GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbijagas s najvećim profitom među javnim preduzećima

Srbijagas s najvećim profitom među javnim preduzećima
JAVNA PREDUZEĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2018 / 17:08
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Javna preduzeća u Srbiji su prošle godine imala ukupan neto dobitak u iznosu od 23,7 milijardi dinara, na čelu sa "Srbijagasom" čiji je profit više od polovine ovog iznosa.

Od 37 javnih preduzeća čiji je osnivač Srbija, pozitivan finansijski rezultat u 2017. godini ostvarilo je 31 javno preduzeće, dok je negativan neto rezultat, odnosno minus u kasi imalo šest javnih preduzeća, saznaje "Blic biznis" u Ministarstvu privrede.

Na listi najuspešnijih javnih preduzeća prošle godine ubedljivo prvo mesto pripalo je JP "Srbijagas", koji je imao 16,7 milijardi dinara dobiti, a sledi EPS sa gotovo tri puta manjim iznosom profita od 6,4 milijardi dinara.

Na trećem mestu je JP "Jugoimport SDPR" koji je imao 3,1 milijardu dinara neto dobiti, zatim JP EMS sa tri milijarde i JP "Pošte Srbije" koje je ostvarilo 2,2 milijarde dinara profita.

U tekstu se podseća da su javna preduzeća pre četiri godine bila u debelom minusu, sa zbirnim neto gubitkom od 65,3 milijardi dinara, a na listi je prednjačio "Srbijagas" koji je bio rekorder sa neto gubitkom od 51,4 milijarde dinara u 2014.

Već naredne 2015. godine, javna preduzeća su uspela da se popnu na zelenu granu i ostvare skroman dobitak u iznosu od oko 2,5 milijarde dinara. Na kraju 2016. godine, profit javnih preduzeća iznosio je 4,4 milijarde dinara, da bi u 2017. dostigao 23,7 milijardi dinara.

Tagovi: Srbijagas, Elektromreža Srbije, Pošte Srbije, Jugoimport SDPR
PROČITAJ I OVO
Jadroplov će kasniti s objavom poslovnih rezultata
KAŠNJENJE
Jadroplov će kasniti s objavom poslovnih rezultata
SPLIT - Jadroplov je izvijestio javnost da zbog trenutnih okolnosti povezanih sa pandemijom korona virusa Društvo neće biti u mogućnosti ispuniti propisane obveze objave nerevidiranih tromjesečnih financijskih izvještaja za drugo tromjesečje 2020. godine na način i u rokovima propisanim člankom 468. Zakona o tržištu kapitala.
Otvoren konkurs za nagrade KAKTUS 2020
NAGRADE
Otvoren konkurs za nagrade KAKTUS 2020
BEOGRAD - Marketing mreža raspisala je konkurs za 6. nacionalnu dodelu godišnjih nagrada – KAKTUS 2020.
Aegean Airlines otkazao sve linije prema Hrvatskoj
LOŠE VIJESTI
Aegean Airlines otkazao sve linije prema Hrvatskoj
ZAGREB - Aegean Airlines, član Star Alliance-a, ranije je najavio početak prometovanja prema tri hrvatske zračne luke (Dubrovnik, Split i Zagreb) od rujna ove godine. Svi letovi prema spomenutim odredištima otkazani su za ovu godinu.
EVA Air nudi let bez odredišta zrakoplovom Hello Kitty
BIZARNO
EVA Air nudi let bez odredišta zrakoplovom Hello Kitty
NEW YORK - Tajvan nastavlja udovoljavati svojim stanovnicima željnima putovanja nudeći novo iskustvo - na letu bez odredišta, prenosi CNN.
Booking.com otpušta četvrtinu radne snage
REZOVI
Booking.com otpušta četvrtinu radne snage
NEW YORK - Kompanija za rezervacije hotela i kuća za iznajmljivanje, Booking.com objavila je da otpušta četvrtinu svoje radne snage, više od 4.000 ljudi, jer su putovanja drastično pala zbog pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE