GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce koncern i Bluesun zadovoljni turističkim rezultatima

Sunce koncern i Bluesun zadovoljni turističkim rezultatima
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2018 / 09:38
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U hotelskoj grupaciji Sunce koncerna Bluesunu zadovoljni su dosadašnjim dijelom turističke godine, očekuju i dobru posezonu, a novi optimizam daje i nedavno potpisana suradnja s EBRD-om i tri poslovne banke o zajmu od 73 milijuna eura.

Napominjući kako je taj zajam na deset godina, iz Sunce koncerna na upit Hine kažu da je temeljna namjena dobivenih sredstava refinanciranje već postojećih financijskih obveza, odnosno cjelokupnog financijskog duga, dok se samo manji dio odnosi na ulaganja za tekuću godinu.

"Međutim, postoji i opcija u ugovoru koja nam pruža mogućnost i da 'povučemo' i dodatna sredstva za nova buduća ulaganja u podizanje kvalitete smještajnih kapaciteta, što će biti predmet novih pregovora s bankama uključenim u taj ugovor", ističu iz Sunce koncerna.

Naglašavaju da su tim ugovorom prvenstveno stvorili bazu za daljnji razvoj društva, s obzirom na to da su znatno smanjili trošak financiranja i produžili dospijeće obveza.

U ukupnom iznosu transakcije ravnomjerno su sudjelovale sve tri banke (ZABA, PBZ i Erste), što znači da svaka banka daje isti iznos kredita, od 18,25 milijuna eura, dok je EBRD u tom postupku imao ulogu aranžera, te je, kako kažu, odradio i cjelovitu dubinsku analizu Koncerna, što je na kraju bilo i presudno da takva institucija preuzme vođenje tako zahtjevnog procesa.

"Što se tiče posebnih uvjeta i daljnjih mogućnosti, ovaj ugovor ne sadrži nikakve uvjete što se tiče vlasničkog povezivanja, ali svakako nam otvara šire mogućnosti kroz jaču bazu investitora u slučaju da se odlučimo na daljnje povećanje kapitala", otkrivaju iz Koncerna.

Dodaju da se refinanciranje kredita odnosi na Sunce koncern d.d. čiji je sastavni dio hotelska tvrtka Hoteli Zlatni rat u Bolu, koja uz ostalo posjeduju i 51 posto dionica Aerodroma Brač d.o.o., kao i tvrtke Hoteli Tučepi iz Tučepa i Hoteli Brela iz Brela na Makarskoj rivijeri te Hotel Alan iz Starigrad Paklenice, koja su, osim Sunce koncerna, kao matičnog društva, također potpisala ugovor o zajmu kao korisnici kredita.

Povodom potpisivanja tog ugovora s EBRD-om i tri poslovne banke 28. kolovoza, član Uprave Sunce koncerna Ivan Potkrajčić uz ostalo je poručio da su ponosni što su prvi put zaključili transakciju s međunarodnom financijskom institucijom poput EBRD-a, kao i da je Sunce koncern posvećen ulaganju u zaposlenike, pogotovo mlade te povećanje udjela lokalnih dobavljača u hotelima.

Što se tiče poslovanja i rezultata 11 hotela Sunce koncerna, vlastite zračne luke i drugih turističkih objekata na hrvatskom Jadranu, pa i same hotelske grupacije Bluesun, iz Koncerna ističu da su zadovoljni postignutim rezultatima i popunjenosti objekata u dosadašnjem dijelu godine.

"U odnosu na prošlu godinu primjetan je porast udjela individualnih aranžmana, a u jesenskom dijelu godine također očekujemo, kao i dosad, dobre rezultate. Optimizam temeljimo i na dosadašnjem dobrom stanju bukinga", zaključuju iz Sunce koncerna.

Tagovi: Sunce koncern, Bluesun, Hoteli Tučepi, Hoteli Brela, EBRD, Jako Andabak
PROČITAJ I OVO
Nike servirao razočaravajuću prognozu
PAD DIONICA
Nike servirao razočaravajuću prognozu
NEW YORK - Dionice proizvođača sportske opreme Nike pale su u petak šest posto (cijena je pala ispod 150 dolara).
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE