GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Talijanska vlada odobrila još jedan zajam Alitaliji

Talijanska vlada odobrila još jedan zajam Alitaliji
SPAS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2019 / 13:05
Autor: SEEbiz / H
RIM - Talijanska vlada odobrila je posrnulom avioprijevozniku Alitaliji još jedan zajam, od 400 milijuna eura, kako bi nastavio s restrukturiranjem i pronašao kupca.

Vlada je u svibnju 2017. u Alitaliju uvela izvanrednu upravu, dodijelivši joj ukupno 900 milijuna eura državnih zajmova koji su u međuvremenu potrošeni.
Novi zajam trebao bi upravi dati prostora da nastavi s restrukturiranjem i pronađe kupca, poručili su u ponedjeljak iz vlade.
Računajući i kamate na prethodne kredite, država je u Alitaliju u protekle dvije i pol godine upumpala najmanje 1,5 milijardi eura, izračunao je stručnjak za prometnu politiku Andrea Giuricin.

Rim je u više navrata određivao rokove potencijalnim kupcima za podastiranje ponude za prijevoznika, bez rezultata. Posljednji je rok istekao 21. studenog.

Za posrnulu je zrakoplovnu tvrtku do studenog zainteresiran bio i konzorcij na čelu s državnim željezničkim poduzećem Ferrovie dello Stato (FS) da bi se potom raspao, nakon povlačenja Atlantije, grupe za upravljanje zračnim lukama i autocestama u vlasništvu obitelji Benetton.

O preuzimanju Alitalije pregovarao je i njemački prijevoznik Lufthansa. Na koncu su ulaganje uvjetovali temeljitim preustrojem i ukidanjem radnih mjesta.
Zrakoplovna tvrtka posljednji je puta poslovala s dobiti 2002. godine. U prvoj polovini 2019. kompanija je zabilježila gubitak prije kamata, poreza, amortizacije i deprecijacije od 164 milijuna eura, veći za 32,3 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

U upravi su veći gubitak pripisali višim cijenama goriva.

Tagovi: Alitalia, Italija
PROČITAJ I OVO
FlyBosnia planira obnoviti letove s tri unajmljena aviona
LETOVI
FlyBosnia planira obnoviti letove s tri unajmljena aviona
SARAJEVO - FlyBosnia planira obnoviti letove sa tri unajmljena aviona. Vlasnik kompanije Al Shiddi Group potvrdio je da je potpisan ugovor za tri aviona A320 kapaciteta 180 mjesta.
Zagrebački holding poštuje načela kružne ekonomije
MODERNIZACIJA
Zagrebački holding poštuje načela kružne ekonomije
ZAGREB - Kao odgovor na klimatske promjene, Zagrebački holding već neko vrijeme investira u modernizaciju poslovanja te kontrolom i upravljanjem potrošnjom energenata, tokova otpada i vodnih resursa, nastoji smanjiti ekološki otisak poslovanja.
Mali: Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia
JASNA PORUKA
Mali: Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia
BEOGRAD - Nećemo dozvoliti da propadne Air Serbia, poručio je danas ministar finansija Siniša Mali i istakao da će država pomoći svojoj nacionalnoj aviokompaniji tako što će pokriti gubitke nastale tokom pandemije Covida19.
Windrose Airlines otkazao dio letova prema Zagrebu
POTEZI
Windrose Airlines otkazao dio letova prema Zagrebu
ZAGREB - S obzirom na činjenicu da je ulazak stranih državljana u Republiku Hrvatsku limitiran nakon posljednje uvedenih epidemioloških mjera, Windrose Airlines otkazao je određene letove prema Zagrebu u prosincu.
Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
POTEZI
Lucijan Carić i Leon Juranić odbili nominaciju za Zlatnu kunu
ZAGREB - Lucijan Carić i Leon Juranić iz DefenseCodea odbili su nominaciju za nagradu Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE