GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Švicarski ABB kupuje španjolskog proizvođača robota

Švicarski ABB kupuje španjolskog proizvođača robota
AKVIZICIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2021 / 16:28
Autor: Seebiz/h

ZURICH - Švicarski inženjerski div Asea Brown Boveri (ABB) najavio je u utorak kupnju španjolskog proizvođača robota ASTI Mobile Robotics kojom želi proširiti poslovanje s robotima na opremu za industrijske pogone.

Automobilski sektor najveći je klijent ABB-ovog poslovanja s robotima, ali trenutno je u krizi zbog nestašice poluvodiča, pa se švicarska kompanija odlučila okrenuti drugim sektorima.

U utorak su objavili da će kupiti španjolski ASTI, proizvođača autonomnih mobilnih robota (AMR), koji se slobodno kreću po tvorničkim halama brzinom do dva metra u sekundi i ne zahtijevaju instalaciju posebnih staza.

Financijski uvjeti transakcije nisu objavljeni.

ASTI-jevi roboti mogu vući i premještati kutije i dostavljati palete s korisnim teretom težine do 2.000 kilograma.

"AMR-ovi su fleksibilni roboti nove generacije. Oprema su tvornice budućnosti", rekao je predsjednik ABB-ovog odjela za robote Sami Atiya.

"U doba internetske trgovine i 24-satne dostave iz logističkih centara mnoge tvrtke jednostavno ne bi mogle poslovati bez takvih strojeva", istaknula je izvršna direktorica španjolske tvrtke Veronica Pascual Boe.

Prema ABB-u, globalno tržište AMR-a raste oko 20 posto godišnje i do 2025. trebalo bi dosegnuti vrijednost od 14 milijardi dolara.

"Cilj nam je rasti brže od tržišta", rekao je Atiya, dodajući da ABB možda neće stati na kupnji španjolske tvrtke.

ASTI zapošljava 300 radnika, a od 2015 prihod mu raste 30 posto godišnje. Ove bi godine trebao dosegnuti 50 milijuna dolara. Klijenti su mu kompanije poput Nestlea, L’Oreala i Procter & Gamblea.

Tagovi: Asea Brown Boveri, ABB, roboti, ASTI Mobile Robotics
PROČITAJ I OVO
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
ZAPOŠLJAVANJE
Boston Consulting Group planira zaposliti više od 1.000 novih radnika u Europi
BERLIN - Njemački odjel konzultantske tvrtke Boston Consulting Group (BCG) planira ove godine zaposliti više od tisuću novih zaposlenika u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i istočnoj Europi.
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
LETOVI
Air Serbia od danas povezuje Beograd i Mostar
BEOGRAD - Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara.
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
ISTRAGA
Ryanair na meti istrage u Italiji zbog dominantne tržišne pozicije
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja otvorio je istragu protiv Ryanaira zbog moguće zlouporabe dominantnog položaja koja je nanijela "ozbiljnu i nepopravljivu" štete putničkim agencijama, drugim prijevoznicima i putnicima, izvijestile su u ponedjeljak novine Il Messaggero.
Dioničari U.S. Steela prihvatili japansku ponudu unatoč Bidenovom protivljenju
ZELENO SVJETLO
Dioničari U.S. Steela prihvatili japansku ponudu unatoč Bidenovom protivljenju
NEW YORK - Vlasnici američkog proizvođača čelika U.S. Steela prihvatili su 14.9 milijardi dolara vrijednu ponudu Nippon Steela, utirući put japanskom vlasniku, unatoč crvenom svjetlu Bijele kuće i kritikama sindikata.
Walmart varao kupce na mesu
PREVARE
Walmart varao kupce na mesu
NEW YORK - Poznati američki lanac trgovina "Walmart" nagodio se za 45 milijuna dolara nakon tužbe u kojoj su ga potrošači optuživali da je godinama varao mjere mesa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE