Zbog negativnih utjecaja pandemije, hotelska grupacija Imperial Riviera u prvih devet mjeseci ove godine bilježila je gubitak od 22,2 milijuna kuna, nasuprot neto dobiti od gotovo 64 milijuna kuna u istom lanjskom razdoblju, pokazuje financijsko izvješće te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE