GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snažna potražnja za analgeticima poduprla rezultate Sanofija u prvom kvartalu

Snažna potražnja za analgeticima poduprla rezultate Sanofija u prvom kvartalu
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2020 / 19:22
Autor: SEEbiz / H

PARIZ - Francuski proizvođač lijekova Sanofi u petak je izvijestio o dobrim poslovnim rezultatima u prvom kvartalu zahvaljujući segmentu za posebnu njegu i velikoj potražnji za analgeticima i antipireticima u jeku pandemije koronavirusa.

Neto dobit u prvom je tromjesečju prema istom razdoblju prošle godine uvećana za 16,1 posto, na 2,04 milijarde eura, nakon što se isključi utjecaj promjena valutnih tečajeva.

Prihodi su porasli 6,6 posto, na 8,97 milijardi eura. Približno polovina rasta prihoda i dobiti može se pripisati pandemiji koronavirusa, istaknula je kompanija.

Značajan rast prihoda, od čak 31,3 posto, zabilježen je u segmentu za posebnu skrb, koji uključuje Sanofijev najprodavaniji lijek za ekceme Dupixent.

U segmentu potrošačkih lijekova koji se kupuju bez liječničkog recepta prihodi su porasli 4,2 posto, predvođeni analgeticima Doliprane i Buscopan.

Iz francuske kompanije poručuju da u drugom tromjesečju očekuju slabljenje snažnog poticaja prihodima i dobiti povezanog s pandemijom.

Trenutno nema odobrenih lijekova ni cjepiva za Covid-19, respiratornu bolest koja se razvija zbog zaraze novim koronavirusom, podsjeća Reuters.

Sanofi radi na dva projekta razvoja cjepiva, pri čemu je u jednom udružio snage s tvrtkom GlaxoSmithKline. Sudjeluje i u brojnim kliničkim testiranjima reakcije pacijenata oboljelih od Covida-19 na dva lijeka odobrena za liječenje drugih bolesti.

Također su započeli preliminarne radnje s američkom inovativnom tvrtkom Luminostics na razvoju aplikacije putem koje bi se građani sami testirali na novi koronavirus.

Nade su u procesu suzbijanja virusa, kojim je zaraženo više od 2,5 milijuna ljudi u svijetu a od posljedica zaraze preminulo je njih preko 190 tisuća, fokusirane na pronalazak cjepiva.

Iz Sanofija upozoravaju da cjepivo, bude li njegov razvoj u skladu s očekivanjima, neće biti spremno prije 2021. godine.

“Više od pronalaska uspješnog cjepiva brine nas proizvodnja potrebnih količina", rekao je novinarima izvršni direktor Sanofija Paul Hudson.

"Trenutno se u Europi najglasnije šuti o tome da je najveće pitanje broj doza a ne broj cjepiva", dodao je Hudson.

David Loew, izvršni potpredsjednik u Sanofijevom odjelu za cjepiva, za Reuters je prošli tjedan izjavio da je Sanofijev rad na cjepivu povezan s rizikom budući da se priprema za masovnu proizvodnju.

Kompanija se nada da će za godinu dana moći proizvesti više od milijardu doza cjepiva na kojem radi s GSK-om. Paralelno razmišljaju o mogućem proširenju proizvodnih kapaciteta za drugog kandidata za cjepivo koji trenutno razvijaju s američkom kompanijom Translate Bio.

Tagovi: Sanofi, analgetici, Covid-19, Doliprane, Buscopan, GlaxoSmithKline
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE