GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci

Sunce hoteli smanjili gubitak u prvih šest mjeseci
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2021 / 21:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sunce hoteli smanjili su gubitak u prvih šest mjeseci ove godine, pokazuje ovih dana objavljeno poslovno izvješće.

Neto gubitak u promatranom razdoblju iznosio je 54.057 milijuna kuna dok je u istom razdoblju prethodne godine gubitak iznosio 71.421 milijuna kuna. Manji gubitak u tekućem razdoblju rezultat je većih prihoda radi knjiženja direktne državne potpore za očuvanje radnih mjesta kao prihod, te većih poslovnih prihoda.

U prvih šest mjeseci 2021. godine Grupa je ostvarila 57.087 milijuna kuna (1H 2020: 28.191 milijuna kuna) poslovnih prihoda što predstavlja rast od 102,5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Grupa je ostvarila negativnu EBITDA-u u iznosu od 19.722 milijuna kuna (1H 2020: -27.612 milijuna kuna) što predstavlja manji gubitak od 7.890 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Razlog manjeg gubitka na EBITDA razini je djelomično što je u prvom kvartalu 2021. godine knjižen prihod od ostvarene direktne državne potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima virusom COVID-19, dok je u istome periodu prošle godine knjižen isti prihod samo za mjesec ožujak u ukupnom iznosu od 2,1 milijuna kuna. Dodatno, poslovni prihodi od prodaje usluge smještaja su porasle u prvoj polovici 2021. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Najveći dio poslovnih rashoda čine troškovi osoblja u iznosu od 43.685 milijuna kuna koji je za 7.949 milijuna kuna veći u prvoj polovici 2021. godine u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok materijalni troškovi iznose 25.897 milijuna kuna i isti su veći za 73,3% u istome razdoblju ponajviše radi veće aktivnosti i poslovnih prihoda ostvarenih od prodaje usluge smještaja.

Financijski rashodi su znatno manji u prvoj polovici 2021. godine ponajviše iz razloga što su izostale neto negativne tečajne razlike. Ukupni financijski rashod iznosi 6.458 milijuna kuna, što što predstavlja smanjenje od 9.220 milijuna kuna u odnosu na prvu polovicu 2020. godine kada su ukupni financijski rashodi iznosili 15.679 milijuna kuna.

Tagovi: Sunce hoteli, hrvatski turizam, Jako Andabak, Eagle Hills
PROČITAJ I OVO
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
VEĆI KAPACITETI
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
MOSTAR - Početak proizvodnje u prehrambenoj tvornici u Kruševu pored Mostara, koja je zajednički projekt tvrtki Marinada i Podravke, odgođen je za godinu dana, ali je istovremeno povećan kapacitet prerade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE