GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stečaj Coninga: Sjedište pred prodajom, hoteli Pagus i Trakošćan još na bubnju

Stečaj Coninga: Sjedište pred prodajom, hoteli Pagus i Trakošćan još na bubnju
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.09.2020 / 12:54
Autor: SEEbiz / H
VARAŽDIN - Stečajna upraviteljica Coninga d.d. u stečaju, nekadašnje tvrtke bivšeg ministra i potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, podnijela je izvješće o prodaji nekretnina prvotno procijenjenih na više od 180 milijuna kuna, od koje se neke sada prodaju i za četvrtinu cijene.

Stečajna upraviteljica navodi kako se za poslovnu zgradu - sjedište Coninga u varaždinskoj Šenoinoj ulici, izvorno procijenjenu na 14,1 milijuna kuna, nakon treće javne dražbe sredinom kolovoza najvjerojatnije javio kupac po posljednje određenoj početnoj cijeni od 3,53 milijuna kuna.

"Očekuje se izvještaj Financijske agencije o ishodu dražbe, budući da poziv za 4. dražbu nije objavljen te se može zaključiti da je na 3. dražbi zaprimljena valjana ponuda", navodi se u izvješću.

S druge strane, prodaja hotela Pagus utvrđene vrijednosti od 49 milijuna kuna, na drugoj javnoj dražbi "zapela" je i nastavit će se, kako se navodi, nakon sređivanja imovinsko-pravnih odnosa i parcelacije radi uknjižbe pomorskog dobra.

Hotel Trakošćan i okolna zemljišta, procijenjene vrijednosti od 55,2 milijuna kuna su na "bubnju" od 17. lipnja kada je donesen zaključak o prodaji, a u tijeku je prva elektronička dražba s ponudama koje će se prikupljati od 1. do 14. listopada.

Isti rokovi su i za prodaju apartmanskog naselja Zelena Punta, Kukljica na Ugljanu po početnoj cijeni od 37,5 milijuna kuna , a na "bubnju" je još desetak nekretnina – stanova, bivših hotela, planinarskih domova, kuglana i zemljišta diljem Hrvatske među kojima se ističu zemljišta i objekti u Stinici vrijednosti od 9,1 milijuna kuna.

U prošlom tromjesečnom razdoblju, ističe se u izvješću, od imovine Coninga u stečaju bio je unovčen samo jedan traktor za 30.000 kuna i to s uključenim PDV-om.

Na računu Coninga u stečaju krajem kolovoza bilo je 5,5 milijuna kuna.

Prema prijedlogu Fine, stečaj Coninga bio je otvoren 2018. zbog blokade računa i neplaćenih obveza koji su krajem kolovoza 2016. iznosile oko 3,89 milijuna kuna, da bi se nakon ažuriranja utvrdilo da su obveze te tvrtke narasle na čak 22,7 milijuna, a da je račun bio blokiran čak 742 dana.

Tagovi: Coning, Radimir Čačić, Hotel Pagus
PROČITAJ I OVO
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
KARIJERE
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
OMIŠ – Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije (CAIO) u Studencu i time učvrstio strateški smjer poslovanja jednog od vodećih hrvatskih maloprodajnih lanaca.
British American Tobacco najavio veliku investiciju u Mađarskoj
INVESTICIJE
British American Tobacco najavio veliku investiciju u Mađarskoj
BUDIMPEŠTA - British American Tobacco (BAT) uložit će 60 milijardi HUF, odnosno oko 152 milijuna eura, u osnivanje centra za proizvodnju bezdimnih proizvoda u Pečuhu, rekao je u petak ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó, prema izvješću agencije MTI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE