GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spar najbrže rastući trgovac u Hrvatskoj

Spar najbrže rastući trgovac u Hrvatskoj
MALOPRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2019 / 14:01
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Prihodi iz trgovine na malo u Hrvatskoj zabilježili su nominalni rast od 2,5 milijardi kuna u odnosu na 2017. godinu, a najveći rast ostvario je Spar, slijede ga Lidl, Konzum, Tommy, Mlin i pekare, Studenac, Plodine, NTL, Boso i La-vor trade, pokazuju podaci istraživanja AZTN-a.

U promatranoj 2018. godini ukupno 34 poduzetnika bilježi rast prihoda u trgovini na malo mješovitom robom u odnosu na prethodnu godinu, dok ostali trgovci bilježe pad prihoda.

Rast prihoda najviše je izražen u Zagrebu, nešto više od 500 milijuna kuna, zatim u Splitu gdje je zabilježen rast od iznosi 97 milijuna kuna, dok je u Osijeku ostvaren rast do 31 milijuna kuna te najmanje u Rijeci od 20 milijuna kuna.

U Gradu Zagrebu ostvaren je prihod iz maloprodaje u iznosu od 6,9 milijardi kuna. Usporedbe radi, u 2017. ukupno ostvareni prihod iznosio je 6,4 milijardi kuna. Nominalni rast prihoda koji su ostvarili svi trgovci iz uzorka u Gradu Zagrebu iznosi nešto više od 500 milijuna kuna i to je ujedno najveći nominalni rast po pojedinom regionalnom tržištu.

U Gradu Zagrebu vodeću poziciju i dalje drži Konzum unatoč smanjenje tržišnog udjela. Na drugoj poziciji je i dalje Spar, dok je na trećoj i dalje ostao Kaufland. Što se tiče stanja u ostalim većim hrvatskim gradovima istraživanje za 2018. pokazalo je kako je Tommy u Splitu zadržao prvu poziciju, dok se na drugoj poziciji dogodila izmjena, Spar prestigao Konzum. U Rijeci su Plodine i dalje lider, a Spar je sa sedmog došao na treću poziciju. U Osijeku je Konzum i dalje najveći trgovac na malo, uz blagi pad tržišnog udjela, Spar je ostao na drugoj poziciji, dok je Lidl s četvrte pozicije došao na treću poziciju, na kojoj je u 2017. bila druga članica Schwarz grupe, Kaufland.

S druge pak strane Tommy je preuzeo vodeću poziciju u Šibensko-kninskoj županiji, a Konzum se vratio na prvu poziciju u Ličkosenjskoj županiji.

Tagovi: Spar, Konzum, Kaufland, Lidl, Tommy, Plodine
PROČITAJ I OVO
Gorenje nastavlja s reorganizacijom, utvrđuje se višak radnika
REZOVI
Gorenje nastavlja s reorganizacijom, utvrđuje se višak radnika
VELENJE - U skladu s najavama, u Gorenju nastavljaju procese reorganizacije u cilju poboljšanja poslovanja i povećanja učinkovitosti.
Zijin na sudu zbog zagađenja u Boru
ZAGAĐENJE
Zijin na sudu zbog zagađenja u Boru
BOR - Ministarstvo zaštite životne sredine pokrenulo je postupak protiv kompanije Zijin Bor Copper zbog ispuštanja opasnih materija u vazduh u novembru 2019. i januaru 2020.
Visa: Turisti iz SAD prednjače u Srbiji u plaćanju karticama
KARTICE
Visa: Turisti iz SAD prednjače u Srbiji u plaćanju karticama
BEOGRAD – Turisti iz Sjedinjenih Američkih Država prošle godine su u Srbiji potrošili oko 36,6 miliona dolara, i zauzimaju prvo mesto na listi turista kada je reč o plaćanju karticama u našoj zemlji.
Italija pokrenula istragu o suludim cijenama zaštitnih maski i dezinfekcijskih gelova
ISTRAGA
Italija pokrenula istragu o suludim cijenama zaštitnih maski i dezinfekcijskih gelova
RIM - Talijanske vlasti izvijestile su u utorak da su otvorile istragu o naglom skoku cijena zaštitnih maski i dezinfekcijskih gelova nakon pojave koronavirusa na sjeveru zemlje.
Zaposlenici Ericsson Nikole Tesle do daljnjega će raditi od kuće
OPREZ
Zaposlenici Ericsson Nikole Tesle do daljnjega će raditi od kuće
ZAGREB - Zaposlenici kompanije Ericsson Nikola Tesla, u kojoj je zaposlen mladić zaražen koronavirusom, do daljnjega će raditi od kuće, doznaje se u utorak u toj tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE