GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tankerska i Uljanik pali ispod 25% udjela u Lencu

Tankerska i Uljanik pali ispod 25% udjela u Lencu
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2018 / 09:35
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
RIJEKA - Tankerska plovidba i Uljanik ovih su dana izvijestili je kako su ovotjednim prodajama pali ispod 25 posto glasačkih prava u Viktoru Lencu.

Tankerska sada drži 22,88% glasačkih prava, a Uljanik 20,52 posto. 

Brodogradilište Viktor Lenac d.d. je primilo podnesak podnositelja Erste d.o.o. - društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima o promjeni u postotku glasačkih prava iznad 5%, a čija su društva dana 12.06.2018. stekla 780.000 dionica odnosno glasačkih prava u Izdavatelju. Erste sada drži 9,59 posto udjela.
Najvažniji igrač za budućnost Lenca tako ostoje talijanski Palumbo Group koji je, djelujući zajednički s društvom P&L Shiprepair Holding Limited, stekao ukupno 6.812.861 dionicu Brodogradilišta Viktor Lenac, koje predstavljaju 40,52 posto temeljnog kapitala Viktora Lenca.

Palumbo group je svoje dionice stekao kupnjom na uređenom tržištu, a P&L je dionice stekao temeljem ugovora sa zadarskom Tankerskom plovidbom, koji je sklopljen prije dva dana, 11. lipnja, navode se u objavi o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Viktora Lenca.

Palumbo group i P&L su dionice Lenca počeli intenzivnije stjecati u istom vremenskom razdoblju, odnosno od travnja do lipnja 2018. godine. Točnije, Palumbo group dana 27. travnja, 9. svibnja, 11. svibnja, 14. svibnja, 15. svibnja, dok su 11. lipnja i P&L i Palumbo stekli dionice Lenca, navodi se u obavijesti.Zajedničko djelovanje povezano je i s obiteljskim vlasništvom tvrtki Palumbo group i P&L.

Naime, po podacima iz obavijesti dioničari Palumbo groupa su Antonio Palumbo, koji drži 57,5 posto dionica te tvrtke, te njegova supruga Anna Antonietta D'ausilio, koja drži 42,5 posto dionica, dok su dioničari društva P&L njihovi sinovi Giuseppe i Raffaele Palumbo, koji imaju po 50 posto udjela u tvrtki koja je registrirana na Malti.

Tagovi: Tankerska plovidba, Viktor Lenac, Uljanik, Erste, Erste Plavi
PROČITAJ I OVO
Poteškoće pristupa internetu za dio korisnika A1
SLABOSTI
Poteškoće pristupa internetu za dio korisnika A1
ZAGREB - Od oko 18 sati otežan je pristup internetu za dio korisnika A1 usluga. Obavijest i ispriku istaknuli su na svojiom facebook stranicama.
Optima Telekom grupa s gubitkom od 3,1 milijun kuna
GUBITAK
Optima Telekom grupa s gubitkom od 3,1 milijun kuna
ZAGREB - Optima Telekom (OT) grupa u prvih devet mjeseci poslovala je s gubitkom od 3,1 milijun kuna, dok je u istom razdoblju lani imala dobit od 5 milijuna kuna, pokazuje u srijedu objavljeno financijsko izvješće te kompanije.
Boeing i treći kvartal zaključio s gubitkom
GUBITAK
Boeing i treći kvartal zaključio s gubitkom

DETROIT - Američki proizvođač zrakoplova Boeing izvijestio je u srijedu da je i treće tromjesečje zaključio s gubitkom zbog pandemije koronavirusa i prizemljenja zrakoplova tipa 737 MAX, najavivši ukidanje dodatnih 30 tisuća radnih mjesta.

Heinekenova prodaja u ljetnom tromjesečju signalizirala oporavak
OPORAVAK
Heinekenova prodaja u ljetnom tromjesečju signalizirala oporavak

AMSTERDAM - Heineken je izvijestio u srijedu da mu je prodaja u trećem tromjesečju pala manje nego što su očekivali zahvaljujući boljim rezultatima u Sjevernoj i Južnoj Americi.

Arena Hospitality Group sa 66,8 posto manjim prihodima i znatno manjom EBITDA
LOŠA GODINA
Arena Hospitality Group sa 66,8 posto manjim prihodima i znatno manjom EBITDA

PULA - Arena Hospitality Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je 228,7 milijuna kuna prihoda ili 66,8 posto manje nego u istom razdoblju 2019., dok je EBITDA iznosila 18,6 milijuna kuna za razliku od lanjskih 249 milijuna kuna, podaci su iz nereviranog i konsolidiranog izvješće te hotelske grupacije.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE