GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce hoteli u 2021. sa znatno manjim neto gubitkom

Sunce hoteli u 2021. sa znatno manjim neto gubitkom
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2022 / 09:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hotelska grupacija Sunce hoteli u 2021. je poslovala s neto gubitkom od 399 tisuća kuna, za razliku od 2020. kada je zbog pandemijskih okolnosti gubitak iznosio 50,2 milijuna kuna, podaci su iz izvješća Sunce hotela na Zagrebačkoj burzi (ZSE).

Poslovni prihodi Sunce hotela u 2021. su porasli 103 posto u odnosu na 2020. ili na 352,6 milijuna kuna zbog povećane turističke potražnje, posebice u ljetnoj sezoni.

To je dovelo i do povećanja poslovnih rashoda, na 336,3 milijuna kuna, ili sa 236,6 milijuna kuna koliko su iznosili u 2020., a iz te grupacije u izvješću ističu da su najveći dio poslovnih rashoda činili troškovi osoblja koji su porasli za 35,1 milijun kuna, na 123,6 milijuna kuna.

Materijalni troškovi od gotovo 100 milijuna kuna za 63,6 posto su bili viši nego u 2020., najviše radi veće aktivnosti i poslovnih prihoda od prodaje usluge smještaja.

Naglašavaju i da su ostvarili pozitivnu EBITDA od 76,4 milijuna kuna, što je znatno više nego 2020. kada je bila oko 1,4 milijuna kuna, a kao rezultat rasta poslovnih prihoda od prodaje usluga smještaja i vanpansionskih prihoda.

U Sunce hotelima od prošle godine, a nakon provedene kupoprodajne transakcije i preuzimanja, vladajući položaj ima tvrtka Eagle Hills Zagreb Real Estate d.o.o., iza koje stoji arapski kapital, a od jeseni 2021. na čelu kompanije je i novi predsjednik uprave Shaikh Mubarak Ali Abdulla Hamad Alkhalifa (s prebivalištem u Bahreinu).

U sklopu izvješća, iz Sunce hotela navode i da je Nadzorni odbor odobrio investicije za daljnje podizanje kvalitete i usluga u objektima za 2022. u iznosu od približno 44,2 milijuna eura.

Sunce hoteli su jedna od vodećih hotelskih grupacija u Hrvatskoj, koja pod brendom Bluesun Hotels & Resorts upravlja s 11 hotela, jednim kampom i drugim smještajnim te povezanim objektima na Makarskoj rivijeri i na Braču (Brela, Tučepi, Bol i Supetar i dr.).

Tagovi: Sunce hoteli, Eagle Hills, Hotel Elaphusa, Hotel Soline
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE