GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Talijanska vlada traži alternativu za Alitaliju

Talijanska vlada traži alternativu za Alitaliju
POTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2019 / 08:57
Autor: SEEbiz / H
RIM - Talijanska vlada traži alternativu za posrnulu zrakoplovnu kompaniju Alitalia nakon što su propali svi dosadašnji pokušaji pronalaska kupca iz privatnog sektora, kazao je talijanski premijer Giuseppe Conte.

"Jasno je da trenutno nemamo tržišno rješenje za Alitaliju. Vlada zapravo preferira takvo rješenje, no naravno da ćemo razmotriti, i to upravo činimo, i druge alternative", naglasio je Giuseppe Conte.

Nije pojasnio što misli pod "alternativom", izbjegavajući odgovoriti na pitanje namjeravaju li nacionalizirati kompaniju.

Talijanska vlada u više je navrata pomicala rokove zainteresiranim kupcima za dostavljanje ponude za Alitaliju, bez rezultata. Posljednji je istekao 21. studenog.

Država je u svibnju 2017. uvela izvanrednu upravu u kompaniji, koja je nastavila s radom zahvaljujući državnim zajmovima od ukupno 900 milijuna eura. Conteaova vlada je odobrila dodatnih 400 milijuna eura kredita koji bi tom prijevozniku trebao osigurati opstanak do iduće godine.

Do prošlog tjedna jedan od glavnih kandidata za preuzimanje Alitalije bila je državna željeznička kompanija Ferrovie dello Stato (FS), koja je predvodila konzorcij za njezino preuzimanje. Konzorcij se raspao nakon povlačenja Atlantije, kompanije u vlasništvu obitelji Benetton, koja upravlja zračnim lukama i autocestama. Članovi konzorcija bili su i talijansko ministarstvo gospodarstva i američka zrakoplovna kompanija Delta.

Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa također je pregovarao o preuzimanju Alitalije, ali je u više navrata istaknuo da je spreman dostaviti ozbiljnu ponudu tek nakon temeljitog restrukturiranja i ukidanja znatnog broja radnih mjesta.

Tagovi: Alitalia, Giuseppe Conte, Italija
PROČITAJ I OVO
Švedska kompanija planira proizvoditi Modernino cjepivo u Francuskoj
CJEPIVO
Švedska kompanija planira proizvoditi Modernino cjepivo u Francuskoj
STOCKHOLM - Švedski Recipharm, najveći podizvođač farmaceutskog sektora u svijetu, objavio je u srijedu da planira proizvoditi doze Moderninog potencijalnog cjepiva protiv covida 19 u središnjoj Francuskoj.
Glas poduzetnika: Novo zatvaranje Vlada mora platiti ili idemo u prosvjede
JASNA PORUKA
Glas poduzetnika: Novo zatvaranje Vlada mora platiti ili idemo u prosvjede
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika (UGP) ističe u srijedu da država oštećenim poduzetnicima mora platiti troškove eventualnog novog zatvaranja gospodarstva i to u iznosu od 70 i 80 posto prihoda u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, te da će u protivnom pokrenuti ozbiljne prosvjede.
HUP: Zatvaranje objekata ugrožava gospodarstvo i radna mjesta
UPOZORENJE
HUP: Zatvaranje objekata ugrožava gospodarstvo i radna mjesta

ZAGREB - Zatvaranjem ugostiteljskih objekata ugrožava se opstojnost gospodarstva i radna mjesta, istaknuli su u srijedu iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) te najavili da će vladi danas poslati nove prijedloge kompenzacijskih mjera kojima bi se amortizirao dio financijske štete koja će nastati.

Rusi ne isključuju mogućnost proizvodnje cjepiva u Njemačkoj
CJEPIVO
Rusi ne isključuju mogućnost proizvodnje cjepiva u Njemačkoj

MOSKVA - Ruski fond za izravna ulaganja ne isključuje mogućnost proizvodnje cjepiva protiv covida-19 "Sputnik V" u Njemačkoj, rekao je u srijedu čelnik Ruskog fonda za izravna ulaganja Kirill Dmitriev u intervjuu za TV kanal Russia 24.

Poljska Selvita nova vlasnica bivšeg Plivinog istraživačkog centra
DOGOVOR
Poljska Selvita nova vlasnica bivšeg Plivinog istraživačkog centra
ZAGREB - Fidelta, kompanija izrasla iz nekadašnjeg Plivinog istraživačkog centra, koja zadnje desetljeće posluje unutar Galapagos grupe, opet mijenja vlasnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE