GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Staničić: Ljeto 2020. je vrlo izazovna sezona, borit ćemo se za svakog gosta

Staničić: Ljeto 2020. je vrlo izazovna sezona, borit ćemo se za svakog gosta
IZAZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2019 / 08:09
Autor: SEEbiz / H
MAKARSKA - Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić rekao je u utorak u Makarskoj kako će iduća turistička sezona biti vrlo izazovna, da se treba raditi na razvoju i diversifikaciji turističkog proizvoda i vrlo intenzivno komunicirati s tržištem.

Staničić je u makarskom hotelu Park studentima Preddiplomskog sveučilišnog studija hotelijerstva i gastronomije koji je nedavno počeo s radom u Makarskoj, održao predavanje na temu 'Ustroj i aktivnosti Hrvatske turističke zajednice'.

Odgovarajući na pitanja novinara Staničić je za iduću turističku sezonu rekao kako je vrlo izazovna, još izazovnija nego je bila 2019. godina.

"To znači da ćemo se boriti za svakog gosta, da trebamo dalje raditi na kvaliteti, na razvoju i diversifikaciji turističkog proizvoda, te da trebamo vrlo intenzivno komunicirati s tržištem i raditi na jednom individualnom pristupu svakom tržištu", naglasio je direktor Glavnog ureda HTZ-a.

"Svaki gost je važan i dobro je došao, pa je na svima nama koji radimo u turističkom sektoru, da se jako potrudimo; da za slijedeću godinu zadržimo ovaj status Hrvatske koji imamo na globalnom tržištu te da ostvarimo ovu razinu rezultata koju smo ostvarili 2019. godine", dodao je.

Upitan o mogućem smanjenju cijena i povećanju plača zaposlenicima u turizmu, direktor Glavnog ureda HTZ-a je kazao kako o tome treba pitati poslodavce u kojem će pravcu ići politika plaća.

"Vjerujem da će Vlada kroz određene kvote i ostale aktivnosti i mjere koje bude poduzimala u pravcu povećanja konkurentnosti, iznaći nova rješenja kada je riječ o zapošljavanju. Što se cijena tiče, cijenu uvijek definira tržište i zakon ponude i potražnje i ja tu ne vidim nikakvih problema", rekao je Staničić.

Najavio je da HTZ ide u realizaciju nekoliko novih projekata koji su bitni za promociju Hrvatske.

Također je najavio novi zakon o turističkim zajednicama koji u jednoj od svojih temeljnih pretpostavki polazi od udruživanja turističkih zajednica u smislu provedbe zajedničkih marketinških projekata i promocije, za koje će u sklopu sredstava boravišne pristojbe postojati jedan posebni fond za provedbu projekata udružene turističke zajednice.

Tagovi: 1kristjan Staničić, Hrvatska turistička zajednica, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
MODERNIZACIJA
Vozni park Hrvatske pošte bogatiji za 20 novih električnih vozila
ZAGREB – Hrvatska pošta proširila je svoj „zeleni“ vozni park s 20 novih električnih četverocikala.
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
LETOVI
Zračna luka Zagreb ovog vikenda povezana sa samo 23 destinacije
ZAGREB - Međunarodna zračna luka Zagreb ovog će vikenda (19. i 20. rujna) biti povezana sa 23 odredišta (5 domaćih te 18 međunarodnih).
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
KARIJERE
Blaž Brodnjak na čelu AmChama u Sloveniji
LJUBLJANA - Na redovitoj godišnjoj generalnoj skupštini Američka gospodarska komora Slovenije malo je izmijenila svoje vodstvo i dobila novog predsjednika.
Cimos zatvara pogon u Mariboru, 150 radnika ostaje bez posla
LOŠE VIJESTI
Cimos zatvara pogon u Mariboru, 150 radnika ostaje bez posla
MARIBOR - Oko 150 radnika saznalo je jučer na radničkom vijeću da se proizvodnja u tvornici Cimosa u Mariboru danas trajno zaustavlja.
DHL najavio poskupljenje usluga
CIJENE
DHL najavio poskupljenje usluga
LONDON - DHL Express danas je najavio godišnji rast cijena od 6,9 posto za 2021. godinu u odnosu na 2020. godinu, a stupit će na snagu 1. siječnja 2021.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE