GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Taliljanski regulator najavljuje upozorenje na razini EU-a zbog neispravnog dijela željezničkih skretnica

Taliljanski regulator najavljuje upozorenje na razini EU-a zbog neispravnog dijela željezničkih skretnica
UPOZORENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2020 / 18:31
Autor: SEEbiz / H
RIM - Talijanski regulator za sigurnost željezničkog prometa najavio je da priprema upozorenje na razini Europske unije zbog neispravnog dijela skretnica, povezanog sa željezničkom nesrećom u kojoj je prošlog tjedna stradalo dvoje ljudi.

Strojovođe brzog vlaka Frecciarossa poginuli su 6. veljače nakon iskakanja vlaka iz tračnica u blizini Milana pri brzini od oko 300 kilometara na sat zbog neispravno postavljene skretnice.

Dio skretnice, takozvani aktuator, zamijenjen je prethodne noći u sklopu redovnih radova na održavanju, objavio je čelnik Državne agencije za sigurnost željezničkog prometa (ANSF) Marco D'Onofrio.

Zamjenski dio ima "unutarnju grešku" u elektrici, kazao je D'Onofrio u talijanskom Senatu, dodajući da ga je o tome izvijestio ured državnog tužitelja koji provodi istragu o nesreći.

"Spremamo se pokrenuti takozvani postupak upozorenja o mogućoj prijetnji sigurnosti" regulatorima svih zemalja EU-a, zaduženima za sigurnost prometa, kako bismo im skrenuli pažnju na otkriveni neispravni dio, kazao je.

Talijansko željezničko poduzeće Rete Ferroviaria Italiana odmah je obustavilo instalaciju takvih vrsta aktuatora, dodao je D'Onofrio.

Skretnica je bila u zakrivljenom umjesto u uspravnom položaju, što znači da vlak preko nje nije smio prijeći brzinom većom od 60 kilometara na sat, pojasnio je čelnik talijanskog regulatora.

Tagovi: Italija, Marco D'Onofrio
PROČITAJ I OVO
Preminuo tvorac Lego figurice
IN MEMORIAM
Preminuo tvorac Lego figurice
KOPENHAGEN - Jens Nygaard Knudsen, tvorac svjetski poznate Lego figurice, umro je u hospiciju od amiotrofične lateralne skleroze (ALS) u dobi od 78 godina, izjavili su u subotu njegovi bivši suradnici.
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PREGOVORI
Grawe želi da preuzme Swiss osiguranje
PODGORICA - Većinski vlasnik Swiss osiguranja sa 65,88 odsto akcija je hotelsko preduzeće Fjord iz Kotora, kojom gazduje firma Alpha Invest u vlasništvu biznismena Veselina Barovića.
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
KZK
Pokrenut postupak protiv Imleka i Apatinske pivare
BEOGRAD - Postupak je pokrenut protiv ovih dveju kompanija kao dobavljača i trgovaca na malo - kupaca na tržištu prehrambenih proizvoda zbog osnovane pretpostavke da su zaključili restriktivni sporazum i njime utvrdili minimalnu cenu u daljoj prodaji.
Radnici Krušika najavljuju štrajk
ŠTRAJK
Radnici Krušika najavljuju štrajk
VALJEVO - Radnici Krušika ni juče, uprkos najavi poslovodstva, nisu dobili prvi deo zarade, odnosno akontaciju za prošli mesec, koja je trebalo da im bude isplaćena 14. februara.
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
MOST
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
PLOČE - Brod sa segmentima čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo za Hrvatsku, u nedjelju, 23. veljače, trebao bi stići u luku Ploče.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE