GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Španjolski Gonvarri najavio je namjeru preuzimanja Hidrijinog vlasnika H&R

Španjolski Gonvarri najavio je namjeru preuzimanja Hidrijinog vlasnika H&R
PREUZIMANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2023 / 09:14
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Španjolska tvrtka Gonvarri, zajedno s usklađenim tvrtkama i fizičkim osobama, objavila je namjeru preuzimanja H&R-a, matične tvrtke Hidrije.

Najkasnije u roku od 30 dana španjolski automobilski dobavljač, koji već posjeduje 42 posto H&R-a, objavit će ponudu za preuzimanje, a planira ponuditi 201,51 euro po dionici. Gonvarri je namjeru preuzimanja objavio za svoj račun i za račun osoba s kojima koordinirano radi.

Riječ je o tvrtkama Inovatis iz Ljubljane, Ladis iz Idrije, Rafis iz Idrije, GM&S Investments iz Ljubljane te fizičkim osobama Alex Luckmann, Cvetko Batič, Bojan Čuk, Marko Hladnik, Klavdija Kržišnik, Nataša Pelhan, Bernard Peternela, Maja Petrovčič, Mirko Petrovčič, Vojka Sedeja, Andreja Uršič i Simona Velikonja.

Gonvarri je postao vlasnik H&R-a lani u srpnju, kada je obitelj Svetlik prodala svojih 42 posto udjela. Vrijednost posla tada nije objavljena. Ulazak španjolskog Gonvarrija u vlasništvo Hidria grupe već je lani u studenom odobrila Europska komisija. U tvrtki H&R ima većinski udio, nešto više od 52 posto, konzorcija menadžera koji čine Iztok Seljak, Dušan Lapajne, obitelj Rejc i poduzetnik Alex Luckmann.

Tagovi: Gonvarri, Hidria, Inovatis iz Ljubljane, Ladis, Rafis, GM&S Investments
PROČITAJ I OVO
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE