GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tankerska Next Generation: Neizvjesnost je i dalje glavna tema brodarstva

Tankerska Next Generation: Neizvjesnost je i dalje glavna tema brodarstva
BRODARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2020 / 22:33
Autor: SEEbiz
ZADAR - Tankerska Next Generation očitovala se o uvjetima poslovanja u trećem kvartalu ove godine.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Od pojave virusa COVID-19 u Kini krajem prošle godine, međunarodno brodarstvo se suočilo s posljedicama virusa u svim zahvaćenim područjima svijeta. Društvo se pravovremeno prilagodilo novim uvjetima poslovanja te poduzelo niz preventivnih mjera s ciljem minimiziranja utjecaja.

Navedene okolnosti utjecale su na otežano poslovanje prvenstveno u vidu repatrijacije pomoraca, odnosno pravovremene zamjene posade, dostave dijelova i opreme te zastoje u logističkim nabavnim pravcima. Naglašeni izazovi nastali su uslijed smanjenja i ukidanja međunarodnih zračnih linija, restrikcija pojedinih zemalja u pogledu iskrcaja i ukrcaja posade na brodove, nemogućnosti pravovremene nabave i dopreme potrošnog materijala na brodove.

Izazovne okolnosti su često rezultirale neplaniranim ostancima pomoraca na brodovima flote, ponekad i znatno duljim od njihovih inicijalnih ugovora.

Usprkos značajnim poteškoćama i objektivnim opasnostima, sa zadovoljstvom možemo potvrditi da do dana objave, Društvo nije zabilježilo niti jedan slučaj zaraze virusom COVID-19 na svojim brodovima. Postupnim otvaranjem, prvenstveno granica u zapadnoj hemisferi, te sporadičnom uspostavom međunarodnih zračnih linija uspjeli smo izvršiti većinu najnužnijih izmjena posade te osigurati opskrbu brodova za kontinuirano poslovanje.

U uvjetima globalne gospodarske neizvjesnosti i značajno lošijeg spot tržišta, u odnosu na prvih 6 mjeseci 2020., Društvo se intenzivnije usredotočilo na mogućnost provođenja obveznih petogodišnjih popravaka još u trećem tromjesečju ove godine. Iako su nam, prema planu, slijedila četiri dokovanja do kraja godine, najmanje tri će se obaviti u trećem tromjesečju ove godine. Usprkos svemu, očekivano vrijeme izvan eksploatacije zbog redovnog održavanja po brodu ostaje oko 30 dana."

Dani u kojima je brod na dokovanju uključeni su u izračun dana poslovanja obzirom da i tada Društvo snosi operativne troškove broda. Vjerujemo da će se operativno poslovanje kao i predviđena dokovanja odvijati u skladu s planom te da neće biti značajnih kašnjenja.

Neizvjesnost je i dalje glavna tema brodarstva, koja se ponajprije odnosi na samu volatilnost vozarina, postupan pad potražnje za brodskim skladišnim prostorom a sve s posebnim naglaskom na izazove s kojima se brodarske kompanije suočavaju uslijed otežanih uvjeta repatrijacije pomoraca i zaštite zdravlja.

Tagovi: Tankerska Next Generation, brodarsko tržište, vozarine, brodari
PROČITAJ I OVO
Promet Brodosplita pao do 70%, 2.000 radnika strahuje od otkaza
OŠTAR PAD
Promet Brodosplita pao do 70%, 2.000 radnika strahuje od otkaza
SPLIT - Dio crne statistike može se pripisati pandemiji koronavirusa, no i prijašnjih godina se Brodosplitove tvrtke dalo vidjeti na listama poreznih dužnika. Brodogradilište je odavno podijeljeno na pedesetak firmi, od čega su njih 23 blokirane. Zbog dugotrajne blokade njih pet, s ukupno 868 radnika, klizi u steč
Philips povlači dio respiratora zbog opasnosti po zdravlje
RESPIRATORI
Philips povlači dio respiratora zbog opasnosti po zdravlje
AMSTERDAM - Nizozemski proizvođač medicinske opreme Philips objavio je u ponedjeljak da će povući dio respiratora zbog opasnosti raspada pjene na sitne, toksične čestice, koje mogu izazvati rak.
Tomašević smijenio Upravu i NO Holdinga i postavio nove
POTEZI
Tomašević smijenio Upravu i NO Holdinga i postavio nove
ZAGREB - Skupština Zagrebačkoga holdinga (ZGH) danas je na sjednici razriješila dosadašnji Nadzorni odbor i Upravu Zagrebačkog holdinga te za predsjednicu Nadzornoga odbora imenovala Suzanu Brenko i članove odbora Ratka Bajakića i Damira Topića, priopćio je Ured zagrebačkoga gradonačelnika.
KLM u ljetnoj sezoni povećava broj letova prema Zagrebu, Dubrovniku i Splitu
LETOVI
KLM u ljetnoj sezoni povećava broj letova prema Zagrebu, Dubrovniku i Splitu
ZAGREB - Uoči ljetne sezone KLM Dutch Airlines nudi od jednog do tri dnevno prema odredištima u Hrvatskoj.
Roca Grupa preuzela njemački Sanit
AKVIZICIJE
Roca Grupa preuzela njemački Sanit
ZAGREB - Drago nam je što možemo najaviti akviziciju njemačkog proizvođača Sanit, koji se specijalizirao za proizvodnju instalacijskih sustava za sanitarne proizvode - uključujući ugradbene vodokotliće, tipke za aktiviranje i predzidne konstrukcije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE