GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sokol Marić reagirao na objavu vijesti o otvaranju stečaja

Sokol Marić reagirao na objavu vijesti o otvaranju stečaja
REAGIRANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2020 / 16:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što je u medijima objavljena vijest o otvaranju stečaja, iz društva Sokol Marić poslali su demantij kako bi ispravili neke netočne navode. Njihov dopis prenosimo u cijelosti.

“Društvo Sokol Marić d.o.o. je od početka pokretanja postupka predstečajne nagodbe jasno i transparentno komuniciralo sa zainteresiranom javnosti poslovne razloge koji su doveli do navedenoga postupka kao i ukupan sadržaj i visinu potraživanja prema društvu, nastalih u najvećem dijelu na bazi regresnih potraživanja za neiskupljene mjenice povezanih društava koncerna Agrokor.

Kao što je poznato, trgovački sud u Zagrebu je utvrđivao sve dažbine prema društvu Sokol Marić, a na istom sudu je u konačnici od većine vjerovnika i prihvaćen plan restrukturiranja, a samim tim i obveze društva po istome.

Ono što želimo naglasiti je činjenica da je društvo po prihvaćenom planu restrukturiranja, dva mjeseca prije isteka podmirilo sve obveze prema vjerovnicima društva. Isto tako, obzirom da navedeno društvo više nema ni jednog aktivno zaposlenog zaštitara, kao ni jedan ugovor o obavljanju poslova privatne zaštite, poslovna odluka vlasnika i uprave je da je u tom kontekstu pokrenut postupak stečaja.

Kontekst u kojem se sugerira postupak odvođenja društva u stečaj, bez jasnog naglaska na činjenici podmirenja svih obveza prema vjerovnicima društva, je zlonamjerna i štetna konotacija koja narušava poslovni ugled samog vlasnika, kao i društva Sokol d.d.d., te u konačnici i samog brenda koji je postao svojevrsni sinonim zaštitarstva u RH posljednjih 30 godina”, stoji u demantiju kojeg je poslala tvrtka Sokol Marić.

Tagovi: Sokol Marić, Agrokor, Zlatko Marić, Kristian Marić, Fortenova grupa
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bahn oprema vlakove Alstomovom digitalnom opremom
OPREMA
Deutsche Bahn oprema vlakove Alstomovom digitalnom opremom
PERRET - Francuski proizvođač brzih vlakova Alstom objavio je u četvrtak da je s podružnicom Deutsche Bahna DB Regio potpisao ugovor o isporuci digitalnih sustava za 215 vlakova.
Vodeća OTT platforma jugoistočne Europe EON stigla u Hrvatsku
TELEVIZIJA
Vodeća OTT platforma jugoistočne Europe EON stigla u Hrvatsku

ZAGREB – EON, jedna od najpopularnijih OTT platformi u jugoistočnoj Europi, stigla je u Hrvatsku s bogatom ponudom najboljih domaćih i međunarodnih programa, kao i nagrađivanom tehnologijom koja nudi vrhunsko iskustvo gledanja gdje god se korisnici nalazili, neovisno o pružatelju internetske usluge. EON se može isprobati uz posebnu akcijsku ponudu – 30 dana besplatnog korištenja.

BH Telecom ulaže 18 miliona KM u snimanje bh. serija
ULAGANJA
BH Telecom ulaže 18 miliona KM u snimanje bh. serija
SARAJEVO - Kompanija BH Telecom sa domaćim producentskim kućama i rediteljima će putem platforme BHContentLab zajednički realizirati snimanje nekoliko domaćih igranih TV serija.
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POTEZI
Valamar sezonu otvara nagradom od 1.300 kn neto zaposlenicima
POREČ - Valamar će početkom srpnja svojim djelatnicima isplatiti nagradu za pripremu i otvorenje sezone 2021. u iznosu od 1.300 kuna, nastavlja sa programima nagrađivanja tokom ljeta te jamči minimalna neto primanja od 5.000 kn.
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
POTPORA
Internetska trgovina poduprla rezultate britanskog DS Smitha
LONDON - Britanski proizvođač ambalaže DS Smith, vlasnik tvornice Belišće, izvijestio je da mu je dobit poskočila u drugoj polovini financijske godine zahvaljujući snažnoj potražnji za ambalažom u razdoblju procvata internetske trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE