GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce Koncern: Potpisano Mandatno pismo s EBRD-om

Sunce Koncern: Potpisano Mandatno pismo s EBRD-om
REFINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2017 / 16:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sunce koncern d.d. obavještava da je dana 3. studenog 2017. godine potpisalo tzv. Mandatno pismo s predstavnicima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), čime je Društvo pokrenulo postupak sveobuhvatnog refinanciranja postojećeg financijskog duga.

Krajnji cilj Društva u tom procesu je smanjenje broja kreditora i ujednačavanje kreditnih uvjeta svih kreditora, smanjenje prosječne kamatne stope, produljenje ročnosti financijskih obveza, te povećanje udjela duga sa fiksnom kamatnom stopom.

Dodatno, Mandatno pismo nudi mogućnost financiranja dijela Capex programa, te potencijalni angažman EBRD-a usmjeren na procjenu i poboljšanje praksi korporativnog upravljanja u Društvu

Očekuje se da će u cjelokupnom financijskom aranžmanu sa EBRD-om sudjelovati i nekoliko domaćih poslovnih banaka. Konačni uvjeti financiranja biti će poznati nakon provedenog procesa dubinskog snimanja i dobivanja svih potrebnih internih odobrenja potencijalnih kreditora, dok se zaključenje predviđene transakcije očekuje tijekom prvog kvartala 2018. godine.

Tagovi: Sunce Koncern, EBRD
PROČITAJ I OVO
Nike servirao razočaravajuću prognozu
PAD DIONICA
Nike servirao razočaravajuću prognozu
NEW YORK - Dionice proizvođača sportske opreme Nike pale su u petak šest posto (cijena je pala ispod 150 dolara).
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE