GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Smartwings najavljuje dvije linije iz Praga prema Hrvatskoj

Smartwings najavljuje dvije linije iz Praga prema Hrvatskoj
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 09:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Češki avioprijevoznik Smartwings planira u ljetnom redu letenja ove godine povezati Prag sa Splitom i Dubrovnikom. Kompanija je i u 2020. godini prometovala između Praga i Splita, dok je linija prema Dubrovniku iz objektivnih razloga bila suspendirana.

U ljetnom redu letenja 2021. kompanija planira obnoviti promet prema obje spomenute destinacije, kasnije nego što je to bilo u 2019. godini.

Linija Prag - Split - Prag u prometu će biti od 01. svibnja, jednom tjedno, svake subote, a od 01. lipnja do 10. listopada najavljeni su svakodnevni letovi na ovoj liniji. Smartwings će prema Splitu prometovati sa zrakoplovima tipa B737-800, B737-900ER, a najavljeni su i zrakoplovi tipa B737-MAX-8, zrakoplove koji su prije manje od mjesec dana dobili dozvolu za ponovnim operiranjem. Upravo je jučer, 25. veljače, kompanija odradila prvi komercijalni let s ovim tipom zrakoplova nakon što je izdano odobrenje o plovidbenosti "MAX" zrakoplova, piše Croatian Aviation.

Linija Prag - Dubrovnik - Prag prometovat će od početka lipnja do početka listopada (01.06. - 03.10.). I na ovoj liniji Smartwings trenutno planira prometovati svakodnevno, uglavnom sa zrakoplovima tipa B737-800.

Croatia Airlines u 2019. godini je posljednji put prometovala redovno u ljetnom redu letenja između Zagreba i Praga. Ove linije nije bilo u 2020. godini, a trenutno nije u prodaji ni za ovu ljetnu sezonu.

Iz Praga će se još moći direktno letjeti i prema Zadru. Ryanair je prošlog ljeta uveo liniju Zadar - Prag te na njoj ove sezone planira prometovati dva puta tjedno, svakog utorka i subote, od 01. svibnja do 30. listopada. Samo će ovaj poznati niskotarifni prijevoznik ponuditi preko 20 tisuća sjedala na direktnoj liniji između Zadra i Praga, dok će Smartwings na raspolaganju imati znatno veći kapacitet prema Splitu i Dubrovniku.

Tagovi: Smartwings, Zračna luka Split, Zračna luka Dubrovnik, Croatia Airlines
PROČITAJ I OVO
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
DIVIDENDA
SDH predlaže veću dividendu Telekoma Slovenije
LJUBLJANA - Slovenski državni holding (SDH) predlaže isplatu nešto veće dividende skupštini Telekoma Slovenije koja će se sastati u petak.
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
FLOTA
Jadrolinija obogatila flotu još jednim brodom
RIJEKA - U Jadrolinijinu flotu uključen je trajekt Tkon, koji će tijekom sezone preuzeti održavanje linije Biograd - Tkon, a s tim brodom najveći domaći putnički brodar u floti sada ima 55 brodova, priopćeno je u četvrtak iz Jadrolinije.
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
MANDAT
Konstantinos Nempis na čelu HT-a još jedan mandat
ZAGREB - Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma (HT) u četvrtak je imenovao Konstantinosa Nempisa predsjednikom Uprave i glavnim direktorom HT-a na novo mandatno razdoblje od tri godine, s početkom od 1. travnja 2022., objavio je HT putem Zagrebačke burze.
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
DIVIDENDA
Atlantic Grupa odobrila jednu od najizdašnijih dividendi u svojoj povijesti
ZAGREB - Atlantic je održao glavnu skuipštinu na kojoj su dioničari odobrili isplatu dividende od 40 kuna po dionici.
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
SURADNJA
Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda; rezultat suradnje Zvijezde i PIK Vrbovca
ZAGREB - Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ je o inovativnoj liniji proizvoda koji su 100 % biljnog podrijetla, a zajednički su ih razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovec.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE