GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šplajt i Jiang Yu: Prva faza radova na Političkoj školi trebala bi završiti do ljeta

Šplajt i Jiang Yu: Prva faza radova na Političkoj školi trebala bi završiti do ljeta
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2019 / 18:53
Autor: SEEbiz / Zagorje international
KUMROVEC - Nakon što je u utorak posjetila Krapinu, kineska investitorica Jiang Yu danas se uputila u Kumrovec. Tamošnja Politička škola prešla je u ruke kineske kompanije Zhongya Nekretnine, koju vodi upravo Jiang Yu. 

Kompanija je za kupnju dugogodišnjeg kumrovečkog mrtvog kapitala u svibnju ove godine ponudila 14.095.400 kuna.

– Došla sam ovamo kako bismo razgovarali o rasporedu i točnom planu naših aktivnosti, odnosno, kako bismo odredili realne rokove za realizaciju svih investicija u Kumrovcu, dakle, ne samo Političke škole, koju je kupila moja kompanija, nego i nekih drugih projekata iz segmenta javno – privatnog partnerstva – komentirala je kratko Yu nakon sastanka s načelnikom Šplajtom, koji je ipak bio nešto rječitiji.

– Cilj današnjeg sastanka bio je da utvrdimo zajedničke projekte, da definiramo rokove za izvođenje radova na Političkoj školi, a također nas je zanimalo i javno – privatno partnerstvo između gospođe Yu i njezine kompanije te Općine Kumrovec. To javno – privatno partnerstvo vidim na stadionu Kumrovec, koje smo dobili u vlasništvo od strane Republike Hrvatske, kao i u Centru za posjetitelje, koji ćemo već ove godine otvoriti za javnost. Zanimalo nas je i kada će početi investicija na Političkoj školi i vjerujem da ćemo već ove godine imati čišćenje okoliša zgrade, a da ćemo početkom sljedeće godine krenuti u adaptaciju zgrade, kada sve dozvole budu spremne. Prema roku koji je zadala gospođa Yu, prva faza radova trebala bi biti gotovo do ljeta iduće godine. Ne vidim razlog da se naša dobra suradnja ne nastavi – rekao je Šplajt.

– Još bih želio napomenuti da radimo na tome da do proljeća sljedeće godine stavimo na prodaju Znanstveno – studijski centar, bivši Spomen dom, na međunarodni natječaj, gdje bi se mogli javiti i ovi postojeći kineski investitori, ali i svi drugi zainteresirani. Uglavnom, nastavlja se pozitivna priča o projektima u Kumrovcu i vjerujem da bismo kroz dvije – tri godine mogli imati gotovu sliku kako bi to trebalo izgledati u budućnosti i ono što nas najviše veseli, zaposleno minimalno 200 ljudi – najavio je Šplajt.

Tagovi: Robert Šplajt, Jiang Yu, Kumrovec, Hotel Zagorje, Politička škola, Zhongya Nekretnine
PROČITAJ I OVO
Timberland web akcija od 30. ožujka
AKCIJA
Timberland web akcija od 30. ožujka
ZAGREB - #OstaniDoma* glavna je poruka ovih dana!
Ford, Airbus i Rolls-Royce prave 10.000 respiratora
RESPIRATORI
Ford, Airbus i Rolls-Royce prave 10.000 respiratora
LONDON - Velika Britanija naručila je 10.000 respiratora od konzorcija kompanija u kojem su Ford, Airbus i Rolls-Royce, u okviru borbe protiv posljedica koronavirusa.
Shooster web akcija od 30. ožujka
PROMO
Shooster web akcija od 30. ožujka
ZAGREB - #OstaniDoma i pogledaj na Shoosteru top artikle za ljepše dane!
Qatar Airways će zatražiti državnu pomoć
POMOĆ
Qatar Airways će zatražiti državnu pomoć
DUBAI - Qatar Airways morat će na kraju potražiti potporu vlade, rekao je izvršni direktor Akbar al-Baker za Reuters u nedjelju, upozoravajući kako će prijevozniku na Bliskom istoku uskoro moći ponestati novca potrebnog za nastavak leta.
Adidas i H&M na udaru kritika zbog prestanka plaćanja najamnina
KRITIKE
Adidas i H&M na udaru kritika zbog prestanka plaćanja najamnina
BERLIN - U Njemačkoj se u nedjelju zaoštrila kritika protiv kompanija poput Adidasa ili H&M-a koje su prestale plaćati najamninu za svoje prodavaonice zatvorene zbog pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE