GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Švicarska preplavljena respiratorima nabavljenima u vrijeme pandemije

Švicarska preplavljena respiratorima nabavljenima u vrijeme pandemije
RESPIRATORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 16:04
Autor: SEEbiz / H
ŽENEVA - Švicarske vlasti razmatraju što učiniti s viškom respiratora koje su kupovale u velikim količinama u vrijeme kada je izbila pandemija koronavirusa.

Nagomilale su se i zalihe higijenskih maski te ih je više od 200 milijuna, a neke narudžbe tek trebaju stići, reklo je ministarstvo obrane i tako potvrdilo pisanje dnevnog lista Sonntags Zeitung.

List se poziva na zapisnike vladinog povjerenstva koje kaže da kantonalne vlasti vraćaju federaciji respiratore, a ove ih nemaju gdje skladištiti niti održavati.

To znači da ih kantoni mogu zadržati, prodati drugim državama ili donirati, možda zemljama u razvoju.

Kako je postotak oboljelih i umirućih od COVID-19 rastao ranije ove godine, države su pohrlile kupovati respiratore kako bi pomogle disanju teško oboljelih. Svaki respirator stoji desetke tisuća dolara.

Ministarstvo obrane je objavilo da je od 900 respiratora isporučenih do 24. lipnja, 261 skladišteno u vojnoj medicinskoj službi, a 639 je razdijeljeno kantonima.

Još 300 respiratora treba stići do sredine kolovoza.

Vlada je zadužila vojnu medicinsku službu za kupnju opreme kako se pandemija širila. Zatražila je da parlament odobri više od 2,5 milijarde švicarskih franaka u tu svrhu, a potrošena je približno petina te svote.

Kupnja zaštitne opreme, medicinskih potrepština i testova još traje, navodi se i izvješće o ukupnoj cijeni bit će obavljeno kada sve završi.

Tagovi: Švicarska, respiratori, pandemija
PROČITAJ I OVO
Lufthansa s manjim neto gubitkom u drugom tromjesečju
POBOLJŠANJE
Lufthansa s manjim neto gubitkom u drugom tromjesečju
FRANKFURT - Njemački zrakoplovni prijevoznik Lufthansa objavio je u četvrtak da je zbog pandemije koronavirusa i drugo tromjesečje zaključio s gubitkom.
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NOVI POČETAK
Kodak postaje farmaceutska kompanija, dionice katapultirane
NEW YORK - Američka kompanija Kodak, nekada pionir na tržištu fotografije, ponovo se budi. Sada kao farmacuetski proizvođač, koji će Amerikancima pomagati u boju protiv korona krize.
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
CIGARETE
Rast proizvodnje i izvoza cigareta u vreme pandemije
BEOGRAD - Duvanska industrija u Srbiji je među retkim privrednim granama koje su za prvih pet meseci i u vreme trajanja pandemije povećale proizvodnju i izvoz, rekao je danas sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju u Privrednoj komori Srbije (PKS) Aleksandar Bogunović.
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
KAŠNJENJE
Institut IGH kasni s objavom poslovnih rezultata
ZAGREB - Institut IGH izvijestio je kako uslijed otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 i mjerama koje se poduzimaju radi sprečavanja širenja zaraze sa tom bolešću, Društvo nije bilo u mogućnosti ispuniti propisane obveze u vezi objave tromjesečnog izvještaja za drugo tromjesečje 2020. godine, a u rokovima i na način propisan Zakonom o tržištu kapitala.
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
PAD
Allianz: Neto prihod u drugom kvartalu pao 28,6 posto
MUNCHEN - Allianz je nastavio uspješno svladavati izazove aktualne krize, te je u drugom tromjesečju 2020. godine ostvario vrlo dobre rezultate. Pa ipak, s obzirom na tekuću neizvjesnost i nedoumice, trenutno ne žele izaći s ažuriranom prognozom operativne dobiti za 2020. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE