GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sud odbacio Telemachove zahtjeve u pogledu m:telovog "monopola"

Sud odbacio Telemachove zahtjeve u pogledu m:telovog
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2019 / 08:48
Autor: ;i:3;s:21:
SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovovine odbio je zahtjev kompanije Telemach za preispitivanje sudske odluke kojom je Konkurencijsko vijeće BiH koja se odnosi na dopuštenu koncentraciju na tržištu pružanja usluga fiksne telefonije, mobilne telefonije, usluga Interneta i radio i TV programa u BiH koja nastaje m:telovim preuzimanjem Blicneta Banja Luka, vidljivo je iz dokumenta objavljenog na stranicama bh. antimonopolskog tijela.

Telemach je tražio odgađanje izvršenja konačnog upravnog akta donesenog krajem prošle godine.
Odlučujući o zahtjevu za odgađanje odluke, Vijeće za upravne sporove Suda navelo je da podneseni zahtjev Telemacha nije argumentovan na zakonom predviđen način te da predstavlja samo ponavljanje tužiteljevih navoda iz tužbe.

Naime, Telemach je naveo da bi provođenjem rješenja nastala takva šteta koja bi se teško mogla popraviti. Između ostalog, Telecmah smatra da bi provođenjem koncentracije m:telovog preuzimanja Blicneta njegov ulazak na tržište zbog navodnog m:telovog monopola bio praktički nemoguć, bez enormno visokih troškova koji su krajnje neisplativi za konkurenciju.

Takođe, Telemach je naveo da nema preduslove da potencijalnim korisnicima ponudi paketnu uslugu, s obzirom da na relevantnom tržištu nema potrebnu infrastrukturnu mrežu.

Nakon što je razmotrilo sve činjenice, uključujući i odgovore zainteresovanih strana, Vijeće Suda odbilo je Telemachov zahtjev za preispitivanje sudske odluke kao neosnovan.

Tagovi: Telemach, m:tel
PROČITAJ I OVO
Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus
TESTOVI
Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus
BERLIN - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa planira od listopada putnicima nuditi brze testove na COVID-19 a razmatra i mogućnost otvaranja testnih centara u zračnim lukama u SAD-u i Kanadi.
BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
PROGRAM
BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
ZAGREB - Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća njemačka kemijska kompanija BASF raspisuje regionalni natječaj za investiranje u domaću startup scenu, s posebnim naglaskom na one startupove čija rješenja pridonose održivu razvoju.
Amazinga otvorila vlastiti restoran
INVESTICIJE
Amazinga otvorila vlastiti restoran
ZAGREB - U sklopu Amazinge, najvećeg europskog family entertainment centra, odnedavno posluje i restoran s bogatom ponudom hrane koja, između ostalog, uključuje burgere, pizze, à la carte jela, ražanj i dnevne gablece.
Nike zaključio kvartal s dobiti zahvaljujući internetskoj prodaji
U PLUSU
Nike zaključio kvartal s dobiti zahvaljujući internetskoj prodaji
NEW YORK - Američki proizvođač sportske opreme Nike izvijestio je da je prvo fiskalno tromjesečje zaključio s dobiti budući da su kupci rješenje za ograničenja u vrijeme pandemije koronavirusa pronašli u online prodaji.
Bauerfeind donira troslojne medicinske zaštitne maske bolnicama zagrebačke regije
DONACIJA
Bauerfeind donira troslojne medicinske zaštitne maske bolnicama zagrebačke regije
ZAGREB - Tvrtka Bauerfeind d.o.o. donirat će troslojne medicinske zaštitne maske bolnicama zagrebačke regije: KBC Zagreb, KB Merkur, OB Zabok, Dječja bolnica Klaićeva, Dječja bolnica Bistra, Dječja bolnica Srebrnjak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE