GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snažan rast H&M-a pred kraj 2021.

Snažan rast H&M-a pred kraj 2021.
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2022 / 13:08
Autor: SEEbiz / H
STOCKHOLM - Švedski lanac trgovina odjećom H&M izvijestio je u petak da mu je dobit snažno porasla u razdoblju od rujna do studenoga 2021. godine zahvaljujući dobroj reakciji kupaca na kolekcije, blažim sniženjima i kontroli troškova.

Neto prihod porastao je u posljednjem tromjesečju H&M-ove poslovne godine osam posto, na 56,8 milijardi švedskih kruna (5,4 milijarde eura). Iskazan u lokalnoj valuti porastao je 11 posto.

Dobit nakon financijskih stavki poskočila je 64 posto, na šest milijardi kruna.

"Snažan tromjesečni rezultat uglavnom proizlazi iz dobrog prijema kolekcija, pojačanih prodaja po punoj cijeni, blažih sniženja i dobre kontrole troškova", naveli su iz grupe u priopćenju.

U cijeloj poslovnoj godini koja je završila u studenome neto prihod porastao im je šest posto, na 199 milijardi kruna. Iskazan u lokalnoj valuti uvećan je 12 posto.

Dobit nakon financijskih stavki gotovo je usedmerostručena, na 14,3 milijarde kruna.

Najavili su da planiraju udvostručiti prodaju do 2030. godine i istodobno prepoloviti emisiju štetnih plinova, te s vremenom premašiti stopu profitabilnosti od 10 posto.

"Kako bi se postigli ti ambiciozni ekološki i ciljevi rasta, ulaganja treba povećati. U 2022. očekujemo kapitalne troškove od oko 10 milijardi kruna", naveli su.

Tagovi: H&M, Hennes&Mauritz
PROČITAJ I OVO
Njemačke pivovare upozoravaju na nestašicu pivskih boca u ljetnoj sezoni
BOCE
Njemačke pivovare upozoravaju na nestašicu pivskih boca u ljetnoj sezoni
BERLIN - Njemački proizvođači piva strahuju da bi se mogli suočiti s nestašicom pivskih boca, djelomično zbog rastućih troškova energetski intenzivnog procesa potrebnog za njihovu proizvodnju.
Prvi Radisson Collection hotel u Hrvatskoj
HOTELI
Prvi Radisson Collection hotel u Hrvatskoj
PULA - Novootvoreni Grand Hotel Brioni upravo je postao dio luksuznog Radisson Collection brenda. Grand Hotel Brioni postao je prvi takav hotel na Jadranskoj obali i prvi u Hrvatskoj.
Znatan rast prometa u hrvatskim zračnim lukama
SKOK
Znatan rast prometa u hrvatskim zračnim lukama
ZAGREB - U hrvatskim zračnim lukama u prva tri mjeseca ove godine ostvareni su znatni porasti prometa u odnosu na isto razdoblje 2021. - putnika je bilo 313 posto više, operacija zrakoplova 80 posto, a tereta 16 posto više, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Samo 24 od 500 tijela javne vlasti dalo podatke o oglašavanju u medijima
PRIKRIVANJE
Samo 24 od 500 tijela javne vlasti dalo podatke o oglašavanju u medijima
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) potvrdilo je da je na poziv svim tijelima državne uprave, javnim ustanovama i pravnim osobama u većinskom državnom vlasništvu da izvijeste o oglašavanju u programima lokalnih medija u 2021. dobilo samo 24 izvješća od petstotinjak obveznika.
Hrvatska pošta: 48,6 milijuna kuna neto dobiti u 2021.
DOBRA GODINA
Hrvatska pošta: 48,6 milijuna kuna neto dobiti u 2021.
ZAGREB – Hrvatska pošta ostvarila je u protekloj godini EBITDA od 171,7 milijuna kuna s EBITDA maržom od 10,1%, čime je poslovanje Hrvatske pošte po rezultatima smješteno među uspješnije tvrtke u Europskoj uniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE