GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Talijanska kompanija razvila pokretni respirator

Talijanska kompanija razvila pokretni respirator
SJAJNA INOVACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2020 / 11:05
Autor: SEEbiz
MILANO - U vremenu u kojem se svijet okuplja kako bi se riješio pandemije koronavirusa (COVID-19), Isinnova, tvrtka sa sjedištem u Bresciji osmislila je nevjerojatnu inovaciju.

Kad se otkrilo da su bolnici u krizno pogođenom području Lombardije hitno potrebni ventili za respiratore kako bi se održali pacijenti kojima je potreban kisik, tvrtka je iznijela ideju o upotrebi 3D ispisa koji omogućava brzo stvaranje digitalnog dizajna dijelova sloj po sloj.

Tvrtka je kontaktirala Decathlon, proizvođača i dobavljača Easybreath maske za ronjenje, koji se složio isporučiti CAD crtež maske.

Inžejeri Issinove uspjeli su obrnuti dizajn 3D verzije dijela s tiskanim dijelom, koji se naziva venturijev ventil, kako bi transformirali ronilačke maske u "izvanredne pokretne respiratore". Jednom kada se pokazalo da stvar djeluje, tvrtka je ispisala njih stotinu i donirala ih bolnici. Novi dijelovi s printom u 3D obično moraju biti službeno certificirani, ali hitne mjere dogovorene na nacionalnoj razini u Italiji omogućile su ukidanje tog zahtjeva.

Isinnova je inovaciju patentirala kao ventil Charlotte (Charlotte Valve) i dala ih besplatno na korištenje bolnicama.

Upotreba od strane pacijanata ovisi o prihvaćanju korištenja nepotvrđenog biomedicinskog proizvoda. Pacijent mora podnijeti potpisanu izjavu o suglasnosti s ovim uvjetima. Zdravstvene ustanove u poteškoćama moći će kupiti Decathlonovu masku.

Isinnova je pojasnila da je njena inicijativa potpuno neprofitna, te neće primati prihode od rojaliteta za ventil niti će imati postotak od prodaje Decathlonovih maski.

Tagovi: Isinnova, pokretni respirator, 3D printanje, Brescia, Lombardija, Decathlon, koronavirus u Italiji
PROČITAJ I OVO
Marriott se povlači s Kube
POVLAČENJE
Marriott se povlači s Kube
HAVANA - Marriott International morat će obustaviti rad hotela na Kubi zbog ukaza Trumpove administracije, prenosi Reuters.
Teva dobila važan sudski proces protiv Opianta
PRAVNA POBJEDA
Teva dobila važan sudski proces protiv Opianta
NEW YORK - Opiant Pharmaceuticals izvještava da je okružni sud u New Jerseyju presudio u korist Teva Pharmaceutical Industries u tužbi za kršenje patenta koju je Opiant pokrenuo kao odgovor na zahtjev kompanije Teva u SAD-u.
Lokalna samouprava ne odriče se kontrolnog paketa u LRH
ODLUKE
Lokalna samouprava ne odriče se kontrolnog paketa u LRH
OPATIJA – Tvrtka Nova Liburnija, preko koje četiri jedinice lokalne samouprave na Liburniji drže kontrolni paket 25 posto plus 1 dionicu Liburnia Riviera Hotela, glasat će protiv dokapitalizacije LRH čime će dokapitalizacija očito biti stavljena na čekanje.
Arena Hospitality Group otvara hotel Histria i turističko naselje Verudela
OTVARANJE
Arena Hospitality Group otvara hotel Histria i turističko naselje Verudela
PULA - Datumi otvaranja ostalih objekata ovisit će o kretanju bukinga. Interesa za ljetovanja ima, a u proteklih nekoliko tjedana broj rezervacija znatno se povećao u odnosu na prijašnji period. No, to je još uvijek neusporedivo s brojem rezervacija proteklih godina, kaže Manuela Kraljević
Air Serbia ponovo leti za New York
LETOVI
Air Serbia ponovo leti za New York
BEOGRAD - Nacionalna aviokompanija Air Serbia danas će obnoviti komercijalne putničke letove za New York.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE