GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce koncern javnom ponudom novih dionica prikupilo više od 68 milijuna kuna

Sunce koncern javnom ponudom novih dionica prikupilo više od 68 milijuna kuna
IPO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2017 / 15:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Sunce koncern za turizam i ugostiteljstvo završio je javnu ponudu novih dionica prikupivši više od 68 milijuna kuna, navode iz tog koncerna u petak u objavi na Zagrebačkoj burzi.

Ocjenjujući izdanje novih dionica i provedbu javne ponude uspješnim, iz tog koncerna podsjećaju da su krajem kolovoza objavili kako namjeravaju prikupiti između 52 i 75 milijuna kuna, izdavanjem do 444.000 novih redovnih dionica, po cijeni u rasponu od 148 do 170 kuna po dionici.

"Nakon javne ponude dionica, Sunce će izdati najviše mogućih 444.000 novih dionica, po cijeni od 155 kuna po dionici, čime će prikupiti ukupno 68,8 milijuna kuna novih sredstava", kažu iz tog koncerna ističući da nove dionice čine 10 posto od ukupnog broja trenutno izdanih dionica te da su se radi upisa i uplate novih dionica obraćali isključivo institucionalnim ulagateljima u Hrvatskoj.

Nakon izdanja novih dionica, vlasnički udio obitelji Andabak u Sunce koncernu smanjit će se s 84 na 76,4 posto, uz istodobno povećanje udjela institucionalnih investitora sa 16 na 23,6 posto udjela u temeljnom kapitalu i glasačkim pravima.

"Očekuje se da će sredstva prikupljena ponudom dionica biti korištena za efikasniju provedbu plana kapitalnih investicija Sunca s ciljem obnove smještajnih objekata, te otplatu i/ili refinanciranje dijela duga Sunca, ovisno o okolnostima, kako bi se postigli povoljniji uvjeti financiranja", poručuju iz Sunce koncerna u čijem sastavu, uz ostalo, djeluje i jedna od većih hotelska grupacija u Hrvatskoj Bluesun Hotels&Resorts, u čijem je portfelju 16 hotela u Bolu na Braču, Brelima, Tučepima, Starigradu-Paklenici (gdje imaju i kamp) te Mariji Bistrici i Zadvarju (hotel za zaposlenike).

Ističu da će zbog ostvarenja poslovnih planova i omogućavanja djelotvorne trgovine dionicama, Sunce nastaviti razmatrati različite modalitete dodatnog povećanja postotka distribucije dionica javnosti (free-float).

Tagovi: Sunce koncern: Jako Andabak, Zagrebačka burza
PROČITAJ I OVO
Nike servirao razočaravajuću prognozu
PAD DIONICA
Nike servirao razočaravajuću prognozu
NEW YORK - Dionice proizvođača sportske opreme Nike pale su u petak šest posto (cijena je pala ispod 150 dolara).
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE