GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Studenac preuzima Loniu? Evo što dosad znamo

Studenac preuzima Loniu? Evo što dosad znamo
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2022 / 08:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U omiškom Studencu jučer nije bilo moguće dobiti ni potvrdu niti demanti objave koprivničkog portala Danica.hr da je Studenac dovršio postupak preuzimanja maloprodajnog lanca Lonia.

Niti iz Lonije, čije je sjedište u Kutini, a u središnjem i sjevernom dijelu zemlje ima oko 400 trgovina, jučer nismo dobili odgovor na pitanje je li sa Studencem dogovorena spomenuta prodaja.

U svakom slučaju, ako su točne informacije o prelasku Lonije pod okrilje Studenca, odobrenje za tu akviziciju morat će se tražiti od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN). Naime, i Studenac i Lonia, prema izvješću AZTN-a o tržištu maloprodaje za 2020., prešli su udio od pet posto na tržištu. Oba trgovačka lanca povećavala su svoj udio i akvizicijama. Studenac je tijekom 2020. preuzeo zadarski Sonik, a Lonia Slogu Podravsku trgovinu.

Za rast Studenca presudan je ulazak poljskog fonda Enterprise Investors u njegovo vlasništvo u ljeto 2018. Prema podacima Enterprise Investorsa, omiški trgovački lanac preuzeli su s 380 trgovina i povećali taj broj na oko 700 koncem prošle godine. Na nedavnoj proslavi 30. obljetnice rada Studenca menadžment kompanije objavio je da je cilj tvrtke u narednom razdoblju povećati broj trgovina na više od 1000.

Preuzimanjem Lonije Studenac bi ostvario taj cilj, a svoj ukupni prihod "debelo" prebacio iznad dvije milijarde kuna.

Na pitanja Jutarnjeg lista jesu li u pregovorima s vlasnicima Lonije o preuzimanju tog trgovačkog lanca i jesu li pred zaključenjem kupnje Lonije, iz Studenca su nam jučer poručili kako nisu u mogućnosti komentirati medijske napise za koje ih pitamo.

- Studenac kontinuirano prati sve trendove, pa i potencijale na tržištu maloprodaje u Hrvatskoj. No, planovi i njihovi detalji su dio interne poslovne politike te stoga, nažalost, nismo u mogućnosti davati konkretnije komentare - naveli su nam u Studencu.

Tagovi: Studenac, Lonia, Enterprise Investors
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE