GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci

Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2021 / 21:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sunce hoteli smanjili su gubitak u prvih šest mjeseci ove godine, pokazuje ovih dana objavljeno poslovno izvješće.

Neto gubitak u promatranom razdoblju iznosio je 54.057 milijuna kuna dok je u istom razdoblju prethodne godine gubitak iznosio 71.421 milijuna kuna. Manji gubitak u tekućem razdoblju rezultat je većih prihoda radi knjiženja direktne državne potpore za očuvanje radnih mjesta kao prihod, te većih poslovnih prihoda.

U prvih šest mjeseci 2021. godine Grupa je ostvarila 57.087 milijuna kuna (1H 2020: 28.191 milijuna kuna) poslovnih prihoda što predstavlja rast od 102,5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Grupa je ostvarila negativnu EBITDA-u u iznosu od 19.722 milijuna kuna (1H 2020: -27.612 milijuna kuna) što predstavlja manji gubitak od 7.890 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Razlog manjeg gubitka na EBITDA razini je djelomično što je u prvom kvartalu 2021. godine knjižen prihod od ostvarene direktne državne potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima virusom COVID-19, dok je u istome periodu prošle godine knjižen isti prihod samo za mjesec ožujak u ukupnom iznosu od 2,1 milijuna kuna. Dodatno, poslovni prihodi od prodaje usluge smještaja su porasle u prvoj polovici 2021. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Najveći dio poslovnih rashoda čine troškovi osoblja u iznosu od 43.685 milijuna kuna koji je za 7.949 milijuna kuna veći u prvoj polovici 2021. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok materijalni troškovi iznose 25.897 milijuna kuna i isti su veći za 73,3% u istome razdoblju ponajviše radi veće aktivnosti i poslovnih prihoda ostvarenih od prodaje usluge smještaja.

Financijski rashodi su znatno manji u prvoj polovici 2021. godine ponajviše iz razloga što su izostale neto negativne tečajne razlike. Ukupni financijski rashod iznosi 6.458 milijuna kuna, što što predstavlja smanjenje od 9.220 milijuna kuna u odnosu na prvu polovicu 2020. godine kada su ukupni financijski rashodi iznosili 15.679 milijuna kuna.

Tagovi: Sunce hoteli, hrvatski turizam, Jako Andabak, Eagle Hills
PROČITAJ I OVO
U Mostar sletio prvi zrakoplov na izravnom letu iz SAD-a
LETOVI
U Mostar sletio prvi zrakoplov na izravnom letu iz SAD-a
MOSTAR - Zrakoplov na izravnome letu iz SAD-a prvi put je u povijesti sletio u zračnu luku u Mostaru koja inače opstaje zahvaljujući charterima jer nema redovitih izravnih letova.
U godinu dana svi vlakovi HŽ-a ukupno kasnili dvije godine
KAŠNJENJE
U godinu dana svi vlakovi HŽ-a ukupno kasnili dvije godine
ZAGREB - U godinu dana svi vlakovi HŽ-a ukupno su kasnili dvije godine, piše u nedjelju Jutarnji list, navodeći da je puž doslovno 10 puta brži jer dok HŽ elektrificira 800 metara pruge taj mekušac prijeđe čak 8700 metara.
Zračna luka Split uskoro s dva milijuna putnika
PUTNICI
Zračna luka Split uskoro s dva milijuna putnika
SPLIT - U splitskoj se zračnoj i gradskoj luci i ovoga vikenda nastavlja trend velikog broja putnika i zrakoplova, a na Resniku krajem mjeseca očekuju i drugog milijuntnog putnika.
Nastavlja se agonija Brodosplita, prekinuta predstečajna nagodba
AGONIJA
Nastavlja se agonija Brodosplita, prekinuta predstečajna nagodba
ZAGREB - Trgovački sud u Splitu obustavio je predstečajni postupak nad Brodograđevnom industrijom Split. Postane li ova odluka pravomoćna, tvrtka Brodosplit u vlasništvu Tomislava Debeljaka otići će u stečaj, piše u petak Večernji list, navodeći da bi stečaj značio zatvaranje škvera.
Lufthansa s prvom kvartalnom dobiti od izbijanja pandemije
U PLUSU
Lufthansa s prvom kvartalnom dobiti od izbijanja pandemije
FRANKFURT - Njemačka aviokompanija Lufthansa zaključila je drugo tromjesečje ove godine s neto dobiti od 259 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE