GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Studenac zakupio šest gradskih prostora u Puli

Studenac zakupio šest gradskih prostora u Puli
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2020 / 07:23
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Trgovački lanac Studenac iz Omiša i formalno, svojim nazivom, postaje zakupac gradskih poslovnih prostora u Puli.

Riječ je o šest butiga, pet u središtu grada i jednoj u Štinjanu, u kojima je poslovala porečka tvrtka Istarski supermarketi koje je Studenac protekle godine kupio, odnosno pripojio. Na zakup prostora Studenac ostvaruje pravo kao pravni nasljednik Istarskih supermarketa.

Grad Pula, podsjetimo, dao je u studenom prošle godine suglasnost Studencu da koristi te trgovine dok se ne završi postupak pripajanja. U to vrijeme kao zakupac se vodila tvrtka Istarski supermarketi koju je Studenac preregistrirao u svom Omišu. Sada u odluci gradonačelnika Borisa Miletića čitamo da je Studenac 11. veljače ove godine Gradu uputio zahtjev za stupanje u prava i obveze dosadašnjeg zakupnika s obzirom da je u međuvremenu okončan postupak pripajanja pa zapreka za potpisivanjem starih ugovora s novim imenom tvrtke očito više nema.

Novi ugovori imaju iste uvjete kao i stari, iste ostaju i zakupnine za butige. Za trgovinu na Giardinima, čiju je fasadu donedavno krasilo staro ime "Vesna", Studenac će gradu mjesečno i dalje plaćati 46.278 kuna, a za poslovni prostor u Zagrebačkoj, znan i kao bivši Gavrilović, 25.771 kunu. Za poslovni prostor u Štinjanu mjesečni zakup iznosi 20.164 kuna, zakup butige u Kandlerovoj plaćaju 3.440 kuna, za jedan prostor u Ulici Sergijevaca 13.027 kuna, a za drugi u istoj ulici 8.904 kuna.

Ovi su prostori u vlasništvu Grada Pule proteklih godine već mijenjali korisnike - Istarski su ih supermarketi preuzeli od Puljanke, propalog pulskog trgovačkog ponosa, ali bez pravne osnove. Naknadno provedenim javnim natječajem, na kojima ih je dobila ta porečka tvrtka, formaliziran je ulazak Istarskih supermarketa u pulske butige. U ovom pak slučaju nije se radilo o nedozvoljenom podnajmu s obzirom da je Studenac zapravo preuzeo cjelokupno društvo Istarski supermarketi, dakle i njihova prava i njihove obaveze.

Tagovi: Studenac, Grad Pula, Istarski supermarketi, Puljanka
PROČITAJ I OVO
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE