GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Supernova preuzima još deset trgovačkih centara u Sloveniji

Supernova preuzima još deset trgovačkih centara u Sloveniji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2019 / 13:32
Autor: SEEbiz
GRAZ – Supernova Grupa iz Graza nastavlja svoju uspješnu ekspanziju u Sloveniji i kupuje deset trgovačkih centara društva Centrice Real Estate GmbH (društvo američkog fonda Lone Star). 

Ovaj je fond 2016. godine preuzeo spomenute objekte od austrijske državne agencije za upravljanje imovinom HETA, koja je zadužena za likvidaciju društva Hypo Alpe Adria, u okviru velike kompletne transakcije. Predmetni paket Qlandia bio je srce portfelja a obuhvaća trgovačke centre koji su tržišni lideri u više slovenskih regija.
Opseg transakcije iznosi više od 220 milijuna eura i već je sada druga bitna investicija grupacije Supernova u Sloveniji u 2019. godini. Financiranje se odvija iz vlastitih sredstava i u suradnji s više međunarodnih i lokalnih banaka.

„Portfelj savršeno zaokružuje naše trenutno stanje i brine se za to da slovensko stanovništvo sada možemo opskrbljivati u cijeloj državi. Svi centri imaju slično visoku razinu zakupljenosti i pokrivaju sve zahtjeve klijenata u području lokalne opskrbe. Pored Interspara, dm-a i drogerije Müller, u ovim su centrima zastupljeni veliki međunarodni zakupnici kao što su: Deichmann, Humanic, H&M, Hervis ili McDonalds.  “, istaknuo je Markus Pinggera, direktor Supernove.

„Kompletna se transakcija svojom veličinom i opsegom pokazala značajnom za Sloveniju te su ju vrlo profesionalno odradile sve uključene stranke“, rekao je Michael Meidlinger iz društva Centrice.

„Mi kao C&A držimo da je akvizicija vrlo pozitivna, budući da Supernova slijedi dugoročnu strategiju. Jer, prije svega profesionalno i troškovno učinkovito upravljanje njenim trgovačkim centrima i specijaliziranim trgovinama predstavlja osnovu za ekonomično i uspješno poslovanje naših filijala“, istaknuo je Harald Aichberger iz C&A.

„Jako se radujemo i ovoj prekretnici te ćemo nakon fizičke primopredaje, koja će uslijediti u idućim danima, nastaviti s integracijom centara u mrežu Supernove. Imamo jake sinergije u gospodarenju centrima i oglašavanju centara te na taj način možemo još jednom znatno poboljšati kompletan nastup društva Supernova u Sloveniji“, kazao je Jakob Eichberger, Voditelj odjela za upravljanje centrom u grupaciji m2.

Ovom transakcijom Supernova Grupa premašuje granicu od 100 milijuna Eura godišnjeg prihodovanja od zakupa te je sada u kompletnom portfelju povećala udio slovenskih projekata na nešto više od 30 posto ukupnog volumena portfelja Supernova Grupe. Slovenija je za ovu grupaciju oduvijek bila vrlo uspješno ključno tržište, i ovom je transakcijom trajno osigurano tržišno vodstvo u ovoj zemlji. I nadalje ćemo udovoljavati željama slovenskih potrošačica i potrošača te ćemo brzo reagirati na nove trendove u sektoru maloprodaje i usluga, pri čemu će se posebna pozornost poklanjati lokalnim posebnostima.

Tagovi: Supernova, Centrice Real Estate, Lone Star, Michael Meidlinger, Jakob Eichberger
PROČITAJ I OVO
Udruga slijepih Zagreba otvorila pogon za proizvodnju tekućih sapuna
PROJEKTI
Udruga slijepih Zagreba otvorila pogon za proizvodnju tekućih sapuna
ZAGREB - Udruga slijepih Zagreba u utorak je otvorila novi pogon za proizvodnju tekućih sapuna koje će prodavati pod brendom "Dodir prirode".
Air Serbia od oktobra leti do Zuricha 19 puta nedeljno
LETOVI
Air Serbia od oktobra leti do Zuricha 19 puta nedeljno

BEOGRAD - Kompanija Air Serbia najavila je da od 1. oktobra uvodi dodatne letove do Ciriha, tako da će četvrtkom, petkom, subotom, nedeljom i ponedeljkom obavljati po tri dnevna leta na ovoj relaciji.

Plenković se nada rješenju koje će omogućiti da se BAT usidri u Istri
NADE
Plenković se nada rješenju koje će omogućiti da se BAT usidri u Istri
RIJEKA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u utorak kako se nada da će se u razgovorima sljedećih dana iznaći rješenje koje će omogućiti da British American Tobacco (BAT) ostane u Kanfanaru dulje vrijeme, da se BAT "usidri" u Istri.
3. maj: Kanadskom naručitelju predan novi brod Algoma Interpid
ŠKVEROVI
3. maj: Kanadskom naručitelju predan novi brod Algoma Interpid
RIJEKA - U riječkom brodogradilištu 3. maj u utorak je naručitelju, kanadskoj tvrtki Algoma Central Corporation predan novoizgrađeni samoiskrcavajući brod za prijevoz rasutih tereta "Algoma Interpid" (gradnja 733), vrijedan 36,5 milijuna dolara, a na svečanosti primopredaje bio je i premijer Andrej Plenković.
Zbog štrajka radnika javnog prijevoza u Njemačkoj paraliziran javni život
PARALIZA
Zbog štrajka radnika javnog prijevoza u Njemačkoj paraliziran javni život
BERLIN - Štrajk radnika javnog prijevoza u utorak je u mnogim njemačkim gradovima paralizirao javni život.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE