GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica

Sveti Petar u Šumi: Otvorena prva hrvatska Kuća od kobasica
GASTRO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2021 / 19:24
Autor: SEEbiz / H
SVETI PETAR U ŠUMI - Prva hrvatska Kuća od kobasica, jedinstveni projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna, svečano je otvorena u četvrtak u općini Sveti Petar u Šumi nedaleko Pazina u nazočnosti ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.

Taj projekt, kojeg je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije podržalo s 2,5 milijuna kuna, pokrenut je prije dvije godine, a njegovim dovršetkom općina poznata po kobasičarstvu i sajmu "S klobasicom u Europu" dobila je multimedijalni prostor za dostojnu prezentaciju svoje gastronomske baštine.

"Naše ministarstvo svojim politikama brige o ravnomjernom regionalnom razvoju Hrvatske podržava takve kvalitetne projekte. Općina Sveti Petar u Šumi pokazala je da kombinirajući europska i sredstva iz nacionalnog proračuna može realizirati kvalitetne projekte", istaknula je ministrica Tramišak.

Dodala je da će Kuća od kobasica doprinijeti turističkoj valorizaciji općine i cijele Istre te dodatno ponuditi nove sadržaje po pitanju gastronomske ponude.

"Znamo da je gastro i eno ponuda sustavni dio turističke ponude, a Istra obiluje kvalitetnim sadržajima. Već je etablirana kao izvrsna turistička destinacija, a takvi projekti i će još snažnije doprinijeti razvoju", poručila je ministrica Nataša Tramišak.

Načelnik općine Sveti Petar u Šumi Mario Bratulić kazao je kako će Kuća od kobasica biti dijelom turističke ponude supetarskog kraja, a u njoj će se, kako je rekao "među ostalim moći kušati i proizvodi šest proizvođača kobasica iz samoga mjesta".

"Među njima su i mlade obitelji koje su tek krenule u tu proizvodnju kobasica i u njoj vide svoju budućnost", istaknuo je načelnik Bratulić. Dodao je kako bi dodatni zamašnjak toj proizvodnji u Istri trebala dati i očekivana zaštita izvornosti istarske kobasice, koja će tako nakon pršuta, postati drugi zaštićeni suhomesnati proizvod na istarskom poluotoku.

Ministrica Tramišak uručila je načelniku Bratuliću i ugovor o sufinanciranju novog projekta polivalentnog Sportskog centra Sveti Petar u Šumi, vrijednome oko 550 tisuća kuna.

Foto: Radio Labin

Tagovi: Sveti Petar u Šumi, Mario Bratulić , hrvatski turizam, kuća od kobasica, Nataša Tramišak
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE