GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Što dolazak Ryanaira u Zagreb znači za Croatia Airlines?

Što dolazak Ryanaira u Zagreb znači za Croatia Airlines?
LOW COST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2021 / 09:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ryanair, najveća europska aviokompanija, svojevrsni predator u europskoj avioindustriji, dolazi u Zagreb, otvara bazu i po prvi puta direktno napada Croatia Airlines u njenom dvorištu, dvorištu u kojem do sada Croatia Airlines nije imala ozbiljnog niskotarifnog suparnika.

Croatia Airlines nikada zapravo nije bila fokusirana isključivo na Zagreb, svoj primarni hub, već je svoje resurse (koji su u razmjerno mali) diverzificirala u ljetnim mjesecima na linije iz Splita i Dubrovnika, a djelomično i iz Zadra i Pule. Time je direktno smanjivala razvojnu moć svog zagrebačkog huba. Kompanija u tom smislu nije činila potpuno lošu stvar - u ljetnim je mjesecima prometovala iz obalnih zračnih luka i na tim linijama imala pozitivan financijski rezultat, no s druge strane nije uložila sve svoje resurse (u vidu kapaciteta) u Zagreb.

S obzirom na spomenute kapacitete i financijsku mogućnost, uprava nije imala pretjeranog izbora već je kratkoročno morala zaraditi novac, što je ljeti iz obalnih zračnih luka zapravo poprilično lak zadatak. Na kraju, u spomenutim zračnim lukama Croatia Airlines gubi udio prevezenih putnika s obzirom na to da niskotarifni avioprijevoznici povećavaju broj operacija i linija prema istima i preuzimaju putnike hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika, piše Croatian Aviation.

U posljednje tri godine prije izbijanja globalne pandemije kompanija je povećavala broj međunarodnih odredišta iz Zagreba, no konkurencija je također reagirala. U Zagrebu je Brussels (direktna konkurencija na liniji za Bruxelles), KLM (direktna konkurencija na liniji za Amsterdam), Air France (direktna konkurencija na liniji za Pariz), British Airways (direktna konkurencija na liniji za London), Austrian Airlines (direktna konkurencija na liniji za Beč), Lufthansa (direktna konkurencija na liniji za München i Frankfurt) i brojni drugi prijevoznici koji su pokretali direktne linije prema Zagrebu i time uzimali putnike koji su putovali Croatia Airlinesom zbog nemogućnosti izbora direktnog leta.

Naravno, Croatia Airlines ima potpisane codeshare ugovore s nekim od spomenutih prijevoznika, no činjenica jest da na većem broju linija na kojima prometuje Croatia Airlines postoji i drugi izbor - uglavnom povoljniji. Unatoč svemu tome, linije su u ljetnim mjesecima bile profitabilne i kompanija je na njima ostvarivala dobit.

Ljetni red letenja je započeo a još uvijek ne znamo hoće li kompanija prometovati na određenim linijama. Naravno, situacija s globalnom pandemijom jest neizvjesna, no bez rizika nemoguće je očekivati određeni rezultat. U najavama nema Praga, Milana, Sofije, Bukurešta, Osla, Stockholma, Tel Aviva, Dublina i drugih linija, dok određene linije prometuju s minimalnom frekvencijom od svega jednog leta tjedno što zaista nema smisla (poput Beča ili Münchena). Kompanija zato prometuje prema Frankfurtu iz Zagreba 3 do 4 puta dnevno, a na istoj liniji sada prometuje i njemačka Lufthansa.

Valjda nikada ranije nije bilo toliko očito “feedanje” Star Alliance hubova, u ovom slučaju huba Lufthanse. Da bi stvar bila bizarnija, zrakoplov Lufthanse polijeće iz Zagreba prema Frankfurtu u razmaku manjem od 20 minuta od zrakoplova Croatia Airlinesa, čime se gubi svaki smisao codeshare-a i omogućavanja konekcija putnicima preko Frankfurta. Gotovo je nevjerojatno da jedna od dvije spomenute kompanije nije prilagodila svoj red letenja i napravila razmak između dva leta (letova partnerskih kompanija) od minimalno 2 do 3 sata.

"Aktualni red letenja kontinuirano se ažurira te je dostupan na mrežnim stranicama Croatia Airlinesa. Iz navedenog je vidljivo da Croatia Airlines u travnju leti u 13 međunarodnih destinacija, uz redovne letove u domaćem prometu. Također, treba naglasiti da tvrtka i u ovim izvanrednim okolnostima nije prekinula prometovanje ni u jednom trenutku, za razliku od svih ostalih avioprijevoznika koji su s početkom epidemiološke krize (ožujak 2020.) nestali s hrvatskog tržišta. U tom kontekstu nacionalni avioprijevoznik smatra da će i dalje predstavljati strateški dio hrvatske prometne infrastrukture, brinući u svakom trenutku o stvarnim potrebama i sigurnosti građana te prilagođavajući se svojim strateškim odlukama aktualnoj situaciji na tržištu, ostajući partner svojih putnika na kojeg uvijek i u svakom trenutku mogu računati." tvrde u Croatia Airlinesu.

Dolaskom Ryanaira već u lipnju te otvaranjem baze u rujnu, Croatia Airlines naći će se u još jednom problemu. Gigant koji niskim cijenama doslovno uništava svoju konkurenciju, sada će se naći u dvorištu nacionalnog avioprijevoznika. Sudeći po najavama, već idućeg ljeta Croatia Airlines mogla bi biti u dvorištu Ryanaira u Zagrebu, s obzirom na to da ovaj niskotarifni prijevoznik ponosno najavljuje 40 direktnih međunarodnih linija iz Zagreba već u ljeto sljedeće godine. Iz Croatia Airlinesa tvrde da će kompanija svojom uslugom, brigom oko putnika te mogućnostima transferiranja na druge letove zadržati svoje putnike, no realno, za očekivati je upravo suprotno, pad broja putnika kod nacionalnog avioprijevoznika.

Tagovi: Ryanair, Croatia Airlines, Lufthansa, British Airways, Zračna luka Zadar, Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Pula, Zračna luka Split, Zračna luka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
DIVIDENDA
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
CELJE - Udruženje malih dioničara Slovenije (MDS) poslalo je protuprijedlog u vezi s raspodjelom dobiti.
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUTNJA
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUBLJANA - United Group opisala je obustavu prodaje TS Media, za koju su se natjecali, kao lošu vijest za sve strane ulagače i još goru za Sloveniju. Naša je ponuda bila vrlo dobra i očito je da u Sloveniji nije moguće provesti neovisan i pošten natječaj, rekla je izvršna direktorica grupe Victoriya Boklag.
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ODRŽIVOST
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ZAGREB - Danas je održano virtualno druženje s novinarima „Nestlé - održivost na djelu!“, na kojem su predstavljene novosti i aktivnosti koje najveća prehrambena kompanija na svijetu poduzima kako bi doprinijela ostvarenju ciljeva strategije održivog razvoja do 2030. na lokalnoj razini.
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro
METRO
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beogradjani glasanjem odlučiti kako će da izgleda metro, čiji je početak izgradnje planiran na novembar.

Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
MANDAT
Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
ZAGREB - Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova, prihvatila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu EU za 2021. te donijela više kadrovskih odluka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE