GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tankerska i Uljanik pali ispod 25% udjela u Lencu

Tankerska i Uljanik pali ispod 25% udjela u Lencu
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2018 / 09:35
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
RIJEKA - Tankerska plovidba i Uljanik ovih su dana izvijestili je kako su ovotjednim prodajama pali ispod 25 posto glasačkih prava u Viktoru Lencu.

Tankerska sada drži 22,88% glasačkih prava, a Uljanik 20,52 posto. 

Brodogradilište Viktor Lenac d.d. je primilo podnesak podnositelja Erste d.o.o. - društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima o promjeni u postotku glasačkih prava iznad 5%, a čija su društva dana 12.06.2018. stekla 780.000 dionica odnosno glasačkih prava u Izdavatelju. Erste sada drži 9,59 posto udjela.
Najvažniji igrač za budućnost Lenca tako ostoje talijanski Palumbo Group koji je, djelujući zajednički s društvom P&L Shiprepair Holding Limited, stekao ukupno 6.812.861 dionicu Brodogradilišta Viktor Lenac, koje predstavljaju 40,52 posto temeljnog kapitala Viktora Lenca.

Palumbo group je svoje dionice stekao kupnjom na uređenom tržištu, a P&L je dionice stekao temeljem ugovora sa zadarskom Tankerskom plovidbom, koji je sklopljen prije dva dana, 11. lipnja, navode se u objavi o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Viktora Lenca.

Palumbo group i P&L su dionice Lenca počeli intenzivnije stjecati u istom vremenskom razdoblju, odnosno od travnja do lipnja 2018. godine. Točnije, Palumbo group dana 27. travnja, 9. svibnja, 11. svibnja, 14. svibnja, 15. svibnja, dok su 11. lipnja i P&L i Palumbo stekli dionice Lenca, navodi se u obavijesti.Zajedničko djelovanje povezano je i s obiteljskim vlasništvom tvrtki Palumbo group i P&L.

Naime, po podacima iz obavijesti dioničari Palumbo groupa su Antonio Palumbo, koji drži 57,5 posto dionica te tvrtke, te njegova supruga Anna Antonietta D'ausilio, koja drži 42,5 posto dionica, dok su dioničari društva P&L njihovi sinovi Giuseppe i Raffaele Palumbo, koji imaju po 50 posto udjela u tvrtki koja je registrirana na Malti.

Tagovi: Tankerska plovidba, Viktor Lenac, Uljanik, Erste, Erste Plavi
PROČITAJ I OVO
Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus
TESTOVI
Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus
BERLIN - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa planira od listopada putnicima nuditi brze testove na COVID-19 a razmatra i mogućnost otvaranja testnih centara u zračnim lukama u SAD-u i Kanadi.
BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
PROGRAM
BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
ZAGREB - Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća njemačka kemijska kompanija BASF raspisuje regionalni natječaj za investiranje u domaću startup scenu, s posebnim naglaskom na one startupove čija rješenja pridonose održivu razvoju.
Amazinga otvorila vlastiti restoran
INVESTICIJE
Amazinga otvorila vlastiti restoran
ZAGREB - U sklopu Amazinge, najvećeg europskog family entertainment centra, odnedavno posluje i restoran s bogatom ponudom hrane koja, između ostalog, uključuje burgere, pizze, à la carte jela, ražanj i dnevne gablece.
Nike zaključio kvartal s dobiti zahvaljujući internetskoj prodaji
U PLUSU
Nike zaključio kvartal s dobiti zahvaljujući internetskoj prodaji
NEW YORK - Američki proizvođač sportske opreme Nike izvijestio je da je prvo fiskalno tromjesečje zaključio s dobiti budući da su kupci rješenje za ograničenja u vrijeme pandemije koronavirusa pronašli u online prodaji.
Bauerfeind donira troslojne medicinske zaštitne maske bolnicama zagrebačke regije
DONACIJA
Bauerfeind donira troslojne medicinske zaštitne maske bolnicama zagrebačke regije
ZAGREB - Tvrtka Bauerfeind d.o.o. donirat će troslojne medicinske zaštitne maske bolnicama zagrebačke regije: KBC Zagreb, KB Merkur, OB Zabok, Dječja bolnica Klaićeva, Dječja bolnica Bistra, Dječja bolnica Srebrnjak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE