GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stečaj kralja sapunica Romana Majetića na temelju vrijednosti dva mercedesa

Stečaj kralja sapunica Romana Majetića na temelju vrijednosti dva mercedesa
KRAH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2022 / 08:36
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Privremena stečajna upraviteljica Kreativne produkcije d.o.o, produkcijske tvrtke "kralja sapunica" Romana Majetića, predložila je otvaranje stečaja ustvrdivši da tvrtka ima imovinu - dva mercedesa dostatne vrijednosti za troškove postupka i podmirenje 90.315 kuna duga.

Stečajna upraviteljica Ana Vičević Gračanin je navodeći koja bi imovina tog dužnika činila stečajnu masu istaknula samo dva mercedesa - CLS 350 D 4 Matic i A 200 D Edition.

Na temelju oglasa iz oglasnika Njuškalo zaključila je i da je kupoprodajna cijena za modele mercedesa CLS između 58.000 i 90.000 eura ili 435.000 do 675.000 kuna, ovisno o opremi vozila. Navodi i da mercedes A klase - 2017. godište, prema cijenama na Njuškalu, ima vrijednost od oko 15.000 eura ili okvirno 100.000 kuna. Stoga, kako stoji u izvješću, Majetić kao dužnik ima imovine iz koje bi se namirili troškovi prethodnog i stečajnog postupka, kao i potraživanje vjerovnika.

Prijedlog za pokretanje stečaja podnijela je Financijska agencija (Fina) navodeći da je 25. siječnja Majetićeva tvrtka imala "evidentirane neizvršene osnove u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u iznosu od 90.315 kuna".

Kreativna produkcija osnovana je u rujnu 2008. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a osnivači su bili Coproduction ltd, tvrtka registrirana u off shore zoni u Belizeu i Roman Majetić koji se navodi kao direktor.

No, u siječnju 2017., u sudskom registru je umjesto tvrtke iz Belizea kao osnivač, uz Romana Majetića, upisan i njegov sin Fran Krsto. Problemi Kreativne produkcije nastali 2016. uslijedili su godinu dana nakon brisanja iz sudskog registra druge Majetićeve tvrtke Audio vizualne atrakcije (AVA) .

AVA produkcija Romana Majetića, koji je između ostalog producirao serije "Villa Marija" i "Ponos Ratkajevih", u stečaju je bila pod hipotekom banaka u iznosu od više desetaka milijuna kuna. Nakon pokretanja stečaja AVA produkcije, Majetić je najavljivao da će djelatnost nastaviti preko tvrtke Kreativna produkcija.

Tagovi: Roman Majetić, AVA produkcija
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE