GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Smart City Festival ove godine u online formatu

Smart City Festival ove godine u online formatu
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2020 / 08:35
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Međunarodni „SMART CITY Festival 2020“ ove godine održaće se 22. i 23. oktobra u organizaciji „Friedrich Naumann“ fondacije na Zapadnom Balkanu i partnera uz podršku nemačkog Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

Zbog aktuelne pandemije, festival će se, za razliku od prethodnih godina, realizovati u online formatu, dok je registracija zainteresovanih učenisnika potpuno besplatna.

Slogan ovogodišnjeg festivala je „Innovation, Resilience, Sustainability“, a na panel diskusijama govoriće se o izazovima koji prate globalnu pandemiju Covid-19 i primeni digitalnih tehnologija, prilagođenosti urbanih sredina potrebama savremenog društva, ali i o integrisanju pametnih rešenja i savremene tehnologije u svakodnevni i kvalitetniji život građana.

„SMART CITY Festival 2020“ okupiće, kao i svake godine, eminentne domaće i inostrane stručnjake i predavače iz oblasti informacionih tehnologija, ekonomije, državne uprave, biznisa, obrazovanja i arhitekture.

Učesnici će imati priliku da čuju interesantna predavanja, uz mogućnost da interaktivno učestvuju u razgovorima i debatama sa panelistima. Ovogodišnji fokus festivala biće na razumevanju i percipiranju globalne krize izazvane koronavirusom kao prilike za aktivaciju i podsticaj inovativnih rešenja.

U ovom trenutku jedan od važnih izazova odnosi se na unapređivanje procesa podizanja „otpornosti“ gradova, kako bi se premostio jaz između ruralnih i urbanih područja, posebno u aktuelnom kontekstu, imajući u vidu da je pandemija postavila do sada nepoznate izazove u gotovo svim oblastima.

Detaljne informacije o pogramu i gostima dostupne su na sajtu, na kojem se može izvršiti i potpuno besplatna registracija učesnika.

Tagovi: Smart City Festival, Zaklada Friedrich Naumann
PROČITAJ I OVO
Počinje projekt dogradnje luke Baška vrijedan 41,1 milijun kuna
LUKE
Počinje projekt dogradnje luke Baška vrijedan 41,1 milijun kuna

BAŠKA - Ugovor o izvođenju radova dogradnje luke Baška, u projektu vrijednom ukupno 41,1 milijun kuna, potpisali su u četvrtak ravnatelj Županijske lučke uprave Krk Goran Lajnert i predstavnik izvođača radova, direktor tvrtke Aqua Mont Service Zdenko Dvornik, a bio je nazočan i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković .

Vlada: Utvrditi mogućnost da državne službe rade od kuće ili u skupinama
RAD OD KUĆE
Vlada: Utvrditi mogućnost da državne službe rade od kuće ili u skupinama

ZAGREB - Zbog pogoršanja epidemiološke situacije Vlada je zadužila tijela državne uprave te urede i druge stručne službe da poduzmu mjere za sprječavanje širenja koronavirusa i osiguraju uvjete za redovito obavljanje poslova, odnosno utvrde mogućnost rada od kuće ili u skupinama.

Mars: Evo kako će izgledati kancelarija budućnosti
PROMENE
Mars: Evo kako će izgledati kancelarija budućnosti
BEOGRAD - Pandemija je do sada pokazala da posao može da se obavi i izvan kancelarije sa istim nivoom produktivnosti, a najnovijim istraživanjima potvrđeno je i da su zaposleni voljni da rade na daljinu, jer im to omogućava veću fleksibilnost.
Uskoro počinje Young Lions Croatia – i to online
NAJAVE
Uskoro počinje Young Lions Croatia – i to online
ZAGREB - Natjecanje mladih lavova uz partnera Cedevitu održat će se online 13. i 14. studenoga 2020., a prijavitelji će se i ove godine imati priliku natjecati u pet kategorija: Design, Digital, Media, Print i PR.
Coca-Cola Company proizvela prototip papirnate boce
POHVALNO
Coca-Cola Company proizvela prototip papirnate boce
ZAGREB - Coca-Cola je u suradnji sa svojim partnerom, tvrtkom Paboco, ostvarila važan napredak u procesu izrade prve boce u potpunosti napravljene od papira.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE