GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Strabag pripojio PZC Split

Strabag pripojio PZC Split
GRAĐEVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.10.2019 / 17:55
Autor: SEEbiz / lider
ZAGREB - Prošlog je tjedna u Sudskom registru objavljeno da je Poduzeće za ceste Split pripojeno Strabagu.

Ugovor o pripajanju potpisan je još 18. lipnja, a Skupštine obiju tvrtki potvrdile su pripajanje 28. lipnja. STRABAG je krajem prošle godine postao jedini dioničar PZC-a nakon što je preuzeo dionice manjinskih dioničara. Početkom godine PZC je preoblikovan iz d.d.-a u d.o.o., a sad je pripojen STRABAGU.

Kad se prihodima STRABAGA d.o.o. (850 milijuna kuna) pridoda PZC-ovih 398 milijuna kuna, STRABAG je postao 'milijarder', sa 1,25 milijardi prihoda u 2018.

I to nije sve! STRABAG u Hrvatskoj posluje i kroz tvrtku STRABAG d.d. i još nekoliko manjih servisnih tvrtki, a ima u vlasništvu i POMGRAD INŽENJERING, te MINERALE IMG. Kad se to sve zbroji, STRABAG je u Hrvatskoj lani ostvario oko dvije milijarde kuna prihoda, i 110 milijuna kuna dobiti, čime je postao uvjerljivo najveća građevinski konzorcij, s obzirom da pojedinačno najveći KAMGRAD lani ostvario 1,5 milijardi prihoda.

Tagovi: Strabag, PZC Split
PROČITAJ I OVO
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
BRODARI
Jadroplov: Otpis duga prema bankama povećao prihode
SPLIT - Jadroplov je u prvom kvartalu ostvario ukupni prihod u iznosu od 219.712.737 kuna, što je za 170.35.563 kuna više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Enver Moralić novi predsjednik uprave Kutjeva
PROMJENE
Enver Moralić novi predsjednik uprave Kutjeva
KUTJEVO - Kutjevo je objavilo da je predsjednik Uprave Zlatko Romić podnio ostavku iz osobnih razloga, a za novog predsjednika Uprave imenovan je Enver Moralić, dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora.
Metalac nije smanjio dividendu
DIVIDENDA
Metalac nije smanjio dividendu
GORNJI MILANOVAC - Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca (MTLC) sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 26. jun, a na dnevnom redu je usvajanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu kao i donošenje odluke o raspodeli dobiti.
RegioJet planira izravno povezati Prag s Rijekom
ŽELJEZNICA
RegioJet planira izravno povezati Prag s Rijekom
PRAG - Češka prijevoznička tvrtka RegioJet planira izravno povezati glavni grad Češke, Prag, s hrvatskim lučkim gradom Rijekom.
Daniel Šturm preuzima funkciju direktora i člana Uprave  Kauflanda za nabavu i marketing
KARIJERE
Daniel Šturm preuzima funkciju direktora i člana Uprave Kauflanda za nabavu i marketing
ZAGREB - Dosadašnji direktor Nabave za svježe proizvode u Kauflandu Hrvatska k.d., Daniel Šturm, sada preuzima funkciju direktora i člana Uprave za Nabavu i Marketing.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE