GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Talijanska kompanija razvila pokretni respirator

Talijanska kompanija razvila pokretni respirator
SJAJNA INOVACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2020 / 11:05
Autor: SEEbiz
MILANO - U vremenu u kojem se svijet okuplja kako bi se riješio pandemije koronavirusa (COVID-19), Isinnova, tvrtka sa sjedištem u Bresciji osmislila je nevjerojatnu inovaciju.

Kad se otkrilo da su bolnici u krizno pogođenom području Lombardije hitno potrebni ventili za respiratore kako bi se održali pacijenti kojima je potreban kisik, tvrtka je iznijela ideju o upotrebi 3D ispisa koji omogućava brzo stvaranje digitalnog dizajna dijelova sloj po sloj.

Tvrtka je kontaktirala Decathlon, proizvođača i dobavljača Easybreath maske za ronjenje, koji se složio isporučiti CAD crtež maske.

Inžejeri Issinove uspjeli su obrnuti dizajn 3D verzije dijela s tiskanim dijelom, koji se naziva venturijev ventil, kako bi transformirali ronilačke maske u "izvanredne pokretne respiratore". Jednom kada se pokazalo da stvar djeluje, tvrtka je ispisala njih stotinu i donirala ih bolnici. Novi dijelovi s printom u 3D obično moraju biti službeno certificirani, ali hitne mjere dogovorene na nacionalnoj razini u Italiji omogućile su ukidanje tog zahtjeva.

Isinnova je inovaciju patentirala kao ventil Charlotte (Charlotte Valve) i dala ih besplatno na korištenje bolnicama.

Upotreba od strane pacijanata ovisi o prihvaćanju korištenja nepotvrđenog biomedicinskog proizvoda. Pacijent mora podnijeti potpisanu izjavu o suglasnosti s ovim uvjetima. Zdravstvene ustanove u poteškoćama moći će kupiti Decathlonovu masku.

Isinnova je pojasnila da je njena inicijativa potpuno neprofitna, te neće primati prihode od rojaliteta za ventil niti će imati postotak od prodaje Decathlonovih maski.

Tagovi: Isinnova, pokretni respirator, 3D printanje, Brescia, Lombardija, Decathlon, koronavirus u Italiji
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE