GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Suglasnost NO-a 3. maja za dovršenje Santiaga

Suglasnost NO-a 3. maja za dovršenje Santiaga
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2020 / 11:48
Autor: SEEbiz

RIJEKA - Nadzorni odbor Brodogradilišta 3. maj dao je suglasnost na potpisani ugovor za nastavak i dovršetak gradnje tankera "Santiaga" za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija, koji se u tom brodogradilištu gradi za španjolsku tvrtku Marflet Marine.

Ugovor o dovršetku novogradnje 723 sklopljen je 23. ožujka između kupca Forzina Shipping Company Limited, Cipar (kompanija u vlasništvu Marflet Marine, Španjolska) i 3. maj Brodogradilišta d.d. kao graditelja broda.

Ugovoreni rok isporuke broda je 15. srpnja 2021. godine.

Gradnja novogradnje 723 – tankera pod imenom "Santiago" započeta je u 3. maju vlastitim novcem za španjolsku tvrku Marflet Marine. Brod je u more porinut u listopadu 2016., otegljen je u Pulu u Uljanik na završno opremanje početkom 2017., ali je zbog krize koja je pogodila pulski škver nekoliko godina stajao netaknut pa je naručitelj raskinuo ugovor o gradnji.

Tanker je u prosincu prošle godine dotegljen iz Uljanika u stečaju, a na osnovi plana nastavka poslovanja u 3. maju.

"Santiago" je drugi od dva tankera istih karakteristika, duljine 183, širine 32 metra, nosivosti 50.000 tona, od kojih je prvi završen i isporučen španjolskom naručitelju.

Prema podacima iz 3. maja, uz novogradnju 723, u tom riječkom brodogradilištu sada se radi na samoiskrcavajućem brodu za rasuti teret (733) za Algoma Central Corporation iz Kanade te na izradi sekcija za talijanski Fincantieri. U tijeku su razgovori o izgradnji polarnih kruzera za australsku Scenic grupu.

Ugovor za dovršetak novogradnje 723 je drugi iz 'paketa' od ukupno tri nedovršene novogradnje. Za prvi iz tog paketa, novogradnju 733, ugovor je potpisan u rujnu 2019., a sada je preostalo ugovoriti još i novogradnju 514 - brod za prijevoz automobila i kamiona. Potpis ugovora za dovršetak te treće novogradnje trebao bi se ostvariti tijekom lipnja/srpnja 2020., ovisno o brzini realizacije zakonske procedure javne prodaje novogradnje 514, koja je u vlasništvu Uljanik u stečaju.

Tagovi: 3. maj, tanker Santiago, Marflet Marine, Algoma Central Corporation
PROČITAJ I OVO
Smještajni objekti Plave Lagune dobitnici nagrade TripAdvisor - TRAVELERS` CHOICE WINNERS 2020.
USPJESI
Smještajni objekti Plave Lagune dobitnici nagrade TripAdvisor - TRAVELERS` CHOICE WINNERS 2020.
POREČ - Hoteli Park Plava Laguna, Mediteran Plava Laguna, Albatros Plava Laguna i Parentium Plava Laguna u Poreču te Hotel Sol Sipar for Plava Laguna u Umagu ponosni su vlasnici nagrade TripAdvisora Tripadvisor - TRAVELERS` CHOICE WINNERS 2020.
Wizz Air najavio novu bazu i šrenje poslovanja na Aerodromu Doncaster Sheffield
ŠIRENJE
Wizz Air najavio novu bazu i šrenje poslovanja na Aerodromu Doncaster Sheffield
BUDIMPEŠTA - Wizz Air je danas najavio novu bazu na Aerodromu Doncaster Sheffield, drugu po redu poslije London Lutona za Wizz Air UK, avio-prijevoznika u okviru ove grupacije koji je registriran sa sjedištem u UK.
British Airways smanjuje promet prema Zagrebu
POTEZI
British Airways smanjuje promet prema Zagrebu
ZAGREB - British Airways, član OneWorld alijanse, smanjit će broj tjednih letova prema Zagrebu u rujnu ove godine.
Telekom Srbija tuži United Group
TUŽBA
Telekom Srbija tuži United Group
BEOGRAD - Telekom Srbija podneće tužbu protiv United Groupa "zbog niza neistina" o toj kompaniji, potvrdio je danas koordinator Telekoma za internet i multimedije Vladimir Lučić.
Tommy s najvećim prihodom u Splitsko-dalmatinskoj županiji
RANGIRANJA
Tommy s najvećim prihodom u Splitsko-dalmatinskoj županiji
SPLIT - Poduzetnici Splitsko-dalmatinske županije u 2019. su povećali broj zaposlenih za gotovo šest posto u odnosu na godinu ranije, rasli su im ukupni prihodi i rashodi, a konsolidirani im je rezultat neto dobit od 875,8 milijuna kuna, što je znatno niže nego godinu ranije, pokazuju podaci Fine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE