GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Supernova Grupa nastavlja sa širenjem u Rumunjskoj – preuzima čak šest Cora shopping centara

Supernova Grupa nastavlja sa širenjem u Rumunjskoj – preuzima čak šest Cora shopping centara
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2021 / 10:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što je prošle godine ušla na rumunjsko tržište kupnjom trgovačkog centra Jupiter u Pitestiju, austrijska Supernova Grupa nastavlja sa širenjem akvizicijom šest trgovačkih centara Cora, koji su u vlasništvu Louis Delhaize i Galimmo grupe.

Supernova Grupa, jedna od vodećih kompanija za nekretnine s fokusom na visokokvalitetne maloprodajne prostore u srednjoj i istočnoj Europi, planira modernizirati trgovačke centre na ekskluzivnim lokacijama u Bukureštu, Bacăuu, Constanti i Drobeti tijekom sljedećih godina te ih dodati u svoj portfelj vodećih centara vrhunskih performansi.

"Drago nam je što se nastavlja snažan razvoj naše grupe i što smo ostvarili značajnu prisutnost na rumunjskom tržištu. Cora je važan partner sa sjajnim projektima na vrlo atraktivnim lokacijama. Uvjereni smo kako zajedno možemo unaprijediti sve projekte i učiniti ih još privlačnijima“, rekao je dr. Frank Philipp Albert, CEO Supernova Grupe.

Šest novih centara, Bukurešt Cora Alexandriei, Bukurešt Cora Lujerului te Bukurešt Cora Pantelimon, Cora Bacău, Cora Brătianu i Cora Drobeta Turnu Severin, ukupne veličine od 140.000 četvornih metara, postat će dio Supernova Grupe dok će Cora zadržati svoj poslovni model hipermarketa te rumunjskim potrošačima i dalje pružati širok raspon usluga i proizvoda, kako offline tako i online.

“Ovom suradnjom Cora će imati priliku za daljnji komercijalni rast, a napravit ćemo i određene iskorake na rumunjskom tržištu. Odluku smo donijeli nakon temeljitog promišljanja i procjene naših nekretnina u Rumunjskoj, razmišljajući o lokalnom razvoju koji nam je izuzetno važan. Drago nam je zbog ostvarene suradnje sa Supernova Grupom, vjerujemo da su oni pravi partneri za Coru“, rekao je Thierry Destailleur, CEO Cora Romania.

Trgovački centar Jupiter u Pitestiju, čijom je kupnjom kompanija ušla na rumunjsko tržište u studenom 2020. godine, prostire se na više od 45.000 četvornih metara, ima 1.700 parkirnih mjesta te preko 90 trgovina, a njegova cjelokupna obnova započela je prije nekoliko mjeseci.

Supernova Grupa u Hrvatskoj posluje u devet gradova na 15 trenutno aktivnih projekata, a dosad je kroz razne investicijske projekte u Hrvatsku uložila više od 420 milijuna eura. Grupacija u Hrvatskoj upravlja trgovačkim centrima pod brandom Supernova (Supernova Zagreb Buzin, Supernova Garden Mall, Supernova Colosseum, Supernova Slavonski Brod, Supernova Zadar, Supernova Šibenik, Supernova Koprivnica, Supernova Sisak East, Supernova Sisak West, Supernova Varaždin, Supernova Karlovac, Supernova Požega) te trgovačkim centrima Cvjetni, Centar Kaptol i Branimir mingle mall.

Centar Kaptol u završnoj je fazi rekonstrukcije i modernizacije prostora s kojom je krenuo prije dvije godine kada je austrijska Grupa u njega uložila 15 milijuna eura.

Tagovi: Supernova Grupa, rumunjska, Louis Delhaize
PROČITAJ I OVO
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE