GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stjuardese Aeroflota u srpskim cipelama

Stjuardese Aeroflota u srpskim cipelama
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2021 / 16:38
Autor: SEEbiz
BEOGRAD – Predstavnici srpskog tekstilnog sektora – proizvođači radnih uniformi, zaštitne odeće i obuće za specijalne namene dogovorili su saradnju sa ruskom grupom Etalon Centar i nove izvozne poslove na tržište Rusije vredne više od milion evra.

Nakon bilateralnih razgovora u Beogradu sa predstavnicima Etalon Centra koje je organizovala Privredna komora Srbije, naše tri kompanije KS sistem, Leon i Tigar obuća potpisale su ugovore koji će do kraja godine biti realizovni.

„Očekujemo da sledeće godine izvoz ove tri kompanije na rusko tržište bude dupliran, u iznosu preko dva miliona evra. U toku su pregovori i nadamo se potpisivanju novih ugovora sa još tri srpske kompanije, dve u oblasti tekstila i jednog proizvođača dečije obuće“, rekao je direktor predstavništva PKS u Moskvi Dejan Delić.

Grupa kompanija Etalon Centar, ruski proizvođač i distributer radne i zaštitne odeće, obuće za specijalne namene, kao i lične zaštitne opreme zainteresovana je za saradnju sa kompanijama iz Srbije i uvoz imajući u vidu kvalitet srpskih proizvoda, konkurentne cene i preferencijale na osnovu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije, dodaje Delić, saopštila je PKS.

Etalon Centar mesečno isporuči oko 100.000 pari obuće na tržišta Rusije i Zajednice Nezavisnih Država.

Sva proizvedena oprema je u skladu sa evropskim standardima kvaliteta i poseduje brojne sertifikate koji to potvrđuju.

Asortiman kompanije broji nekoliko hiljada proizvoda, a sarađuju sa velikim brojem kompanija iz različitih industrija i velikim trgovinskim lancima.

Zapošljavaju modne dizajnere, inženjere, koji zajedno sa istraživačkim centrima, lansiraju u proizvodnju različite vrste najsavremenijih modela obuće i radne odeće.

„Realno je očekivati da se srpska specijalna zaštitna radna obuća i odeća za varioce, energetičare, naftaše uskoro koristi u najznačajnijim ruskim industrijskim kompleksima“, ističe Delić i podseća da stjuardese ruskog Aeroflota već nose srpsku obuću.

Ruski partneri iz tekstilnog sektora, takođe, su zainteresovani za saradnju sa proizvođačima i uvoz dečije odeće i obuće iz Srbije.

Tagovi: Aeroflot, Privredna komora Srbije, Etalon Centar, Tigar
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE